stangret Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 Tajemniczosc tego forum nie ma granic i na nic prosby o ukojenie duszy. DLACZEEEEGO? Czy ktos sie w koncu opamieta i zlituje? Od dzis tez nazywam sie... Tajemniczy DonPedro i kij wam w oko.
Cronos Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 hahah to za mało :P HAHAHA TO ZA DUŻO!!!!! ja bym szczerze to olał i poszedł grzecznie spać;P
balans Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 Pozwolę sobie na takie krótkie podsumowanie tego wątku i wszystkich wątków na podobne tematy, jakie miałem okazję śledzić przez te kilka lat mojej obecności na Forum Odkrywcy.1. Autor wątku zapodał bardzo intrygujące zdjęcia czegoś naprawdę z górnej półki" i podkreślił, że osobiście asystował przy wydobyciu. Ale na prośbę o podanie dokładnych namiarów, bo i sprawa jest poważna, odpowiada że cyt. między Tczewem a Bydgoszczą", a tak w ogóle to jest zapracowany i nie ma czasu.2. Prawie natychmiast pojawiają się wypowiedzi ludzi, którzy uchodzą w środowisku za naprawdę dobrze poinformowanych, a wręcz wywodzących się z kręgu wtajemniczenia najwyższego stopnia i tradycyjnie pada o bzdura", a na prośby zainteresowanych o podanie konkretów też już tradycyjnie pada odpowiedź wiem ale nie powiem". A tak w ogóle to też nie mam czasu, bo mam do spełnienia obowiązki małżeńskie.3. Później, też już tradycyjnie, następuje ostra jazda" pomiędzy tymi wtajemniczonymi, a pewnym prawnikiem, która szybko przeradza się w zwykłą pyskówkę i tylko dolewa oliwy do ognia.Panowie jak chcemy aby nas traktowano na świecie poważnie, to najpierw zacznijmy się WSZYSCY traktować poważnie tu w kraju.balans
Cronos Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 Balan ja wnioskuję!! i apeluję KONIEC!!!! Dopuki kolega" Timbuktu nie odpisze:p Kto napisze ten ma syfa:P hihhi
victor Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 dobra chłopaki na zgodę po jednym dla każdego i takiej obfitości w 2008 życzę
herbstnebel Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 http://www.sklepdelico.pl/photo/m_1272.jpgsmacznego Pom.
wojtekA Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 he..he...faktycznie dziwny temat: ktos pokazuje fotki, lecz nie chce podac szczegolow ich zrobienia lub uzyskania (a to by pomoglo wyjasnic sprawe)Kilku starych wyjadaczy po raz kolejny flegmatycznie potwierdza, ze cala sprawa znana", ale szczegolow nie wyjawia.Puszczaja tylko enigmatyczne bąki.Pytania autora pozostaja wiec bez odpowiedzi, lecz moze wlasnie o to chodzilo.w sumie rzygac sie chce...
akagi Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 tak się zastanawiam, wyjaśnic całą sprawę czy nie wyjaśnić?
Zwierzu Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 Wyjasnij akagi,bedzie spokój.A wszyscy pójdziemy na hucznego Sylwestra.Szczęsliwego Nowego Roku!!!!!!!!!!!!
pomsee Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 Wyjaśnić, wyjaśnić please! Inaczej Wars zajmie się całą sprawą i wyjaśni ją na swój sposób".
hOOpOe Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 a ch...ja wiecie. denerwujący jest ten wątek, a zapowiadal sie cieakwie
woytas Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 Pojawia sie swiezy" klient, robi prowokacje i poooszlo :)Szczesliwego nowego roku :)
okejos Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 poczekaj sa jeszcze zdjecia z czyszczenia i mycia tego pojazdu w warsztacie.. które gdzieś mam
stangret Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 Wiem ale nie powiem. Jest na terenie pansteowej instytucji. Byl i znik bo go wezwal NIK. itd. itpTeraz akagi: wyjasnic cala sprawe czy nie wyjasnic? Czy to do cholery jest w archiwum kontrwywiadu czy moze w archiwum X ze takie supertajne?
pomsee Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 Ja jednak uważam, że wątek jest bardzo pouczający, ergo:1.Pojawiła się informacja o wydobyciu w latach 90-tych kompletnego czołgu PzIII w stanie jaki mógł wyjść tylko w Rosji ;)2. Czołg był wydobyty z Bugu.3. Jest w posiadaniu jakiejś państwowej instytucji i prawdopodobnie się powoli rozsypuje.Tyle na razie i mimo tej ostatniej mało budującej informacji pożądane są dalsze informacje, o które (o ile nie są tajne łamane przez poufne) pokornie jako poszukiwacz internetowy pokornie suplikuję :)))
iwo r Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 a chłopaki sobie pomykają tankiem po lasach i strzelają do zajęcy...
cbndm Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 A to coś nie stoi na zapleczu Muzeum Katyńskiego w Warszawie.
pomsee Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 Tankist dzięki, kolejna sprawa wyjaśniona.
f35jsf Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 Hmmm...Podpis pod fotografią:PzKpfw. III Ausf. H – Officer’s Tank School Museum, Kiev (Ukraine)"Ze strony:the.shadock.free.fr/Surviving_Panzer_III.pdfNo ale może to nie ta 3.
balans Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 Dzięki Tankist za odpowiedź, która zresztą dla mnie nie jest zaskoczeniem, bo od początku obstawiałem kierunek wschodni [był zbyt piękny aby w takim stanie mógł być wyrwany w biały dzień u nas i to w 2002 roku, może na początku lat 90-tych było to możliwe, ale i tu nie ma pewności jak było naprawdę].Tylko dlaczego nie napisałeś o tym na samym początku wątku???Bo ja rozumiem, że gdyby go wydobyto w Polsce i cała sprawa byłaby na etapie załatwiania różnych kwitów to należy zachować milczenie bo konkurencja państwowa/prywatna nie śpi, ale przecież wydobyto go na Ukrainie, więc po co ta cała tajemnica??? Jak Ruscy coś wyrwą na Kamczatce to też to będzie u nas tajne/poufne?I jeszcze jedna uwaga, bo wg. Ciebie wszystko co państwowe" to z góry jest skazane na zmarnowanie, a jest przecież takie muzeum w Poznaniu gdzie czołgi są eksponowane w bardzo przyzwoity sposób, więc nie twórzmy nowej ideologii.balans
mowglyn Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 F35jsf!Ten sam. Porównaj detale...Pozdro!
wars98 Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 No, i zguba się znalazła? Ale trzeba było robić tajemnicę. Ehhh...
mowglyn Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 Witam!Tak na marginesie to chyba kłania się" przysłowiowa moralność Kalego. Coś złego", to jak ktoś Kalemu wywieźć Pantherę, z kolei coś dobrego" to jak Kali komuś wywieźć Panzer III... . Tak?
Darek419 Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 Pozostaje jeszcze do wyjaśnienia 3 fotografia.No chyba że timbuktu puścił pawia.pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.