hakas Napisano 5 Lipiec 2005 Share Napisano 5 Lipiec 2005 Wonsy na pozycji z 1945 w dołku strzeleckim oprócz normalnych rzeczy znaleźli odważnik przeciw pancerny od wagi domowej o wadze 40g.Z braku granatów to i tym można Iwanowi przyłożyć z okrzykiem Achtung Granaten!!!! Ja ostatnio prawie pług skompletowałem - brakowało mi tylko ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vaderian Napisano 6 Lipiec 2005 Share Napisano 6 Lipiec 2005 :-)))) Hakas - my obok tego licznika tez znaleźliśmy odważnik. Należy po tym sądzic, ze odwazniki były na wyposażeniu Wermachtu od 1939 r.PozdrawiamVaderian (Lodz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amsel44 Napisano 7 Lipiec 2005 Share Napisano 7 Lipiec 2005 Dzisaj w miejscu starego mlyna wykopalem ok 30-40 kg zlomu.(tryby,oski itp.)ale dostalem kluczyk" dlugosc to 96cm ,a rozstaw szczek" to 6cm. waga tak z 3kg. jutro koncze CZESAC" teren.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HU13ERT Napisano 14 Lipiec 2005 Share Napisano 14 Lipiec 2005 Czytając o kasetce i swój fant-historię dorzucę:stanowiska rosyjskie...przekopane,że aż płakać się chciało...W rugu przy wyjściu sygnał...metr pod ziemią kasetka matalowa jak współczesna na pieniądze...pełna czegoś bo łozgot i gruchanie ze środka aż głowa boli.Trzy godziny walki z zamkiem (bo oczywiście zamknięta) i już! Cała rodzina się zeszła a w środku: 15 brzytew, 10 żaróweczek, maszynka do strzyżenia(oczywiście ręczna),szczoteczka do zębów w etui, plik zglejowanych pocztówek...i mniej absurdalne:gwiazdka z czapki czerwonoarmisty i medal za oboronu Lieningrada kompletny...(a ja tam widziałem już od TT lub Naganta do granatów..;)Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 15 Lipiec 2005 Share Napisano 15 Lipiec 2005 biar1 czy ta czacha byla zawieszona w okolicach lodzi bo takie cos ja zrobilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sajmon18 Napisano 16 Lipiec 2005 Share Napisano 16 Lipiec 2005 Bjar Ci raczej nie odpowie zacytuje jego opis z gg:)''Jestem u Kasi,sprawy prosze na mejla:)''ale moge ja odpowiedzieć nie nie pod Łodzią to raczej albo Ruski Bród albo Barycz czyli okolice Końskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 16 Lipiec 2005 Share Napisano 16 Lipiec 2005 Taaa dupa a nie Ruski Bród ,okoliczny lasek :) Ale dziwne :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 16 Lipiec 2005 Share Napisano 16 Lipiec 2005 no to jak nie okolice lodzi to napewno indianie pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dygacHQ Napisano 24 Lipiec 2005 Share Napisano 24 Lipiec 2005 Dziś znalazłem na pobojowisku 1939 zapalniczkę na 15cm (tak zwykła z kiosku) Po kilku próbach odpaliła pięknym żołtym płomykiem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piorek Napisano 10 Sierpień 2005 Share Napisano 10 Sierpień 2005 Zeszla sobota dala cztery lopaty/saperki kazda inna a z czego dwie w jednym dolku:) Pozniej z dna okopu wyrylem 2,5 litrowy emaliowany garnek z przestrzelonym dnem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
basia1 Napisano 15 Sierpień 2005 Share Napisano 15 Sierpień 2005 wczesna wiosna,okopy z 39r WP.totalna pustka,nagle ostry sygnal!Dluuuugi,jakies 120 cm.MAUZER!!!Ostroznie kopie z jednego konca,na25cm ukazuje sie okragly kawalek lufy!!!Adrealina na 100%!w rezultacie byl to stalowy kolek i metr lencucha do wiazania krowy!!!!MOjryk wyploszyl zwierzyn3e zlasu conajmniej nacaly rok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puba3 Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 najbardziej absurdalny: pielucha z nispodzianka (kupa) :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JarekR Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 HEHEHEHEHEHEHEHE witamy w kupie.... znaczy siw w klubie... widzę, że przygoda z pieluchami z zawartością spotkala nie tylko mnie.... moja mina" miała dodatkowo pozostałości po śniadaniu (razem w dołku była folia aluminiowa, która dała sygnał)pozdrowionka Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wraith Napisano 17 Sierpień 2005 Share Napisano 17 Sierpień 2005 no to moje ostatnie ciekawe" fanty:-)Wielkopolska, środek lasu, lajtowy fant na 0,5 m głębokości na moje oko kawałek drogowej barierki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wraith Napisano 17 Sierpień 2005 Share Napisano 17 Sierpień 2005 A to wykopki na plaży we wiosce, poza monetkami i śmieciuchami taki bajer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pit_100 Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 Widziałem taki sam kawałek barierki na Mierzeji koło drogi i obok niezasypany dołek. wrrrrrrrrrrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wraith Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 Może to barierka-wędrowniczek??;-) Bądź spokojny, już wędrować nie będzie, zakopana. Pozdrawiam:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pit_100 Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 Nie twierdzę że nie zakopujesz po sobie dołów i zostawiasz złom na wierzchu, ale jak byłem na mierzeji to widziałem identyczną barierkę i niezakopany dół, a pół metra dalej kolejny, tym razem zamaskowany i ledwo nogi nie skręciłem. Może zbieg okoliczności. Pozdro:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wraith Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 Sory ale chyba nie chciałoby mi się jechać specjalnie 500 kilometrów z Wielkopolski na Mierzeje z tym złomem pod pachą, kopać dołek i postawić tą barierkę obok, ewentualnie odwrotnie z Mierzeji na Wielkopolskę:-) To zakrawałoby na Monty Pythona:-)))))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pit_100 Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 Poprostu myślałem że może pomyliło ci się gdzie to wykopałeś, a widzę że chyba w tym roku byłeś nad morzem.:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wraith Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 Plaża nad jeziorkiem, a w zasadzie sztucznym zalewem:-) Nad morze fakt mieliśmy jechać ale kuzyn przyciął no i siedziałem na rodzinnych włościach:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pit_100 Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 Spoko. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 Wraith ja taki kawałek drogowej barierki" znalazłem pod łodzią w środku lasu w miejscu walk 1 wś. miała prostokatne dziórki (4)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vaderian Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 WitamW ostani weekend, trafił się haczyk na ryby z głebokości 30cm. W środku lasu. 20KM od jakiejkolwiek sensownej wody nie licząc okolicznych kałuż.PozdrawiamVaderian (Lodz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kawon30 Napisano 27 Sierpień 2005 Share Napisano 27 Sierpień 2005 Czołg.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi