Skocz do zawartości

wytyczne konserwacji , czyli moje przeżycia erotyczne w MWP

PATRON

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
ufff ... no cóż. przykry przykład stanu polskiego muzealnictwa. I nie chodzi o finanse nawet. W muzeach bardzo często pracują tzw. spady. Ludzie którzy nigdy nie powinni tam trafić a są bo nigdzie indziej miejsca znaleźć nie mogą. Prawdziwi pasjonaci trafiają się w muzeach rzadko. Eleentarny przykład iechciejstwa", umiwisizmu" i jakośtobędzizmu" to ta nieszczęsna kartka z hermaszewskim.
zakaz foto to może wynikać albo z faktu niechęci dyrekcji do upubliczniania tego co tu na forum pokazałeś albo z tego powodu ze muzeum nie chce darmowych publikacji swych zbiorów przez kogo popadnie.
Zakaz zbierania miar jest dla mnie niewytłumaczalny
  • Odpowiedzi 86
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Ten osobnik na ostatnim zdjęciu to konserwator, znam go osobiście. Całej reszty wolę nie komentować, ... ale to się kiedyś zmieni, pasjonaci to zmienią.
Pozdrawiam.
Napisano
Ten osobnik na ostatnim zdjęciu to konserwator, znam go osobiście. Całej reszty wolę nie komentować, ... ale to się kiedyś zmieni, pasjonaci to zmienią.
Pozdrawiam.
Napisano
Dobrze PATRON, ze nie trafiles na Sadybie do fortecznych kazamat, albo w Alejach do magazynow, tam dopiero bys zlapal dola.
Napisano
Zgadzam się z kolegą jaca2003.Eksponaty są w bardzo realistycznym,typowym,bojowym malowaniu.I gdzie tam do naszych tej hamerykanckiej wypindrzonej Pantherze.
Napisano
Podzielając generalnie Wasze oburzenie, chciałbym tylko zaznaczyć, że zakaz fotografowania (z flashem i bez) obowiązuje w wielu muzeach na świecie. Nie tylko w muzeach z resztą, ale np. w wielu bankach także.

Przy czym, oczywiście nie chodzi o to, że fotografowanie szkodzi eksponatom, ale o to, że w ten sposób unika się dokumentowania technik zabezpieczeń (rozmieszczenia czujek alarmów itp). Nie wiem czy w MWP ma akurat zastosowanie ta praktyka, może po ostatnich kradzieżach wprowadzono dodatkowe zabezpieczenia?

Pozdrawiam
Krzysiek
Napisano
Kapitanowi Nemo opadły gogle od tych fleszy...a światło z aparatu pewnie powoduje zmatowienie farby i dalszą penetrację korozji na tych pojazdach. Z punktu widzenia wojskowego może te panie obawiały się że kolega Patron jest na usługach obcego wywiadu i plany sposobem chce wykraść;)
A tak na serio to śmiech na sali". hmm... jaka tabliczka taki kraj..pzdr
Napisano
w zwiazku z pewnym pracami ktore wykonujemy z chlopakami w Rybniku, jeden z moich kolegow usilowaj jakis czas temu skontaktowac sie z pewnym muzeum. i zostal olany- na maksa. Wytlumaczyl nam o co chodzi pewnien starszy Pan, tak jak my fascynat histori, piszacy ksiazki dotyczace okresu 2 wojny siatowej. Powiedział mi tak panie Wojtku- my to robimy za DARMO a ci w muzeum bija na tm gruba kase- ne dopuszcza konkurencji..." Nic dodac, nic ujac
Napisano
Ho, ho

więcej szacunku Kopijnik, coś podobnego doprowadziło do zdmuchnięcia U-2 1 maja 1960 roku nad Swierdłowskiem...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie