Skocz do zawartości

tną na złomie armaty...we stolycy

jacenty2004

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Warszawa-złom- chlastają kilkadziesiąt armat. Dzisiaj pocieli tylko kilka ,są na kołach i w stanie ...no w towocie :) ,może kogoś to zainteresuje.Dzisiaj jak będę jechał do chałupy to zobaczę co to.
Napisano
Trudno wymagać żeby każda poruska armatka lądowała w muzeum czy jakimś innym skansenie. Lepiej się dowiedz co to za sprzęt:P
Napisano
Cytat: Warszawa-złom..."
Prośba o podanie adresu, zrobię zdjęcia. Czy chodzi tutaj o jedyny w W-wie punkt skupu złomu przy ul. Kolejowej?
Napisano
a jest opcja wyrwanie chociaz tego w takim stanie?
to nie jest gdybanie, moge za to zaplacic na pewno wiecej niz cena zlomu!Jezeli jestes zorientowany bardzo prosze o info, mieszkam za daleko od stolycy by samemu jechac
Napisano
pomijajac barbarzynstwo to to sa debile-takie sprzety na alledrogo sa wystawione za 8000 sztuka /rzeczywista wartosc moze nizsza ale na pewno nie tyle ile wazy:-(
jak cos moje gg 1338769
Napisano
D-44
http://www.softland.com.pl/aerojac/aaa/d44/d44.html
http://www.rzeszow.mm.pl/~jowitek/85_44.html
Szkoda. Jak by ktoś pomyślał, to by się niejeden chętny znalazł na te zabawki. I z pewnością by zapłacił więcej niż 0,40zł/kg. Ale do tego trzeba trochę myślenia i dobrych chęci.
Napisano
Trooper uprzedziłes mnie w ostatniej min. Armata p.panc kal 85 mm. Swojego czasu produkowana w Hucie Stalowa Wola. Niestety nadszedł już zmierzch lufowej artylerii p.panc. A swoją drogą ciekawe czy HSW ma choć jedna sztukę na pamiątkę, bo w zeszłym roku w związku z obchodami rocznicy powstania zakładów ( COP ) poszukiwali swoich wyrobów. Chyba chcieli zorganizowć izbe pamięci czy cos takiego.
http://www.swistak.pl/zdjecia/00/01/82/83/1828363_4_b.jpg
Napisano
Niestety nadszedł już zmierzch lufowej artylerii p.panc."

W sumie to konca to nie jestem pewny, do zwalczania czolgow moze i tak, ale z wozow opancerzonych to wiele by pewno nie zostalo po trafieniu, a porownujac koszty nowoczesnych pociskow p-panc i artylerii lufowej to niszczenie innych opancerzonych niz czolgi przez artylerie lufowa wydaje sie ekonomicznym rozwiazaniem.
Napisano
mietek- zgadzam się, to samo tyczy sie zwalczania celów stałych. Ale po co ciągnąc za ciężarówką armatę której obsługa wymaga angażowania kilku ludzi, jak te samą robotę robi strzał z granatnika, przenoszonego na plecach przez jednego żolnierza, który wlezie wszędzie i łatwo sie ukryje, bez potrzeby zaopatrywania ciągnika w paliwo etc.
Napisano
Raczej nie zdążysz. Jutro lub po jutrze plac będzie już pusty.Tempo w cięciu i ładowaniu w wagony mają zawrotne."
Jacenty 2004 masz racje sprzedaż złomu do Chin też jest zawrotne,nie wiem jak jest w innych rejonach polski ale który kryje dachy mówił że na składach budowlanych koło Wa-wy brak blachy dachowej.
Napisano
Raczej nie zdążysz. Jutro lub po jutrze plac będzie już pusty.Tempo w cięciu i ładowaniu w wagony mają zawrotne.
"
Jacenty 2004 masz racje sprzedaż złomu do Chin też jest zawrotne,nie wiem jak jest w innych rejonach polski ale kolega,który kryje dachy mówił że na składach budowlanych koło Wa-wy brak blachy dachowej.

zapomniałem wpisać kolega* w poprzednim poście
Napisano
adszedl zmierzch artylerii lufowej"
Byc moze, ale to dla odkrywcow zadne odkrycie.
Tak samo mowiono po wojnie o samolotach tlokowych (np Spitfirach, Mustangach,Jakach-9), czolgach z czasow IIwojny i wielu wielu innych rodzajach broni.
Zastanowienie i refleksja czesto przyszly za pozno, dlatego dzisiaj niektorych eksponatow jest jak na lekarstwo, albo wcale... A kiedys bylo ich pelno

Tak jak z tymi armatami
Napisano
Niestety, dla niektórych takie rzeczy mają ogromną wartość ale dla innych to po prostu złom... I nie przejmują się losem np. takich armat.
Napisano
to juz nawet nie chodzi o przejmowanie:
to jest marnowanie kasy, tak jakby dwuletnie merce cieli i po cenie zlomu opychali.mogli wrzucic info chocby tu, na forum, sam bym kupil:-)
Napisano
Kretynów na tym świecie nie brakuje.
Najlepiej pociąć i po zawodach.
A mogli policzyć po 10 gr więcej i sprzedać w całości.
Sam bym sobie kupił.
pozdrawiam
stangret
Napisano
Panowie, to niestety również podpada pod ustawę o Broni i Amunicji". Jeszcze by ktoś kupił, załadował siarką z zapałek i odpalił w jakimś ....... politycznym kierunku !!! Zgroza !!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie