01dalton Napisano 20 Styczeń 2007 Napisano 20 Styczeń 2007 Witam . Z tego co mi wiadomo wieża od vikersa jest własnością Pana Bogdana i pochodzi z Frampola . Czyżby zmieniła ona własciciela ? Pozdr.
wojteq Napisano 11 Luty 2007 Napisano 11 Luty 2007 Witam!! Czy wiadomo w tym temacie coś nowego?? Może znalazłyby się jakieś nowe zdjęcia?? Czekamy PATRON z utęsknieniem!!!Pozdro!!PS Nie wiecie, czy będą jeszcze jakieś artykuły dot. rekonstrukcji 7-TP w Odkrywcy, bądź Militariach XXw ??
dominiczeq Napisano 11 Luty 2007 Napisano 11 Luty 2007 Witam. W programie Było nie minęło" padła propozycja wypuszczenia cegiełek"...Myślę, że powinna wejść w życie jak najszybciej. Każdy z forumowiczów odwiedzający ten wątek na pewno chciałby dołożyć się osobiście choć w ten sposób do fascynującego na przedsięwzięcia... Pozdrawiam.
crolick Napisano 31 Marzec 2007 Napisano 31 Marzec 2007 Czyżby projekt podupadał?! :(Daj znać PATRONIE jak Wam idzie!! Liczymy na kolejne relacje :>
akagi Napisano 1 Kwiecień 2007 Napisano 1 Kwiecień 2007 WitamProjekt ma sie bardzo dobrze, ale Grzesiek i Marcin podjęli decyzje o ograniczeniu przekazu medialnego, dlatego ostatnio mało informacji. Z tego co mi wiadomo, być może będzie można obejrzeć 7tp na Pikniku w Góraszce, natomiast na pewno bedzie do obejrzenia na tegorocznej Bzurze". Oprócz tego będziemy mięli kilka innych niespodzianek - jedna z nich - przodek do haubicy - jest już w innym wątku na forum. Teraz szukamy do niego haubicy :))))))pozdrawiam
PATRON Napisano 1 Kwiecień 2007 Autor Napisano 1 Kwiecień 2007 witam, projekt nie podupadl, a wręcz przeciwnie ma sie bardzo dobrze, chwilowo najbardzej aktualnych danych na temat prac dostarcza program w TVP 3 yło nie minęlo" gdzie prezentowane są efekty prac. aktualnie trwają prace nad wieloma aspektami organizacyjnymi projketu i pochlaniają wiele czasu, ale już nie za dlugo ....mam nadzieję ze nie wiele po świetach zostanie zaprezentowany ciekawy pakiet informacji dotyczących projektu 7TPPZDR PATRON
jacenty2004 Napisano 2 Kwiecień 2007 Napisano 2 Kwiecień 2007 Patron daj wreszcie jakieś fotki ,a redaktorowi powiedz ,że ten jego programik to można obejrzeć w pięciu wioskach pod Lublinem, bo nigdzie indziej nikt go nie puszcza.A ja też chciałbym wiedzieć jakie są postępy.
kiler p Napisano 2 Kwiecień 2007 Napisano 2 Kwiecień 2007 Z tego co wiem to Było nie minęło" jest w soboty na ogólnopolskim paśmie TVP3.
morena Napisano 6 Kwiecień 2007 Napisano 6 Kwiecień 2007 Dodatkowa powtórka programu czwartek 18.00 TVP Polonia.Pozdrawiam.
jacenty2004 Napisano 6 Kwiecień 2007 Napisano 6 Kwiecień 2007 Ja wiem ,że szczyle chodzące do szkoły mogą sobie oglądać TV przez całą sobotę i niedzielę,ale są tacy którzy akurat w takich dniach pracują (i wcale nie chodzi mi tu o księdza dobrodzieja). Są też tacy którzy akurat nie odbierają TV Polonia więc cały misterny plan z programem Było czy nie było" mogą sobie odpuścić.Zresztą obawiam się ,że 70% tego widowiska poświęcone jest pokazywaniu redaktora,20% to artystyczne ujęcia nawiedzonego i znudzonego operatora z zachodem słońca ,a caaaała reszta to meritum sprawy filmowane tak żeby niczego nie było widać.....jedyna nadzieja w zdjęciach na forum.
panzerhrabia Napisano 6 Kwiecień 2007 Napisano 6 Kwiecień 2007 witam jacenty2004 strzeliłeś w dziesiatke chciałem to samo napisać..., czy to jakaś tajemnica te zdjęcia z renowacji?no proszę ludzie zrozumcie innych nie każdy siedzi non stop przed TV, tyle ze jeszcze nie piszecie że musicie poczekać na zdjęcia i jak sie okaże nie byliście niegrzeczni to zdjęc nie bedzie........ no wybaczcie troszke zabawa starych (pipipipi) w młodych indian. Sorry za moje słowa krytyki ale naprawde troche mnie irytują takie sprawy typu mamy ale nie pokażemy... jeszczepozdrawiam
krzysiek Napisano 7 Kwiecień 2007 Napisano 7 Kwiecień 2007 Ja też mam ten sam problem niestety, ale rozumiem w pewnym sensie ekipę od rekonstrukcji. Umowa z mediami to umowa z mediami. Jeśli ktoś ma wyłączność (lub zarezerwowane to, że pierwszy będzie publikował materiały) to niestety ma.Gdyby chociaż można było gdzieś ściągnąć ten program... niestety na itv.pl bo nie ma. :(Może na osiołku, albo ktoś wrzuci gdzieś na serwer? (youtube?)PozdrawiamKrzysiek
PATRON Napisano 7 Kwiecień 2007 Autor Napisano 7 Kwiecień 2007 wiitam , postaramy sie w ciągu 2 tygodni zrobić aktualizację zdjęć w wątku. Nie przypuszczałem że może się pojawić problem braku dostępności do TVP 3 i Polonii. Wykonam zdjęcia i zamieszczę w wątku .PZDR PATRONps. zainteresowanych i pozbawionych dostępu do informacji przepraszam ,prace nie są objęte żadną wyłącznością informacji dla jakiejkolwiek instutucji, a brak aktualnych zdjęć jest związany tylko i wyłącznie z moim przeświadczeniem że łatwiej jest obejrzeć coś w tV niż na internecie , założenie okazało się błędne , więc wrócę do starego sposobu relacjonowania prac .wesołych świąt PATRON
panzerhrabia Napisano 7 Kwiecień 2007 Napisano 7 Kwiecień 2007 NO cel został osiagniety:)) Wileki dzięki Patron za wyrozumiłośc ale ja naprawde juz odchodze od TV na rzecz intenetu i myśle że coraz więcej ludzi tak robi:))pozdrawiam i Życzę Wesołych Świąt:)pozdrawiam Panzerhrabia
muslim Napisano 7 Kwiecień 2007 Napisano 7 Kwiecień 2007 panowie skoro odchodzicie od tv na rzecz netu no to trzeba dobrze w nim szukać tego co nam potrzebaponiżej podaje 2 linki. Trzeba ściągnąć oba pliki bo jest spakowane rarem a znajduje się tam odcinek Było...Nie minęło Odcinek emitowany 10 lutego 2007 , zawiera tematy:Test nr 1-replika Pz.Kpfw II oraz prace nad odbudową 7TP.Mapa tajemnic -poszukiwania sztandaru 75 Pułku Piechoty z Chorzowa .http://rapidshare.com/files/15961502/By__322_o...Nie_mine__322_o.part1.rar.htmlhttp://rapidshare.com/files/15965025/By__322_o...Nie_mine__322_o.part2.rar.html niech cieszy
muslim Napisano 7 Kwiecień 2007 Napisano 7 Kwiecień 2007 Patron a z ciekwaości zapytam czy Muzeum Wojska Polaksiego przekazało na projekt &tp te cześci które mają w swoim posiadaniu?http://history.serw.com.pl/muzeum/7tp.html
jacenty2004 Napisano 7 Kwiecień 2007 Napisano 7 Kwiecień 2007 Dwa tygodnie temu leżały jeszcze w muzeum jak na tych zdjęciach... i myślę ,że dalej tam leżą :)
muslim Napisano 8 Kwiecień 2007 Napisano 8 Kwiecień 2007 heheno bo czego można sie po muzeach spodziewać...
JSJ Napisano 10 Kwiecień 2007 Napisano 10 Kwiecień 2007 Oj, Panowie - dlaczego akurat MWP przypisujecie jakies powinnosci przekazywania ich skarbów rekonstruktorom w terenie? O ile wiadomo, jest to inicjatywa prywatna, na szczescie nieco juz sponsorowana, ale jeszcze nie objeta zadnym arodowym" programem, któremu mialyby sie podporzadkowac nawet panstwowe placówki.Nie wydaje sie zreszta konieczne, aby wszystkie ocalale resztki pakowac w jeden odtwarzany egzemplarz pojazdu, skoro sa fizyczne mozliwosci ich zdokumentowania i skopiowania w razie potrzeby. Gdyby byly czynione jakies przeszkody w takim ewentualnym przypadku, bylby powód do ironizowania. Na razie w róznych miejscach czyta sie pisane lekka reka uszczypliwosci pod adresem muzeów, które jakoby byly winne wszystkim nieszczesciom spotykajacym cenne eksponaty. Co to komu da?
morena Napisano 17 Kwiecień 2007 Napisano 17 Kwiecień 2007 Zdaje się że już nie tylko projejt 7 TP ale C4P.Chyle czoła przed całym projektem.Pozdrawiam.
vascode Napisano 17 Kwiecień 2007 Napisano 17 Kwiecień 2007 http://www.allegro.pl/item186115681_7tp_gasienica.html
akagi Napisano 17 Kwiecień 2007 Napisano 17 Kwiecień 2007 Morena - Projekt C7P" jest w przygotowaniu, C4P" czeka w kolejce na zdobycie wiekszej ilości cześci.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.