Skocz do zawartości

To dopiero arsenał !

mareks

Rekomendowane odpowiedzi

Lipsko > 16-latek miał w domu broń

Lipsko (gm. Zamość). Podczas przeszukania mieszkania funkcjonariusze policji natrafili na element broni palnej w postaci końcowego odcinka lufy oraz 17 łusek z niezbitą spłonką. Arsenał należał do 16-latka, którym teraz zajmie się sąd dla nieletnich.
(lew)

http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080903/AKTUALNOSCI/519272404

nie wiedziałem, że kawałek lufy to istotny element lufy, rozumiem cała, ale kawałek? i kilkanaście łusek z niezbitą spłonką, ojej przecież on ma w pełni sprawny karabin z amunicją

PozdrO

PS. Kiedy Polska Policja ruszy d..., i zacznie łapać prawdziwych bandytów, a nie 16 latków z zardzewiałym kawałkiem lufy, czy łuskami?

Terrorysta!!!

Taki arsenał można znaleźć na co drugim skupie złomu. Ostatnio na skupie a wszelki wypadek" odpuściłem zmasakrowaną lufę do MG42. Widać, że słusznie...

Mogli by się panowie funkcjonariusze opłacani z naszych podatków zabrać za jakaś porządną robotę. Jakoś nie czuję, aby nastolatek z kawałkiem lufy i paroma łuskami był zagrożeniem dla porządku publicznego. A na przykład tacy kibole owszem!

Zdrów!

Łehehehehehe, nie no ahahaha. Kawałek lufy... u mnie w szkole jest cała i nie ma sprawy. Pozatym z tymi spłonkami to mogli by juz zmienic... kurcze w slepakach masz tez spłonki, nawet masz koperytka do plastikowych pistoletow czyli tez same spłonki...

Pozdrawiam!

Spokojnie, może w międzyczasie zmieniono w encyklopediach pojęcie słowa arsenał" a my niedouczone ludzie o tym nie wiemy.
Nasz kraj spowijają coraz gęstrze opary absurdu.
Nie wiem czy posiadając otwieracz - breloczek zrobiony z łuski od kałacha nie stałem się posiadaczem arsenału!!!

To jest właśnie jeden z przykładów jak sztucznie robi się z ludzi przestępców.Nie za czyn,którego się dopuścił tylko,że coś tam posiada.
Kiedyś czytałem w pewnym miesięczniku o tematyce wojskowej o tym co pisze Kolega Pyra75,czyli o poszukiwaczach i o wielkim zagrożeniu bo Ci znajdują czasami sprawną broń.Ilustrowany był zdjęciem gościa w amerykańskim mundurze z zasłoniętą twarzą i MP40 na ramieniu.

Koperytka to nastepcy korkow. Z tym ze daja owiele mniejszy huk, i sa mniejsze. Sa to takie 8-strzałowe czerwone kułeczka wielkosci pierscionka. Pistolety w porownaniu z korkowcami maja bebenek na który zakładamy to kółeczko.

Pozdrawiam!

Panowie spokojnie!!! Uważam że to nie wina redaktorów, tylko ieuków" z naszej Policji! Ostatecznie poco atakować" Magdalenkę" / z wiadomym skutkiem/, czy nie prościej odkryć" arsenał składający się z istotnej części broni".
Pozdrawiam
GW
PS sztuka jest sztuka!!!

może odbiegne od tematu,
ale jak młody człowiek (np. lat 16)może mieć świadomość, że trzyma w domu nielegalne przedmioty skoro w kilku podstawówkach i gimnazjach (na wsi i nie tylko) widziałem osobiście salki pamięci, czy to gablotki w salach historycznych, gdzie leżą sobie przykurzone destrukty broni, łuski wszelakich kalibrów i wiele, wiele ciekawych militarnych fancików, które sam chciałbym posiadać!

oczywiście wszytkie eksponaty przynieśli uczniowie!

I skoro instytucja oświatowa, taka jak SZKOŁA nie uczy młodego człowieka, że takie rzeczy podchodzą pod paragraf, to nie ma sie co dziwić że chlopaczek zbierał i trzymał takie pamiatki...
bo mnie w wieku 16lat nie interesowała ustawa o broni i amunicji, a netu także nie miałem żeby mnie ktoś uświadomił!

Jak ja chodziłem do szkoły, a gimnazjum jeszcze nie było to też w szafie pan nauczyciel trzymał różne takie pierdułki.
Ale że zamek od szafy nie zamykał się zbyt dobrze to chyba w ciągu roku wszystko zginęło.
No ale tata rolnik był zadowolony jak dzieciak maskę przeciwgazową przytargał do domu bo to zawsze opryskiwać" pole wygodniej było. Przypadek faktyczny, sam widziałem faceta na traktorze w takiej masce

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie