Czlowieksniegu Napisano 3 Marzec 2015 Share Napisano 3 Marzec 2015 Tam nie kupujesz map...Tam płacisz za czas i poświęcenie sprzedającego :-)A jeszcze bardziej serio- po co płacić, skoro można legalnie pobrać von Heldensfelda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salwi Napisano 3 Marzec 2015 Share Napisano 3 Marzec 2015 Czyli rozumiem, że jest to to samo, tyle że w wersji kolorowej. Dzięki ;)Podtrzymuję pytanie, gdyby ktoś posiadał legendę do tychże map to byłbym bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip2007 Napisano 15 Marzec 2015 Share Napisano 15 Marzec 2015 witam szukam map miroslawca i okolic gdzie moge znalesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorek Napisano 29 Marzec 2015 Share Napisano 29 Marzec 2015 Co na rosyjskich mapach oznacza Кл. oraz З.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mpcv Napisano 30 Marzec 2015 Share Napisano 30 Marzec 2015 Кл- кладбище -cmentarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mpcv Napisano 30 Marzec 2015 Share Napisano 30 Marzec 2015 Liczba 3. lub inne liczby jeśli pod nazwą miejscowości to liczba dymów (domów jako całe obejście z budynkami gospodarczymi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mpcv Napisano 30 Marzec 2015 Share Napisano 30 Marzec 2015 Co do oznaczeń na mapach polecam publikację :ZESTAWIENIE ZNAKÓW TOPOGRAFICZNYCH MAP AUSTRIACKICH, NIEMIECKICH i ROSYJSKICH. Wojskowy Instytut Geograficzny 1925- dostępny pdf w sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mpcv Napisano 30 Marzec 2015 Share Napisano 30 Marzec 2015 Ponawiam: Poszukuję mapy: Krieges Karte der Provinz New Ost Preussen 1795-1800, teren dzisiejszego Podlasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekA Napisano 30 Marzec 2015 Share Napisano 30 Marzec 2015 Mapa taktyczna Polski z lat trzydziestych 1:100000http://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/publication?id=296820&tab=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztugtiger Napisano 11 Kwiecień 2015 Share Napisano 11 Kwiecień 2015 witam poszukuje mapek woj.swietokrzyskiego a szczegolnie okolic podleza z lat 1945 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldemar1 Napisano 26 Kwiecień 2015 Share Napisano 26 Kwiecień 2015 witam, jestem tu zupełnie nowy. Mam prośbę o zweryfikowanie moich dociekań ,zupełnie przypadkowo na pewnej starej mapie z ok 1780 r ( znalezionej w grafice google )zauważyłem zaznaczony ciek wodny lub małą rzekę której teraz nie ma w rzeczywistości. Chodzi o miasteczko Stanisławów 40 km na wschód od Warszawy i domniemaną rzeczkę ok. 3 km na południe od Stanisławowa. Po rozeznaniu w terenie rzeczywiście znalazłem dość głeboki jar ( na zachód od drogi asfaltowej z Mińska Maz do Stanisławowa ). najwyrażniej pozostałość po dość solidnej rzece . gdyby ktoś potrafił wynależć jakieś solidne mapy które mógłbym obejrzeć będę wdzieczny. Acha jestem taki poszukiwaczem, ze oczywiście zagubiłem link do tej mapy na której widziałem ten ciek wodny a kopanie w historii komputera zamęczy mnie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kimtor Napisano 24 Maj 2015 Share Napisano 24 Maj 2015 Witam kolegów.Szukam map okolic Ciechocina miedzy Toruniem a Golubiem-Dobrzyniem.Głównie chodzi mi o namierzenie okopów Niemieckich z tamtych rejonów.Wielkie dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bolex Napisano 14 Czerwiec 2015 Share Napisano 14 Czerwiec 2015 Witam , potrzebuje strony z mapami francji ,Lyon okolice nigdzie niemoge trafic na cos wlasciwego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seb100 Napisano 22 Czerwiec 2015 Share Napisano 22 Czerwiec 2015 Witam,Potrzebuje mapy najlepiej z niemieckimi pozycjami w okolicach Warszawy w 1944. Najbardziej interesują mnie mapy z pozycjami w okolicach Kanał Żerański, Białołęka Dworska, Chotomów, Legionowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drdox Napisano 8 Lipiec 2015 Share Napisano 8 Lipiec 2015 Witam macie może jakieś mapy Wąsosza,dawniej Herrnstadt lub okolic ? Z góry dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mefiu26341 Napisano 22 Lipiec 2015 Share Napisano 22 Lipiec 2015 Poszukuje map okolic Piotrkowa Trybunalskiego i opoczna (woj. Łódzkie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelina_kusmier Napisano 6 Sierpień 2015 Share Napisano 6 Sierpień 2015 Czy orientuje się ktoś, gdzie można znaleźć mapę online z historią Śląska (tego jak przechodzil z własności różnych państw, w jakich latach, w jakich miejscowościach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vantar Napisano 1 Wrzesień 2015 Share Napisano 1 Wrzesień 2015 Dobry wieczór :)poszukuję mapy online z którą kiedyś miałem styczność, była to specyficzna mapa gdyż na ekranie dzieliła się ona na pól, po lewej stronie była przedwojenna WIG-ówa a po prawej współczesna (google earth), trzeba było coś zainstalować, jakąś wtyczkę (chyba)Cały myk polegał na tym że jak się przybliżało na WIGówce to na współczesnej po prawej także było przybliżenie.Jeżeli ktoś dysponuję linkiem do tej mapy to prosiłbym o podzielenie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warlike Napisano 7 Wrzesień 2015 Share Napisano 7 Wrzesień 2015 http://hgis.cartomatic.pl/#2340338.319428037,6837165.57131489,12,wig25k,50,100Vantar może to ta mapa ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koziarzumyslu Napisano 8 Wrzesień 2015 Share Napisano 8 Wrzesień 2015 Panowie odkrywcy czy może ktoś z was się orientuje w mapach papierowych? Mianowicie poszukuje mapy Bieszczad z zaznaczonymi bitwami na górach albo w ich miejscach.Jest producent map ale on się jakoś nazywa Rot.... albo jakoś tak. Pamięć już nie ta ... szukałem w necie ale chyba coś pokręciłem i wychodzą mi inne wydawnictwa .Chyba że ktoś z panów posiada innego wydawce .Z góry dziękuje za pomoc P.S jak ktoś ma hejtować za wpis to niech się nie podłącza do tematu jemu też dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekkoniu Napisano 15 Październik 2015 Share Napisano 15 Październik 2015 witam a ja mam pytanie mając te mapy na co zwracacie uwagę czego na nich szukać jak wybrać te miejsce jestem konkretnie zielony w temacie może mi ktoś coś przybliżyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marrio Napisano 15 Październik 2015 Share Napisano 15 Październik 2015 witam wszystkich . szukam map JELENIEJ GÓRY z okresu XVII i XVIII wieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szefek19770501 Napisano 24 Październik 2015 Share Napisano 24 Październik 2015 Witam poszukuję map Bolimowa (Łódzkie) z okresu I wojny światowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzeb Napisano 29 Październik 2015 Share Napisano 29 Październik 2015 Oznaczenia na XIX - wiecznych mapachhttp://ioh.pl/artykuly/pokaz/oznaczenia-na-ixx--wiecznych-mapach,1053/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekLesiak Napisano 22 Listopad 2015 Share Napisano 22 Listopad 2015 Witam poszukuje jakiś starych map lokalizacji Jeżowa woj. łódzkie białynin, głuchów również woj łódzkie mimo swoich starań nie znalazłem w sieci nic interesującego. Nie chodzi mi o mapy bitwy pod Jeżowem tylko co było na polach w okół jeżowa białynina oraz głuchowa czyli karczmy dworki oraz wiatraki itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi