jacenty2004 Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 Trzeba być niezłym tępakiem ,żeby uwierzyć ,że w całym tym syfie który teraz mamy cała ta szopka za kupę szmalu była zorganizowana z pobudek patriotycznych ! No ale durny naród zawsze się będzie cieszył z igrzysk.Może przed samymi wyborami siekną nam jakieś walki gladiatorów,albo chociaż korridę ?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 Patriotycznych***Baterie sony nie są dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 Zelig:Puść Sza-tanka!!! Puść Sza-tanka!!! Puść Sza-tanka!!!Teraz to juz musie miec z 7 lat :)A defilada była fajna. Wojsko to ważna część naszej tradycji i takie pokazy dla społeczeństwa sa potrzebne. Nie mieszajcie do wszystkiego polityki, bo sie juz chce wymiotowac...Tak źle a tak niedobrze. I jak tu Polakom dogodzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 Jesteście jak dzieci. Widzieliście na filmiku jak zachowuje się Sarko? Jak przechodzi po pasach, taki praworządny i jak obściskuje dłonie oglądaczy defilady?W takim USA sprawa jest jasna, prezydent zaraz po wygraniu pierwszej elekcji myśli o drugiej, a po wygraniu drugiej myśli o tym jak zapisze się w historii.Kaczyński zachował się jak prezydent - polityk. Przyzwyczajajcie się. Tak wygląda demokracja, która zmusiła Kwaśniewskiego żeby schudł... Macie pretensje, pardon, do dupy, że, excuse le mot, sra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 to wsztsko to pikuś, pikus ze w jeden dziemn posło z dymem i smrodem spalin 1 000 000 zł. grunt ze sie tłumom podobało. kiedys neron mówił o poddanych na poczatku rzadów niech mnie nie lubia byle by słuchali" a pod koniec rzadów niech mnie nienawidzą byle by sie bali..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ilkenau Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 To ja jestem jacenty2004" ten iezły tępak", przedstawiciel durnego narodu" - czujesz się lepszy ode mnie? naprawdę?naprawdę taki jesteś mądry, że nigdy cię żaden polityk nie wydudkał, zawsze wiedziałeś najlepiej co jest grane, zawsze byłeś i jesteś o krok do przodu przed resztą?Gdyby tak było nie siedziałbyś na tym forum i nie zrzędził, że kupa szmalu", że szopka", że igrzyska". Odnoszę wrażenie, że połowa z dyskutantów siedziała przed telewizorami w celu sprawienia sobie jakiejś masochistycznej satysfakcji i nie jest do końca zadowolona, bo prezydent był trzeźwy, nie owinął się w polską flagę i nie wsiadł do bagażnika hummera, żaden samolot nie spadł i żaden czołg nie rozjechał dziecka, a więc impreza kompletnie nieudana. I jeszcze kosztuje tyle co 50 000 butelek wódki - jakby to rozdać wsród ludzi to pół Warszawy chodziłoby nawalone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a-inemuri Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 do PAROWOZA - oj były,były kolego ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 > Parę milionów Polaków głosowało na Kaczyńskich i PiS m.in. dlatego,>że po akcji z Muzeum Powstania Warszawskiego wiedzieli, czy mogli się domyślać,> że są to ludzie, którym takie sprawy jak historia, armia polska leżą na sercu.A polityka zagraniczna leży im na żołądku. Efekt? Seria gaf, ogólny obciach i... prezydencka sraczka na Helu! :-)))Btw. Pomsee, akurat niejaki Leszek Moczulski wsławił się w latach '50 tekstami całkiem zgodnymi z linią partii - tej partii, której skrót później pozwolił sobie ozszyfrować".M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zalman Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 pomsee napisał (sic!!)Poczytajcie tekst o defiladzie autorstwa Kazimierza Kutza:Bardzo znamienny tekst, z którym trudno się nir zgodzić"....no tak stary politruk (K.Kutz) znalazł miejsce (Wy....acośtam) by lać jad na Kaczyńskich...Wstd takie pierdoły czytać... a co dopiero z nimi się zgadzać... ale jak ktoś sam nie myśli to musi czymś głowę zapychać (gotowe szablon Wy...acośtam)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zalman Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 jacenty2004 napisał (sic!)Trzeba być niezłym tępakiem ,żeby uwierzyć ,że w całym tym syfie który teraz mamy cała ta szopka za kupę szmalu była zorganizowana z pobudek patriotycznych ! No ale durny naród zawsze się będzie cieszył z igrzysk.Może przed samymi wyborami siekną nam jakieś walki gladiatorów,albo chociaż korridę ?!"..skoro cię to tak boli to proponuje wyjazd w ...Europę (najlepiej wschodnią) bo w tą stronę skierowne są twoje pożal się Boże poglądy"......za dużo się filmów o Rzymie ktos zobaczył i się mu rzeczywistość z historią miesz....współczuję.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 Zalman widzę ,że ty nie masz pojęcia nawet o stronach świata skoro wysyłasz mnie na wschód:) Drogi mój to właśnie w Moskwie ,Pekinie i Phenianie czyli na wschodzie robi się takie Pokazówki od kilkudziesięciu lat :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 Ilkenau domyślam się ,że twojego uwielbienia dla wodza który śpiewa nasz hymn: z ziemi Polski do Włoskiej" nic nie zmieni. Prawdopodobnie nie rusza cię też ,że ukochany premier olał to święto narodowe,ale co tam skoro ci się podobało to proszę bardzo. Mnie nawet zastanawia dlaczego główny jechał jeepem? Spokojnie mógł przemieszczać się Papamobile to wtedy może by się do niego może modlono, bo jak go całowali po rękach to już widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
admin Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 Panowie -rozpoczol sie sezon na kartki - wracacie do tematu ale otwieramy worek z kartonikami!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 Chciałem nawiązać do wypowiedzi kol. Aegirssona n.t. Lale - prezenterki z tv..."Moim zdaniem najfajniejsze są Panie - pogodynki z tvn.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 Panowie o różnorodnych nickach Kutz dla was to nie autorytet, Moczulski dla was nie autorytet bo coś tam zrobili gdzieś się umoczyli - cóż zapomniałem, że dla POLAKA autorytetów nie ma albo są te, którymi w danej chwili można się posłużyć. Żałosny naród, który nie potrafi (w swej masie) niczego uszanować co nie zgadza się z jego zaściankowym poglądem. Co niektórzy cieszą się z defilany jak społeczeństwo Koziej Wólki z odpustu albo jarmarku.A jesteście tylko dla obecnie jaśnie nam rządzących elektoratem, do którego aktualnie się mizdrzy z nadzieją, że odda głos na głosu PiS. To dla nich wasz jedyny przywilej i rola do spełnienia.Grba - nikt nie ma pretesji do tego, że politycy postępują jak postępują nazywając teatr, który tworza demokracją. Rzecz w tym aby zdawać sobie sprawę, że jest się obiektem takiej manipulacji, dobrze o tym pisze Jacenty2004. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 Dla mnie Kazimierz Kutz jest wielkim reżyserem, ale trzeba też pamietać, że jest również politykiem i to opozycyjnym do PiS-u. Kazimierz Kutz polityką zajął się na serio w 1997r. startując w wyborach parlamentarnych do Senatu z listy Unii Wolności wspierając w kampanii na Śląsku Leszka Balcerowicza. Zdobył wówczas największa ilość głosów w województwie katowickim / około pół miliona/.W Senacie pracował w Komisji Spraw Emigracji i Polaków za Granicą i Komisji Nauki i Edukacji."http://www.kazimierzkutz.pl/polityk.htmlOd października 2001 roku wicemarszałek Senatu. W wyborach parlamentarnych w 2005 ponownie wybrany senatorem. Startował z ramienia własnego komitetu wyborczego "KWW Kazimierza Kutza, otrzymując 111 907 głosów. Był członkiem komitetu wyborczego Włodzimierza Cimoszewicza w wyborach prezydenckich w Polsce 2005."http://pl.wikipedia.org/wiki/Kazimierz_Kutz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cis Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 Defilada jak na debiut, bardzo udana, o czym świadczyły niezliczone rzesze mieszkańców stolicy, przyjezdnych, z zaciekawieniem przyglądające się buźki dzieciaków. Pomysł z udziałem pododdziału francuskiego jak najbardziej trafny - w przyszłości można zaprosić większą ilość jednostek zagranicznych współpracujących z polska armią.Mam nadzieje ,że za rok odbędzie sie podobna defilada, już tym razem z grupami historycznymi odtwarzającymi polskie jednostki, które do końca TVP w środę zapowiadała. na tym dziękuję pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 Brawo Cis! Świetna syntezy defilady (ach te zaciekawione buźki dzieciaków)jednak stanowczo musiałbym zaprotestować jeśli w następnej defiladzie mieliby wziąść udział żołnierze niemieccy. No chyba, że w kajadanach i żelaznych kulach przy nogach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cis Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 A kto mówił o niemieckich, wyraziłem swój pogląd i tyle, a ty szukasz kolejnego powodu do zwady, odpowiadając co 5 min każdemu, widocznie nie masz niczego lepszego do roboty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 Dlaczego wykluczacie Niemców? Niemcy jak najbardziej powinni wziąć udził w defiladzie. Wcześniej zaprowadzi się ich do Muzeum Powstania, pokaże Pawiak i piwnice na Szucha, potem oś saską z odbudowanym pałacem, Zamek Królewski i poinformuje się ich o Wettynach na tronie polskim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 Cis ja też tylko wyrażam swój pogląd :) A wracając do sprawy co sądzisz o obligatotyjnym użyciu małych, biało-czerwonych chorągiewek przez publiczność (podobnych do tych jakie używano kiedyś w święto 1 maja)? Wyobrażasz to sobie: zaciekawieniem przyglądające się buźki dzieciaków a w ich małych rączkach powiewające biało-czerwone proporczyki a wśród wiwatujących tłumów dostojnie przesuwa się landrover z naszym prezydentem (druga kadencja!) Lechem Kaczyńskim, który godnie przyjmuje oznaki uwielbienia rodaków jednocześnie dumnie obserwując biorących udział w defiladzie żołnierzy Bundeshwery przebranych w mundury SS i Wehrmachtu ponuro ciągnąc za sobą kule przykute do nóg." Piękna wizja! :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ilkenau Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 pomsee", zlituj się, co post to piszesz o Kaczyńskim albo PiS, masz jakieś natręctwo na tym tle to zgłoś się na terapię.Kaczyński był na defiladzie jako zwierzchnik sił zbrojnych, bo tak stanowi konstytucja. Obojętne kto zostanie następnym prezydentem też będzie chodził czy jeździł na takie imprezy, bo za to bierze pieniądze.Zostanie nim Tusk, to będzie się dumnie prezentował salutując do wehrmachtowskiej furażerki po dziadku :-).Przeszkadzają ci biało-czerwone chorągiewki w rekach dzieci? To czym się ty różnisz od tej głupiej pindy z rządu, której przeszkadzał teletubiś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rado26 Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 A tu zdjecie odnosnie niemiecki panzerow na defiladzie.http://rotfl.pl/img.php?defilada_polski_leopard.jpgNiestety nie wiem kto pstrykna ta fotke ;)Pzdr.Rado26 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 Ilkenau widzę, że pojęcie ironia" jest dla ciebie nieznane. Ok specjalnie na twój użytek w przyszłości będę pisał wprost i dużymi literami abyś miał szansę zrozumieć a nie wysilać zbytnio mózg bo to może skończyć sie dociskami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 Miało być: odciskami na tym organie". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.