Skocz do zawartości

Utwór szwedzkiego zespołu o bohaterskich Polakach

blackdog

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 139
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Też Szwedzki kawałek, kapelka Marduk. A opowiada o powstaniu warszawskim. I raczej się nikomu nie spodoba:P
http://pl.youtube.com/watch?v=Eag8Z2YkEW4
Pozdro
Napisano
nie ma porównania w ogóle - kawałek Sabatona może arcydziełem nie jest, ale trzeba przyznać, że w jakiś sposób jakby budzi ducha walki w osobie słuchającej - taki ala metalowy hymn bojowy (a przy innej aranżacji można by zwrócić na niego uwagę tylko przez słowa i nie budziłby przysłowiowego dreszczyku)- ja też metalu nie słucham osobiście, ale ten szczególny numer podoba mi się naprawdę bardzo :)
Napisano
Jest to scena z rekonstrukcji w Nowogrodzie w 2006 r. Na motorze chłopaki z Grajewa, a kawalerzysta bodajże z Grabowa. Na oryginalnym nagraniu słychać normalnie jak szabla uderza o hełm...
Napisano
............Jakoś inaczej spojrzałem na ten świat . Zastanowiło mnie jak ja bym się dziś zachował w obliczu wojny , jakby dziś wybuchła . Jakoś trudno to sobie wyobrazić .Nie zastanawiałem sie nigdy nad tym wcześniej.
Utwór być może nie jest rewelacyjny , ale skoro daje do myślenia ....... chwała mu za to . Chwała poległym Polakom .
Napisano

Ta jedyna z orzełkiem...Utwór powala, nawet nie przypuszczałem że taki sposób prezentowania historii może tak poruszać.Pozdro.

Napisano
W tej drugiej wersji jedna z fotografii przedstawia scenę po egzekucji jeńców polskich po bitwie pod Ciepielowem był to pierwszy masowy mord Niemców w Polsce, udało mi się trafić tam też polską łuskę która rzeczywiście jest moją relikwią"
Napisano
Szacunek, utwór zwala z nóg... 17 lat temu zacząłem słuchać metalu i w życiu nie przyszło by mi do głowy, że ktoś sięgnie po taki temat...
Napisano
ja osobiscie slucham streetpunka/oi/hardcore, ale ten temat i melodia powalają.
Byłem pewny ze to stare zdjęcie, co nie znaczy że nie oddaje klimatu. Dla mnie bomba.
oby więcej takiego talentu!
Zdrowia!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie