rob Napisano 16 Kwiecień 2007 Napisano 16 Kwiecień 2007 ufff ... no cóż. przykry przykład stanu polskiego muzealnictwa. I nie chodzi o finanse nawet. W muzeach bardzo często pracują tzw. spady. Ludzie którzy nigdy nie powinni tam trafić a są bo nigdzie indziej miejsca znaleźć nie mogą. Prawdziwi pasjonaci trafiają się w muzeach rzadko. Eleentarny przykład iechciejstwa", umiwisizmu" i jakośtobędzizmu" to ta nieszczęsna kartka z hermaszewskim.zakaz foto to może wynikać albo z faktu niechęci dyrekcji do upubliczniania tego co tu na forum pokazałeś albo z tego powodu ze muzeum nie chce darmowych publikacji swych zbiorów przez kogo popadnie.Zakaz zbierania miar jest dla mnie niewytłumaczalny
Lemeryt Napisano 16 Kwiecień 2007 Napisano 16 Kwiecień 2007 Ten osobnik na ostatnim zdjęciu to konserwator, znam go osobiście. Całej reszty wolę nie komentować, ... ale to się kiedyś zmieni, pasjonaci to zmienią.Pozdrawiam.
Lemeryt Napisano 16 Kwiecień 2007 Napisano 16 Kwiecień 2007 Ten osobnik na ostatnim zdjęciu to konserwator, znam go osobiście. Całej reszty wolę nie komentować, ... ale to się kiedyś zmieni, pasjonaci to zmienią.Pozdrawiam.
akagi Napisano 16 Kwiecień 2007 Napisano 16 Kwiecień 2007 Karolek? konserwatorem? EEEEEEEeeeee, prędzej eksploratorem po ojcu :))))))))))))
DTH Napisano 16 Kwiecień 2007 Napisano 16 Kwiecień 2007 Dobrze PATRON, ze nie trafiles na Sadybie do fortecznych kazamat, albo w Alejach do magazynow, tam dopiero bys zlapal dola.
traper6 Napisano 16 Kwiecień 2007 Napisano 16 Kwiecień 2007 Zgadzam się z kolegą jaca2003.Eksponaty są w bardzo realistycznym,typowym,bojowym malowaniu.I gdzie tam do naszych tej hamerykanckiej wypindrzonej Pantherze.
krzysiek Napisano 16 Kwiecień 2007 Napisano 16 Kwiecień 2007 Podzielając generalnie Wasze oburzenie, chciałbym tylko zaznaczyć, że zakaz fotografowania (z flashem i bez) obowiązuje w wielu muzeach na świecie. Nie tylko w muzeach z resztą, ale np. w wielu bankach także. Przy czym, oczywiście nie chodzi o to, że fotografowanie szkodzi eksponatom, ale o to, że w ten sposób unika się dokumentowania technik zabezpieczeń (rozmieszczenia czujek alarmów itp). Nie wiem czy w MWP ma akurat zastosowanie ta praktyka, może po ostatnich kradzieżach wprowadzono dodatkowe zabezpieczenia?PozdrawiamKrzysiek
Ryszard Ochucki Napisano 16 Kwiecień 2007 Napisano 16 Kwiecień 2007 Kapitanowi Nemo opadły gogle od tych fleszy...a światło z aparatu pewnie powoduje zmatowienie farby i dalszą penetrację korozji na tych pojazdach. Z punktu widzenia wojskowego może te panie obawiały się że kolega Patron jest na usługach obcego wywiadu i plany sposobem chce wykraść;)A tak na serio to śmiech na sali". hmm... jaka tabliczka taki kraj..pzdr
woytas Napisano 16 Kwiecień 2007 Napisano 16 Kwiecień 2007 w zwiazku z pewnym pracami ktore wykonujemy z chlopakami w Rybniku, jeden z moich kolegow usilowaj jakis czas temu skontaktowac sie z pewnym muzeum. i zostal olany- na maksa. Wytlumaczyl nam o co chodzi pewnien starszy Pan, tak jak my fascynat histori, piszacy ksiazki dotyczace okresu 2 wojny siatowej. Powiedział mi tak panie Wojtku- my to robimy za DARMO a ci w muzeum bija na tm gruba kase- ne dopuszcza konkurencji..." Nic dodac, nic ujac
kopijnik2 Napisano 16 Kwiecień 2007 Napisano 16 Kwiecień 2007 nie wiem, czy robią kasę...a na pewno nie na prowincji...myślę, że to niemoc-ogólna-muzealna...mój ulubiony camping car na 16 TV-setów...
acer Napisano 16 Kwiecień 2007 Napisano 16 Kwiecień 2007 Ho, howięcej szacunku Kopijnik, coś podobnego doprowadziło do zdmuchnięcia U-2 1 maja 1960 roku nad Swierdłowskiem...
woytas Napisano 16 Kwiecień 2007 Napisano 16 Kwiecień 2007 Robia kase !Przelew 10 jest na koncie. Czy sie stoi czy sie lezy....
kopijnik2 Napisano 16 Kwiecień 2007 Napisano 16 Kwiecień 2007 no cóż...więcej szacunku ...ja bym bym powiedział więcej farby...więcej klocków coby na gumach nie stało...
kopijnik2 Napisano 16 Kwiecień 2007 Napisano 16 Kwiecień 2007 żałuję, że nikt się z ekipy nie odezwał...tu też brak opisu o pochodzeniu obiektu...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.