Skocz do zawartości

Czeskie Gripeny szybsze od naszej pary dyżurnej ????

huk 100

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
nie wiem czy sie śmiać czy płakać-pozdro http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8710042&rfbawp=1170184514.707&ticaid=13225
Napisano
A prawie rok temu, jak wszystkie nasze sprawne MiGi-29 poleciały na Litwę, gdy kolega z lotnictwa wojskowego zapytał mnie co będzie, jak nas teraz zaatakują z powietrza, powiedziałem: może obronią nas Czesi na Gripenach.
Mówiłem to w żartach i z dużą dozą ironii. Nie przypuszczałem, że to się zacznie sprawdzać...
Napisano
witam :))) czekałem na ten temat:):):) podobno to jest jakaś międzynarodowa umowa.ale.........to po jaką cholerę kupujemy te super samoloty z kraju który jest niebem na ziemi , tylko brak im ropy??? to już naszych zabrakło???a jakby tak od zachodu albo wschodu wleciał ----to co wpuszczamy migi i tornada????? od północy ---grippeny????? ups --sorki te już pilnują naszego nieba .pozdro .liha
Napisano
jakoś to będzie w razie godziny W wystawimy 4 F-16 i 5 Migów oczywiście jak nasi nie dostaną sraczki Czesi dorzucą pare Grpienów Amerykanie jeszcze nam rakiety i Czechom radary-i nie ma dla nas mocnych -wróg musi sie przestraszyć -pozdro
Napisano
A jak pisałem żeby chociaż kilka eskadr pościgowych MiG 25 to wszyscy mnie wyśmiewali...

A teraz co, nic. nawet dobrych rakiet.
Napisano
Ale o co chodzi? Wróg" nadleciał z bratniego nam obecnie kierunku - jedyne pary dyżurne trzymamy w Malborku i Mińsku Maz. Katowice są kilkaset km stamtąd. No to Czechom było znacznie bliżej - jest to logiczne i racjonalne.
  • 8 months later...
Napisano
W temacie naszej obrony OPL; jadąc autem słyszałem przedwczoraj w radio że cyt; (...) wraz z resztą zamówionych F-16 dostarczorczone ma być także uzbrojenie do samolotów będących juz w kraju". Czyli z tego wynika że nasze Jastrzębie są nieuzbrojone i od dwóch miesięcy tylko palą paliwo w powietrzu ? Czegoś tu nie rozumiem...
  • 2 weeks later...
Napisano
A potem od razu walczyć na F-16?
Normalnie to pilot przechodzi przeszkolenie na każdym nowym samolocie, a dopiero potem nabiera uprawnień do używania go zawodowo".

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie