skyluke Napisano 26 Październik 2008 Napisano 26 Październik 2008 Dzięki, o taki parę słów chodziło. Do 3miasta mam teraz jakieś hmmm 1tys. kilosów i niestety nie jestem w stanie sam się pofatygować do źródła. Powodzenia dla tych którzy dalej go kompletują !pozdrawiam
Blitz45 Napisano 7 Listopad 2008 Napisano 7 Listopad 2008 Mam nadzieję, że kiedyś wyłoni się za zakrętu…http://pl.youtube.com/watch?v=hUxyzRBz8xo&NR=1
wm71 Napisano 7 Listopad 2008 Napisano 7 Listopad 2008 W filmie występuje" replika czy orginalny pojazd?
KRUSZYNA Napisano 7 Listopad 2008 Napisano 7 Listopad 2008 Zapewne jest to szwajcarski G-13.Po demobilizacji wykupione zostały przez kolekcjonerów,muzea i grupy rekonstrukcyje.Na fali mody na iemczyzne"nie jest to dziwne.pozdrawiamkruszyna
braun Napisano 7 Listopad 2008 Napisano 7 Listopad 2008 takiego G-13 łatwo dostosować na niemca ale mieć oryginał to jest coś i jeszcze w malowaniu to jest SUPER.Pan Jarek naprawdę odwalił kawał ciężkiej roboty i pozdrawiam EKIPĘ rekonstrukcyjną
Mig47s Napisano 19 Listopad 2008 Napisano 19 Listopad 2008 ten Hetzer to piekna bestia, bardzo mi sie podoba i chcialbym uczestniczyć w takich akcjach wydobywczych.Ponoć gdzieś w mojej miejscowosci znajduje sie czołg w bagnie, ale czy on tam nadal jest to pewnosci nie mam.
ollaff Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 Temat coś ucichł,jak przebiegają prace na pojazdem?
jagdpanzer Napisano 24 Styczeń 2009 Napisano 24 Styczeń 2009 Pewnie na okres zimowy prace zostały zatrzymane.
advertus Napisano 16 Maj 2009 Napisano 16 Maj 2009 parę miesięcy minęło, czy coś się dzieje w temacie hetzera?
tomignac Napisano 21 Maj 2009 Napisano 21 Maj 2009 może moderator Bocian, który bogato relacjonował akcję i aktualizował wątek wypowie się na temat ' jest czy już go nie ma' ?
pomsee Napisano 21 Maj 2009 Napisano 21 Maj 2009 Hetzer sobie stoi tam gdzie stał i czeka aż pojawią się fundusze na jego dalszą renowację.
Cronos Napisano 22 Maj 2009 Napisano 22 Maj 2009 heh to lepiej postawić koło Stuga z MOB i niech razem czekają:P
pomsee Napisano 22 Maj 2009 Napisano 22 Maj 2009 A może zorganizować składkę na jego remont lub stworzyć fundację w tym celu?
tomignac Napisano 22 Maj 2009 Napisano 22 Maj 2009 ulga, czy ktoś może powiedzieć czyją własnością jest ten Hetzer? wiem, że jest to w wątku (prywatne muzeum z Gdyni ?), ale może coś się zmieniło. Pozdrawiam
B Napisano 9 Czerwiec 2009 Napisano 9 Czerwiec 2009 Czy możliwe upublicznienie nowszego zdjęcia Hetzera gdzie widać cały pojazd (ostatnie zdjęcie pochodzi bodajże z 2007)
goldfinger Napisano 15 Wrzesień 2009 Napisano 15 Wrzesień 2009 witam, co słychać nowego w temacie?? Czyżby kryzys wpłynął na postęp prac?
tendrzak Napisano 17 Wrzesień 2009 Napisano 17 Wrzesień 2009 co można było zakonserwować zakonserwowano, teraz stoi i czeka na lepsze czasy kasa, kasa, kasa i ewentualne zapomnienie" jak podwozie ciągnika pod Rekinem które stoi i z powrotem rdzewieje, a nikt nawet nie wie co zacz mijając tę ramę. Przyznam się że oglądając tak wyeksponowane podwozie ciągnika artyleryjskiego pod rekinem w Gdyni to widać że zrobiono kawał dobrej nikomu niepotrzebnej roboty. Bo taka ekspozycja ani chwały ani aprobaty nie przynosi. I oby tak nie było z Hetzerem.
Heruss Napisano 17 Wrzesień 2009 Napisano 17 Wrzesień 2009 Tak to jest jak robi się coś po łebkach bez przygotowania i tylko po to żeby był rozgłos. Co stało się z miejscem docelowym w którym miał przebywać pojazd (przypomne Muzeum Motoryzacji w Gdyni)? Kto jest odpowiedzialny za konserwację i renowację pojazdu? Zastanawiające że jakoś nikt nie zadaje takich pytań od dwóch lat. Co dalej z pojazdem? Brak ludiz czy danych na ten temat? Moze Krzyś z Latebry (jeżeli jeszcze istnieje ta organizacja) się wypowie.PozdroHerussPS. Tenderzak tak swoją drogą to Rekin jest w Gdańsku (Oliwie) a do Gdyni to raczej daleko ;)
beaviso Napisano 18 Wrzesień 2009 Napisano 18 Wrzesień 2009 Tydzień temu przejeżdżałem koło Rekina i nie widziałem amy" na dotychczasowym miejscu, t.j. obok ciężarówki i teciaka. M.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.