wilcz Napisano 22 Czerwiec 2004 Share Napisano 22 Czerwiec 2004 Większe skupisko 34, wsród nich panteropodobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osterode Napisano 22 Czerwiec 2004 Share Napisano 22 Czerwiec 2004 jeden kiedyś stał w ostródzie na terenie jednostki wojskowej tzw.iałe koszary"gdy jednostkę likwidowano zlikwidowano także t-34 ktoś może wie co się z nim stało?????pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilcz Napisano 22 Czerwiec 2004 Share Napisano 22 Czerwiec 2004 Niewiele odbiega od oryginału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasradocha7 Napisano 24 Czerwiec 2004 Share Napisano 24 Czerwiec 2004 Siemka!Ostatnio było w tv,że jakiemuś gościowi ukradli z pola t-34!Sam go odnowił i była to lokalna atrakcja turystyczna i dziecięca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garfield Napisano 24 Czerwiec 2004 Share Napisano 24 Czerwiec 2004 Do jasradocha7 :http://www.odkrywca-online.pl/index1.php?action=forum&iletab=jedna&sub=pokaz_watek&id_forum=0&ktory=94302#94302 A tak w temacie to o którym było gdzieś wyrzej stoi nie w miejscowości mniszewo tylko mniszew.pzdrGarfield Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Lipiec 2004 Share Napisano 11 Lipiec 2004 Ciekawe czy któryś z was potrafi odróżnić T 34/85 produkcji wojennej od powojennej stojącej także na pomnikach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTUS 1656 Napisano 11 Lipiec 2004 Share Napisano 11 Lipiec 2004 Masz na myśli liczbe wentylatorów na wieży 1-prod wojenna,2 wentylatory-powojenna.Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Lipiec 2004 Share Napisano 11 Lipiec 2004 Wiem że trochę odbiegnę od lokalizacji,ale na Słowacji /no nie na całej tylko przy granicy/jest pewnie z 10 lub i więcej T-34,jest tam coś w rodzaju skansenu bitwy o przełęcz dukielską.Jest tam dużo sprzętu z tych walk ,w formie pomników,ktoś kiedyś pomySlał i nie wysłał wszystkiego do huty.Cała dolina jest obstawiona sprzętem ciężkim,trochę zaniedbanym ,ale lepiej mieć zardzewiałego tanka niż 40 ton żyletek;-)Pzdr.Redigor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTUS 1656 Napisano 11 Lipiec 2004 Share Napisano 11 Lipiec 2004 Walther1 zadajesz zagadki a odpowiedziec na pytanie czy są poprawne nie raczysz,czyżbyś sam nie znał odpowiedzi;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whitedragon Napisano 11 Lipiec 2004 Share Napisano 11 Lipiec 2004 Witam, to ten w Niewodnicy z pod Białegostoku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whitedragon Napisano 11 Lipiec 2004 Share Napisano 11 Lipiec 2004 a obok czołgu armatka. PZDR WD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gudek82 Napisano 11 Lipiec 2004 Share Napisano 11 Lipiec 2004 Witam chciałem poprwić małe błedy ,popierwsze w Kozienicach nie ma żadnego czołgu T-34 ,bynjamniej ja go nie widziałem i nic o nim nie słyszałem , po drugie na samej górze jest błąd nie Mniszewo a Mniszew .Stoją tam dwie sztuki T-34,na placu stoi T34/85 a przed skansenem T34/75 Pzdr. Gudek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polsmol Napisano 12 Lipiec 2004 Share Napisano 12 Lipiec 2004 Zobaczcie bardzo ciekawy spis shermanów zachowanych na całym świecie. http://web.inter.nl.net/users/spoelstra/g104/encyclo.htmMoże ktoś pojąłby się zrobienia takiej encyklopedii o T-34 zachwanych w Polsce, ale wyłacznie o zachowanych egzemplażach (na ponikach, w muzeach i kolekcjach prywantnych)Wbrew obiegowej opinii jest to bardzo ciekawy temat bo wśród masy powojennych T-34-85 można znaleźć wiele wojennych rodzynków i ciekawych żadkich odmian. Przygładem są dwie sztuki eksponowane w Gdańsku. Oba pochdzą z bardzo wczesnej producji i są już powaznymi kolekcjonerskimi rarytasami. Są też inne radzieckie czołgi i działa samobierzne które można podłączyć do takiej strony. Mam tu na myśli np. jedynego w POlsce T-70 zachowanego w Poznaiu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Lipiec 2004 Share Napisano 12 Lipiec 2004 kiedy[ byBy dwie sztuki w cybince woj. lubuskie na cmentarzu zolnierzradzieckich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lobo26 Napisano 11 Sierpień 2004 Share Napisano 11 Sierpień 2004 Kołobrzeg - muzeum - stoja dwa egzemplarze1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Sierpień 2004 Share Napisano 12 Sierpień 2004 WitamOdnośnie Mniszewa chciałbym wnieść poprawkę, oba czołgi, ten z placu i ten okopany w skansenie to t34/85. 76 jest na pomniku w studziankach.PozdrawiamSebek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike110 Napisano 1 Wrzesień 2004 Share Napisano 1 Wrzesień 2004 Orzysz- przed JW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurekhor Napisano 1 Wrzesień 2004 Share Napisano 1 Wrzesień 2004 w Żaganiu na skwerze przy bramie 34 brygady. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyzio Napisano 4 Wrzesień 2004 Share Napisano 4 Wrzesień 2004 nieopodal miejscowości Zwierzyniec pomiędzy Zamościem a Biłgorajem przy szkole jest mini muzeum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 5 Wrzesień 2004 Share Napisano 5 Wrzesień 2004 Może trochę po czasie, ale widziałem T-34 w JW Budowo k.Złocieńca (zachodniopomorskie). Nie mam pewności co do ilości, jest jeden albo dwa. Stoją też tam armatki i nowsze czołgi,nie pamiętam jakie. Upamiętniają tradycje ednostki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Wrzesień 2004 Share Napisano 23 Wrzesień 2004 W Sławnie jest przy ul. Okrzei.A w Żorach kilka lat temu zdjęli z cokołu i kupił go jakiś prywaciarz z okolicy. Na miejscu T-34 postawili betonowego Księcia Władysława. Szkaradztwo!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marucha271 Napisano 25 Wrzesień 2004 Share Napisano 25 Wrzesień 2004 w temacie działa z Pucka.kiedyś jeden oszołom,radny,stwierdził żepod niego siusiają menele,a na nie{to działo}ptactwo.i co?zebrał 10000 podpisów i na złom.a sobie to podobno nagrody za to powręczali...żenada.a takie ładne było,wiem,bo tam mieszkałem za małolata i jedyna fotka tego dziła jaką posiadam to cz-b a ja mam z 5 lat...pozdro600V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marucha271 Napisano 25 Wrzesień 2004 Share Napisano 25 Wrzesień 2004 przepraszam,błąd........1000 podpisów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 25 Wrzesień 2004 Share Napisano 25 Wrzesień 2004 Jeden oszołom i 1000 kretynów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marucha271 Napisano 11 Październik 2004 Share Napisano 11 Październik 2004 jest jeszcze koło zagórza?nie daleko miejsca gdzie został zastrzelony g.świerczewski.nie pamiętam nazwy miasta(na rogu rynku gdzie stoi t-34 jest stara rozpadajaca się cerkiew z unikalną dzwonnicą,a wieża podparta jest stemplami,których całkiem sporo leży obok do dalszego użycia.w końcu się zawali,i konserwator wojewódzki będzie miał problem z głowy)pozdro600v Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.