Skocz do zawartości

Kpina z Polski!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
http://wiadomosci.onet.pl/1789430,12,item.html

Pozwoliłem sobie załozyc ten wątek na Głownym" bo to juz przechodzi ludzkie pojęcie!!
  • Odpowiedzi 55
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
hm
ale aż tak dziwnie wszak jedyne za co nie ponosimy winy to za to że M Jackson jest biały.
pozdrawiam Kurt
Napisano
gdyby glupota miala skrzydla....
gdyby nie holokaust to banki szwajcarskie nie oblowily by sie nigdy zlotem zrabowanym przez Niemcow oraz ulokowanym u nich przez Zydow (ktorzy nigdy nie zglosili sie po depozyty) - eutralny kraj"...
Napisano
Cwaniak szwajcarski, zapomniał ze neutralna Wszajcarja udostępniła 3-ej rzeszy wielkie pożyczki w 1941 roku aby pomodz Hitlerowi wygrać wojne. No i fakt ze pozamykali swoje granice dla żydowskich uciekinierów (podobno co najmniej 30 tysięcy Żydów była odesłana z granicy Szwajcarskiej). No i fakt ze Szwajcarskie banki wzbogaciły się kontami żydowskimi (i Polskimi), które po wojnie nie były już uzywane. Mowa tu o dziesiątkach tysięcy, jak nie setki tysięcy kont, a dokumentację prawie 2 milionów kont Szwajcaria na wszelki wypadek zniszczyła aby zatrzeć slady. Łobuzy!
Napisano
Tacy głupi czy tacy perfidni??? Coraz częściej myślę, ze jednak to drugie.

Tak 8total4, przecież wszyscy na świecie wiedzą, ze sami się okupowaliśmy. A jak sie nam znudziło to jeszcze najechaliśmy ZSRR. Sami się pozamykaliśmy w obozach. I wszystkich naszych Żydów. Tylko po to aby posłać ich do gazu, tak z czystego polskiego antysemityzmu. A jak tych zabrakło to jeździliśmy po całej Europie i łapaliśmy tamtejszych. W 1945 napadliśmy na niemieckie ziemie wschodnie i od tego czasu je okupujemy. W dodatku próbujemy obarczyć Niemców odpowiedzialnościa za swoje winy. Że Hitler był Polakiem to oczywista oczywistość". Stalin też. A Kopernik była kobietą. Nie odpowiadamy tylko za gradobicie, trzęsienie ziemi i koklusz.

P.S. Ciekawe ilu zbrodniarzy wojennych zniknęło" posługując sie paszportami krainy banków i czekoladek???
Napisano
Przeczytałem tylko pierwszy akapit(z linku).
Pracowałem w Szwajcarii jako praktykant w 1999r. Gospodara chciałbym powiedzieć spora, ale duża(może kiedyś zrobię coś takiego w Naszym kraju). właściel niemiec, a właściwie jego jedyna córka w wieku 48 lat (panna). Resztę pozostawiam Waszej wyobraźni.(wracałem stopem do Polski, to najlepiej wspominam z tych saksów)
Napisano
Kropla drąży skałę. Zgodzimy się- popłyniemy. Nie zgodzimy- to Polaczki awanturnicy.
Trzebaby przygotować sobie jakieś słowo którym moznaby temperować takich matołów światowych jak Żydzi mają skuteczne słowo antysemityzm".
Proponuję antysolidaryzm" :)))
Albo antypolonizm" ;)
Swoją drogą po kiego grzyba bierze udział nasz Poseł w takim dennym programie?
Napisano
Sami sobie robimy aferę.

Proponuje przeczytać pełną wersję artykułu z GW, a nie tendencyjny skrót na onecie.
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,5459413,Posel_i_dziennikarka_mieli_w_szwajcarskiej_telewizji.html

Tam przeczytamy, że te oskarżenia wysunął jeden z zaproszonych gości i to zupełnie poza planem programu.
I następna sprawa - program nie leciał na żywo, tylko było to nagranie w studio i wcale te tezy nie będą wyemitowane.

Więc znowu robimy z igły widły i wystąpienie jednego oszołoma (nawet nie żadnego polityka, tylko jakiegoś niemieckiego chłopka) traktujemy jako atak na naszą narodową dumę.
Napisano
W każdej sprawie trzeba spojrzeć trzeźwo na fakty.

A te są takie - gdyby ktoś nie upublicznił tego nic nie znaczącego incydentu, to o całej sprawie wiedziało by tylko maksymalnie kilka osób włącznie z technikami obsługującymi kamery i dzwięk w studiu.

Sprawa wyciekła do mediów - najpierw pojawiła się na wyborczej na pierwszej stronie.
Potem inne serwisy jeszcze dolały oliwy do ognia i zrobiły z tego aferę międzynarodową.

I teraz trzeba zadać sobie pytanie - czy komuś nie zależało czasem, żeby w świat poszedł obraz Polaka oszołoma i awanturnika.

A wy dajecie się wciągnąć w taka grubymi nićmi szytą manipulację.
Napisano
Nie ma sie co podniecać , a to co te pajace z onetu puszczają ignorować. Takie u nich artykuły jakie i komentarze na onecie.liha
Napisano
Nie zaprzeczalnym faktem jest, że niektórzy mieszkańcy europy nie mają zielonego pojęcie o historii naszego kraju , po ostatniej rozmowie z Włoskim studentem włosy stanęły mi dęba (mimo ,że jestem łysy ) . Pytanie było jedno – po co Polacy zbudowali te obozy koncentracyjne ???!!!
Napisano
Panowie jestem skłonny twierdzić,że są to celowe manipulacje przygotowywane od dawna,dla konkretnego celu(wydojenia nas z kasy)przepraszam z kolokwializm,ale tak to widzę.
Robią z nas antysemitów,faszystów itp.,no bo jak wyrwać kasę od ofiar wojny!,najlepiej zrobić z ofiar przestępców,i już można domagać się odszkodowań.
Temu celowi służyła,między innymi książka Grosa(dla urobienia opinii międzynarodowej),w kraju/urabianiem/opinii publicznej zajmuję się wyborcza.
Co jakiś czas pojawiają się artykuły w gazecie opisujące jacy to Polacy są źli,jak mordowali Żydów Niemców itd.
Kolego maras77 jak wspomniałeś-artykuł pojawił się najpierw w wyborczej.
Ciekawe w jakim celu?i to na pierwszej stronie!
http://iskry.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2096&Itemid=3
Napisano
może Polska ma jeszcze oddać ziemie, i wypłacić odszkodowanie biednym wypędzonym szwabom, nie mówię że on nie cierpieli z tego powodu, ale na litość Boską, co za naród wywołał wojnę!!!
co za naród ma krew milionów ludzi na rękach!!!
Musimy o ty pamiętać, a w szczególności nasze władze!!!
Napisano
Po co ten osioł z PiSu się tam pchał ? Skonfrontowali wysiedlona ze Śląska po to żeby nas ośmieszyć - bo taki był pewno cel tego reportażu albo tego fragmentu.
W ten oto sposób zamiast podrzędnej głupoty mamy dyplomatyczne spięcie, które jest bezsensowne. Chyba, że on ma taką misję, że nawraca szwajcarskich debili ?
Napisano
http://wiadomosci.onet.pl/1789802,11,item.html

To dopiero początek. W dalszej perspektywie zapewne Ukraina zostanie włączona do UE i granice Polski sanacujnej zostaną nieformalnie przywrócone. Problem polega jednak na tym, że im dalej na Wschód tym większa bida. Znowu nas wycykają :(
Napisano
Kiedyś, jako student, pojechałem do RFN żeby sobie dorobić.
Na budowie, taki Polier (ktoś w rodzaju majstra) pyte się:
Ty jesteś z Polski? - tak. Toś ty bandyta.
Czemu tak myślisz, pytam go.Bo wszyscy Polacy to bandyci.
Myślę, że gościu do dziś żałuje tych słów.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie