AoT_Hunter_PL Napisano 3 Kwiecień 2014 Share Napisano 3 Kwiecień 2014 Witam kolegów czy ktoś natknął się w sieci na zbiór archiwalny dokładnych" map królestwa pruskiego z lat około 1750 ?Poprosił bym bardzo o jakieś namiary.ja znalazłem fajną stronę:http://www.posselt-landkarten.de/.. ale akurat z tego przedziału nic tam nie ma :/ a interesuje mnie coś dokładniejszego soc ala mesersblaty.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matt15 Napisano 5 Kwiecień 2014 Share Napisano 5 Kwiecień 2014 Mam pytanie,orientuje się ktoś co na starych mapach niemieckich oznacza skrót Kp. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapuchy Napisano 5 Kwiecień 2014 Share Napisano 5 Kwiecień 2014 Kapelle - kaplica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek87 Napisano 5 Kwiecień 2014 Share Napisano 5 Kwiecień 2014 Witam może toś sie natknal na mape wioski czerna (tschirne,tonhain)Dolny Sląsk znalazłem tylko wioski obok wykroty(waldau)i zebrzydowe(siegersdofr)i to takie sobie ,poszukuje map z tego terenu przed 1940r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrapek Napisano 7 Kwiecień 2014 Share Napisano 7 Kwiecień 2014 Mam prośbę do Szanownego Grona Odkrywców. Szukam map miejscowości Sobota (niemieckie Sobten) k. Lwówka Śląskiego do 1939r. Szukałem, ale jakoś nie mogę się natknąć na jakąś konkretną stronę z mapami okolic Lwówka Śląskiego. Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc i informacje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daffim Napisano 7 Kwiecień 2014 Share Napisano 7 Kwiecień 2014 WitamCzy ma ktoś może jakieś dokładne mapy okolic Chojnowa (niemieckie Haynau)lub okolic Bolesławca czy Lubania (Laubau)Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeks6 Napisano 5 Czerwiec 2014 Share Napisano 5 Czerwiec 2014 Dla potomnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeks6 Napisano 5 Czerwiec 2014 Share Napisano 5 Czerwiec 2014 PS; Kongresówka 1839 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AoT_Hunter_PL Napisano 20 Lipiec 2014 Share Napisano 20 Lipiec 2014 Witam kolegów.Czy ktoś może mi powiedzieć czy są do dostania skany map: Krieges-Carte von Schlesienszukam terenów dla Śląska Opolskiego (najlepiej online).Wiem, że już kiedyś szukałem trochę po stronach czeskich ale z tego co pamiętam ciężko o jakieś ciekawe konkrety.Dziękuje i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lz29937 Napisano 22 Sierpień 2014 Share Napisano 22 Sierpień 2014 witam. poszukuję starych map dolnego śląska, konkretnie rejonów Bolesławca, Lubania, Zgorzelca, Lwówka śląskiego, Słyszałem kiedyś o pewnym kartografie który tworzył dokładne mapy tych okolic w XVIII wieku. niestety nazwiska już nie pamiętam. jeśli ktoś posiada jakieś informacje o mapach z tego okresu był bym wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mpcv Napisano 11 Wrzesień 2014 Share Napisano 11 Wrzesień 2014 Witam. Poszukuję mapy: Krieges Karte der Provinz New Ost Preussen 1795-1800, teren dzisiejszego Podlasia. Interesują mnie tereny dzisiejszych powiatów Bielsk Podlaski, Hajnówka. Proszę o info na prive. Oczywiście zapłacę w granicach rozsądku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lz29937 Napisano 30 Wrzesień 2014 Share Napisano 30 Wrzesień 2014 posiadam kilka map christiana friedricha von wredego, części powiatów lubańskiego, lwóweckiego, bolesławieckiego ale jeszcze kilku mi brakuje więc może ktoś chciał by się zamienić. kontakt na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farcik12 Napisano 14 Październik 2014 Share Napisano 14 Październik 2014 Witam, posiada ktoś mapy Bochni, Brzeska z I lub II wojny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mpcv Napisano 22 Grudzień 2014 Share Napisano 22 Grudzień 2014 Ponawiam zapytanie: Poszukuję mapy: Krieges Karte der Provinz New Ost Preussen 1795-1800, teren dzisiejszego Podlasia. Interesują mnie tereny dzisiejszych powiatów Bielsk Podlaski, Hajnówka. Proszę o info na prive. Oczywiście zapłacę w granicach rozsądku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszN Napisano 28 Grudzień 2014 Share Napisano 28 Grudzień 2014 Szukam starych map okolic Łomży Ciechanowca Wizny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoker84 Napisano 5 Styczeń 2015 Share Napisano 5 Styczeń 2015 Szukam map z powstania styczniowego z okolic włocławka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesiu283 Napisano 5 Styczeń 2015 Share Napisano 5 Styczeń 2015 WitamPoszukuję map okolicy Świebodzina (lubuskie) głównie interesują mnie plany młynów i karczm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diggerek Napisano 6 Styczeń 2015 Share Napisano 6 Styczeń 2015 Tu masz jedną mapę Świebodzinahttp://mapy.amzp.pl/tk25_list.cgi?show=3759;sort=w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesiu283 Napisano 6 Styczeń 2015 Share Napisano 6 Styczeń 2015 Dzięki :) już widziałem bardziej interesują mnie okolice :) i jakieś starsze mapy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mpcv Napisano 28 Styczeń 2015 Share Napisano 28 Styczeń 2015 Szukam tzw. Mapy Steina. Arkusze dzisiejsz.e podlaskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mpcv Napisano 31 Styczeń 2015 Share Napisano 31 Styczeń 2015 Poszukuję, też map jednowiorstowych lub dwiewiorsty guberni Grodzieńskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmmmmmm urghhh! Napisano 31 Styczeń 2015 Share Napisano 31 Styczeń 2015 od naszych wschodnich sąsiadów: http://www.karty.by/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuszyna Napisano 3 Luty 2015 Share Napisano 3 Luty 2015 Witam ma ktoś może pozostałą cześć legendy bo nigdzie nie mogę znaleźć całośći> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7d3e9662292417e6.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pro-Digger Napisano 1 Marzec 2015 Share Napisano 1 Marzec 2015 Zbiór map Davida Rumseya pokazuje ogromną kolekcję starych map ,a na szczególną uwagę zasługują mapy Polski z roku ok 1850 ,które są nałożone na mapy Google Earth ,podgląd z możliwościami włączania przezroczystości map itd. Dawid Rumsey Map Collection http://www.davidrumsey.com/view/google-earth-browser(przy wejściu na stronę ukazuje się plugin do pobrania dla przeglądarki internetowej ,należy ściągnąć plugin Google Earth ,zainstalować,odświeżyć stronę ,gotowe ! .)Możemy wyszukać starą mapę, również miast za pomocą wyszukiwarki na stronie głównej.(ale to już bez możliwości nakładania map na google earth)http://www.davidrumsey.com/po prawej górnej stronie - Search the Collectionnp :Stettin ,pommern itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salwi Napisano 3 Marzec 2015 Share Napisano 3 Marzec 2015 Witam,Czy arkusze Heldensfelda sprzedawane na alledrogo (kolorowe), są tymi samymi arkuszami, do których wielokrotnie był tu już podawany link? (czarno-białe)Oraz czy posiada ktoś legendę do map Heldensfelda? Oczywiście 1801-1804. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi