Lemeryt Napisano 8 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2008 Karawana RSO :) Komiczny widok kolega omlet na przedzie solo z obręczą od koła zawieszoną na szyi i dwoma piastami pod każdą pachą a za nim czterech gości dźwigających resztę zdobyczy ... i tak przeszło kilometr przez las. Z nami jednak jest coś nie tak :)Jednak pomimo tych trudności pierwszą nagrodę w dziedzinie logistyki przyznaję Dziejowi za wyczyn z tego samego dnia, ale to całkiem inna historia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziej Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 Ech jeszcze trochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziej Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 Aaa, My chcemy rso odbudować. Nie wiem co?, ale ja w tym pomogę. To potrwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stangret Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 Z pod zamazanych twarzy widać języki, a ojciec dajrektor pewnie robi zdjęcia i dyktuje tempo raz, dwa raz, dwa bo kieszenie ma wyładowane samorodkami hehe.Dobra robota panowie. Gratulacje.pozdrawiamstangret Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 8 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2008 Tendrzak gdybym nie był paskudą nie musiałbym zamazywać własnej twarzy, kolegom zamazałem z rozpędu. Ale fakt przerwijmy na chwilę opowieść o pokrzywach. Głównym materialnym celem wyjazdu było pozyskanie lewego boku wanny. Jak widzisz w naszej przepięknej urody wannie brakuje właśnie jego. Udało się, dla mnie był to strzał w dziesiątkę. Poza tym nazbieraliśmy kilkadziesiąt kilogramów złomu wszelkiej maści w 90 % nie związanego z RSO zasada była taka - bierzemy a potem będziemy martwić się co z tym robić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 8 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2008 Stangret - na zdjęciu z karawaną RSO Lemeryt jest tam gdzie jego miejsce to znaczy w szeregu, na dodatek w drugim :)Tak jak napisał Dziej o" potrwa, czasem warto chwilę zaczekać i trafiają się części które zmieniają koncepcję odbudowy. Ostatecznie rama powstanie na bazie szczątków trzech RSO.A tutaj gąska trafiona przez Omleta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herrmateuss Napisano 10 Lipiec 2008 Share Napisano 10 Lipiec 2008 Ciekawa strona z gratami do RSO chyba nie byla jeszcze umieszczonahttp://www.eag.unicweb.ee/m01.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki1939 Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 ta kabina by się przydała nie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziej Napisano 11 Lipiec 2008 Share Napisano 11 Lipiec 2008 Wygląda jak we śnie(kurnik kurnik). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 12 Lipiec 2008 Share Napisano 12 Lipiec 2008 Sen nocy letniej ........ Dla przypomnienia te kabiny już tu prezentowałem w wcześniejszych odcinkach http://rapidshare.com/files/127340122/WA046.rarhttp://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum21/kabiin1.jpghttp://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum21/z_woodhaven.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 12 Lipiec 2008 Share Napisano 12 Lipiec 2008 Ops ... pierwszy link mi się wkleił przez moje gapiostwo powinien być ten http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum21/xrsohorchkabiin_4345a.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 12 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2008 WitamNa kilka dni forum zamarło w oczekiwaniu na finał akcji wydobycia Stuga. Stug fachowo wydobyty w dodatku w dobrych rękach można odetchnąć z ulgą i wrócić do RSO. Kabinka faktycznie konkretna, w temacie kurnika zaświecił ostatnio promyk nadziei, ale to tylko promyk więc nie zapeszam :)Tendrzak - odbierz pocztęPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziej Napisano 12 Lipiec 2008 Share Napisano 12 Lipiec 2008 Po promyku do słońca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 13 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2008 Witojcie Koledzy !Zaistniała podbramkowa sytuacja z linkiem podanym przez F35jsf :http://allegro.pl/item395805856_gasienica_do_raupen_schlepper_ost_rso_.htmlChcę je kupić jednak jest jeden szkopuł - zastrzeżenie sprzedającego że odbiór musi zostać zrealizowany do 20.VII. I tu prośba do Was :Jeśli ktoś mieszka w rejonie Warszawy i mógłby (oczywiście jeśli uda się je wylicytować) odebrać je i przechować do 23 VII to problem znika. Dzięki dla F35jsf, Tendrzaka i Omleta za dotychczasową pomoc w tej sprawie. Zostało sześć godzin więc jeśli ktoś może pomóc niech pisze na lem.man@wp.pl.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 13 Lipiec 2008 Share Napisano 13 Lipiec 2008 Mam nadzieję ,że się udało. Napisałem do Ciebie, ale pewnie było już za mało czasu na kontakt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 13 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2008 Jacenty2004 - dzięki, odpisałem Ci. .... zbita nie udało się choć nie bez walki :)Ale żeby nie było całkiem ponuro wklejam link zamieszczony jakiś czas temu przez F35jsf:http://allegro.pl/item375757376_ogniwo_gasienica_czolg_transporter_15_sztuk.html...już czekają na odbiór. Przybyło też kilka gąsek z innych źródeł, o tym jeszcze będę pisał.Do magicznej liczby 150 ogniw brakuje zaledwie kilkunastu sztuk, następnym razem na pewno uda się zamknąć tą magiczną liczbę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 13 Lipiec 2008 Share Napisano 13 Lipiec 2008 Myślałby kto, że cała Polska pożąda gąsienic od RSO:)))No cóż raz na wozie...:)))Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maus Napisano 13 Lipiec 2008 Share Napisano 13 Lipiec 2008 WIADOMOŚC dla napaleńców co chcą mieć minitórkę , Kolejny model ADW Model 3/2008 Niemiecka armata Steyr RSO PAK 40 - skala 1:25 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maus Napisano 13 Lipiec 2008 Share Napisano 13 Lipiec 2008 http://www.adwmodel.com/Galeria.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
njorl Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 Hej,Panie Lemeryt, jestem dziś po południu w Wolbromiu i mogę robić za kuriera. Poszedł mail w tej sprawie.Pozdr.,MJU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 14 Lipiec 2008 Share Napisano 14 Lipiec 2008 Nowe zdjęcie do kolekcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 15 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2008 WitamBodziu - przyda się, co prawda już było ale znacznie gorsze, skażone napisami.O to żebyśmy nie wracali z pustymi rękami (w razie porażki z ramą) zadbał Dziej. Powinien dostać jakąś prestiżową nagrodę za swoje dokonania logistyczne, trzej ludzie, sprzęt, cztery koła RSO, i 100 kilogramów wszelkiego żelastwa RSO w niedużej osobówce :) Na kołach od RSO leży obręcz stalowa, może komuś się skojarzy z jakimś innym kółkiem.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 Uff...nareszcie coś innego niż ten...:)))Dzięki Lameryt:)))Wybaczcie nie mogłem się powstrzymać:)))Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 15 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2008 Maus gratuluję kolejnej udanej wersji RSO to już trzecia, czekamy na kolejną, jest ich jeszcze kilka :)F35jsf masz rację niedawno gąski RSO były praktycznie niesprzedawalne, popularność tego potworka rośnie.Na zdjęciu jeden z samorodków wydobytych ze strumienia, tym strumieniem niemcy transportowali artylerię i zaopatrzenie na wzgórze. RSO wytrzymywały koła nie zawsze, obręcz z poprzedniego zdjęcia też pochodzi z tego miejsca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziej Napisano 15 Lipiec 2008 Share Napisano 15 Lipiec 2008 Eee, Lemeryt nie przesadzaj autko nie było wcale takie małe, tylko pod górke w tych bieszadach troszkę stękało. Wiecej takich wypraw. Pozdrawiam i na prestiżowe nagrody nie liczę.(no, może jaka flaszka do zrobienia, oczywiście jak nie bedę kierował:(.;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.