rekuc Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 Szarubek! Mam jeszcze dziadka przepustkę z zakładów Plage & Laśkiewicz,ale chyba podam Ci adresik do korespondencji aby nie zdominować tematu Serokomli .rekuc@poczta.fm
akagi Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 WitamSerdeczne pozdroweinia dla uczestnikow z drugiego konca swiata, gdzie niektorzy (jak akagi) odpoczywaja po Bzurze:)))Zycze super imprezy i udanych, patriotycznych obchodow Bitwy KockiejI w ogole wszystkiego najlepszego - Kamil, trzymaj sie i trzymaj w ¨kupie¨ impreze.pozdrawiamJacek akagi Haberps. przepraszam, ale tu kurna nie maja polskich znakow na klawiaturze :)))))
rekuc Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 Odpoczywaj spokojnie Akagi !Napewno fotki będą w galerii.Ale myślę, że na przyszłą imprezę przybędziesz i weżmiesz udział.Na kolejną imprezę w przyszłym roku mamy trochę nowości !Strzałka !
kamilo Napisano 28 Wrzesień 2006 Autor Napisano 28 Wrzesień 2006 ja po serokomli polece do australii kangury na smyczy prowadzać :)ale akagi dziekujemy i jestem pewien że bedzie dobrze a za rok..............cóż może druga bzura w naszych rejonach jak pomoga niebiosa i partia pozwoli :)dobrze słuchaj tam gdzie jesteś bo bedzie u nas głosno huk dział z serokomli przypomni wydarzenia z października 1939 roku ...:)a tak przy okazji to chce podziekować cichemu bohaterowi serokomli michałowi z 1KOP oraz Andrzejowi z 8ppleg za pomoc oraz Adasiowi ,Piotrowi walusiowi za pomoc i wsparcie dzieki tym osobom ta inscenizacja nie doszła by do skutku DZIEKUJĘ w imieniu swoim i grupy
bolas Napisano 1 Październik 2006 Napisano 1 Październik 2006 No chłopaki ... 19:00 i ani widu, ani słychu ... czy nikt nie przeżył ? Nie każcie czekać ... ;)
Plush Napisano 1 Październik 2006 Napisano 1 Październik 2006 Bylem coprawda tylko jako widz ale bylo super.Szczegolnie podobaly mi sie efekty pirotechniczne jak niemiecka opl strzelala do Okaula :D niestety beda mieli prawdopodobne zestrzelenie lub conajmniej uszkodzenie ;)Jedna drobna uwaga - nie bylo nikogo pilnujacego widownie - az dziw ze wszyscy tak karnie stali za tasmami...
kamilo Napisano 1 Październik 2006 Autor Napisano 1 Październik 2006 w imieniu organizatorów dziekuję przybyłym grupom remonstrukcyjnym za o piekna inscenizację szczególnie dziekuję GRH Strzelcy kaniowscy ,GRH REHN, GRH LISA , i GRH Narew za piekne odegrane epizody pozatym \\OKUL JESTEŚ ZAJEBISYT kombatanci mowili że łza w oku jak pilot Pirunkiewicz latał nad widownią a i jeszcze SRH Wrzesień 39 bez nich nie dalibysmy rady to na poczatek zajakiś czas reszta
kiler p Napisano 1 Październik 2006 Napisano 1 Październik 2006 Wspaniała impreza. Super pirotechnika. Naprawdę nie spodziewałem się tylu pojazdów. No i Okaul - gratulacje - ostrzał OPL i ta smuga dymu - moja rodzinka była na widowni - byli naprawdę pod wrażeniem. Były oczywiście pewne niedociągnięcia i małe zamieszanie w trakcie bitwy, ale ten minusy na pewno nie przesłonią plusów ;). Poza tym wspaniałe przyjęcie przez mieszkańców Serokomli i piękne uroczystości w sobotę na cmentarzu. Jednym słowem - chłopaki z 8 PPLeg - wielkie gratulacje dla Was.Trochę fotek zrobionych przez moją siostrę - przepraszam za słabą jakość, ale nie mam zoomu optycznego:http://wrzesien39.skawsoft.com.pl/forum/viewtopic.php?p=9598#9598
kamilo Napisano 1 Październik 2006 Autor Napisano 1 Październik 2006 Flotylla Pińska dziekuję za wasze mestwo i waszą karnosc jesteście naprawdę super grupą w ataku i pieknie wygloadacie w szyku pozaytm dziekuję ułanom z 1 KOP,10 P.U.LIT,2 P,U.GROCH.,1 P.U.,7 P.U.LUB. ,I INNYM .........DALEJ W KRÓTCE
yossarian Napisano 1 Październik 2006 Napisano 1 Październik 2006 WitamWspaniała lekcja historii. Chyle czoła przed organizatorami.Mam nadzieje że za rok, nie będzie gorzej, a może nawet lepiej.Pozdrowienia
ubenfurer Napisano 1 Październik 2006 Napisano 1 Październik 2006 czekamy na zdjęcia ,pozdrawiam wszystkich a szczególnie tych ,którzy wiedzą o kogo chodzi ;)panowie było rewelacyjnie
yossarian Napisano 1 Październik 2006 Napisano 1 Październik 2006 5. To tylko kilka wybranych, jesli trzeba będzie więcej
bestler Napisano 1 Październik 2006 Napisano 1 Październik 2006 BYŁO EXTRA!!! PRZY OKAZJI..KUMPLE Z KOZIENIC ZOSTAWILI NA POLU DREWNIANĄ SKRZYNKĘ NA GRANATY(PETARDY DO GRANATNIKA)ostatnio widziana była w okolicach stanowiska ckmu koło namiotu jesli ktos wie cos na ten temat niech da iinfo
kamilo Napisano 1 Październik 2006 Autor Napisano 1 Październik 2006 skrzynka jest u mnie i miewa sie dobrze ja dziekuje kozienicom za to że byli i za to że wsparli nas granatnikiem :)
d007 Napisano 1 Październik 2006 Napisano 1 Październik 2006 KamiloGratuluje zorganizowania wspaniałej imprezy. Jestem pewny , że wypadła wybornie :) Niestety nie mogłem być (sprawy zawodowe) i bardzo tego żałuje. Mam nadzieje na szybkie spotkanie. Pozdrowienia dla całego 8 ppleg i 1 KOP-u d007
kamilo Napisano 1 Październik 2006 Autor Napisano 1 Październik 2006 Szarubek dziekuje za zajecie sie pilotem i łączność, poza tym chce podziekować wszystkim grupom, które brały udział w rekonstrukcji. Myślę, że przyjelismy was po staropolsku i może sie mylę, ale odnosze wrażenie, że wszyscy rekonstruktorzy byli zadowoleni z bitwy. Chciałem podziekować w imieniu 8ppleg okaulowi za dzialania samolotu (miałeś rację wrażenie niesamowite ten 1 przelot )grupom niemieckim za profesjonalizm i za to ,że przybyli na wezwanie :AA7,REHN,LISA,NAREWgrupom polskiej piechoty szczególnie SRH Wrzesień 39 i GRH Kozienice za pomoc ,51pp,LOW,5pp,Wilkom,oraz inym przybyłym wymienionym wczesniej,grupom kawalerii ,za wasze męstwo i wasze zaangazowanie w bitwie. Najbardziej Michał do Ciebie ,bo to ty jesteś odpowiedzialny za to, że ta Reko wyglądała tak wspaniale , Twoje dowodzenie naprawdę było na wysokim poziomie. To ,że kawaleria wykonywała tak wspaniale manewry to twoja zasługa .pragnę też podziękować całemu 8ppleg bo wykonali kawal dobrej roboty a myślę że Adaś coś wrzuci od siebie . jednak prawdziwe brawa należą się cichym bohaterom tej rekonstrukcji tym co nie są na zdjęciach .Tym co o nas dbali Panu Wujtowi za wspaniale przygotowane zaplecze kwatrmistrzowskie ,za gościnę w tak malowniczej miejscowości .Paniom ze szkoły za taką troskę o rekonstruktorów .oraz szczególnie chce podziękować POLONIKUSOWI i JURGENOWI za wszystko co zrobili za pomoc i za wsparcie mojej zonie za wsparcie duchowe i za ciekawe rozwiązania , wartom za wspaniałe wykonywanie obowiazków słuzbowych , policji za zabespieczenie terenu NAPRAWDĘ DZIEKUJĘ WSZYSTKIM ZA TO ŻE BYLI !!!!!!!!!!! :)
lucyfer Napisano 1 Październik 2006 Napisano 1 Październik 2006 szkoda, ze tak rzadko są takie pokazy
driver81 Napisano 1 Październik 2006 Napisano 1 Październik 2006 GRATULUJE naprawde udanej inscenizacji !!! Wielki szacunek dla 8pp leg. i wszystkich ktorzy przyczynili sie do organizacji tej lekcji historii.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.