bodziu000000 Napisano 4 Październik 2006 Share Napisano 4 Październik 2006 Bardzo ciekawy nasłuchownik, może ktoś wie co to za typ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 4 Październik 2006 Share Napisano 4 Październik 2006 czeski system Goertza. Kupiony przez Jugosławię i oznaczony M29 , do kierowania ogniem zakupionych w Czechosłowacji dział plot. Skody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Widd39 Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 Bodziu, twój nasłuchownik to prawdopodobnie nasłuchownik francuski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadyk Napisano 24 Wrzesień 2008 Share Napisano 24 Wrzesień 2008 rosyjski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Basior Napisano 24 Wrzesień 2008 Share Napisano 24 Wrzesień 2008 Rosyjski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirit of Warsaw Napisano 9 Maj 2018 Share Napisano 9 Maj 2018 Ad. bodziu000000 2005-11-17 14:05:00Włoski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mycha.. Napisano 18 Maj 2018 Share Napisano 18 Maj 2018 Zintegrowane z aocznikami". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek01 Napisano 19 Maj 2018 Share Napisano 19 Maj 2018 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek01 Napisano 14 Czerwiec 2018 Share Napisano 14 Czerwiec 2018 Nasłuchownik Goerza używany przez Finów. (?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edmundo Napisano 16 Czerwiec 2018 Share Napisano 16 Czerwiec 2018 Tak, tak Finów. A w tle jeszcze francuska ciężarówka marki Latil ale jakiego typu to nie wiem, to pytanie do znawców motoryzacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek01 Napisano 21 Maj 2019 Share Napisano 21 Maj 2019 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 21 Maj 2019 Share Napisano 21 Maj 2019 Czy wiadomo, aby jakiś historyk, a jeszcze lepiej jakiś człowiek nauk technicznych, podjął się kiedyś opisania efektywności tego typu urządzeń z jakiegoś państwa, bądź też z różnych państw, ale z jakiegoś zdefiniowanego okresu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 22 Maj 2019 Share Napisano 22 Maj 2019 W przedwojennych "Wiadomościach Technicznych Uzbrojenia" można znaleźć opisy/porównania działania takich ustrojstw i to aż nadto szczegółowe. Mam w jednym artykuł z 36r "akustyczne wykrywanie samolotów niewidocznych" Wrzucę skan jak mi się zachcę z tym bawić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 22 Maj 2019 Share Napisano 22 Maj 2019 Byłoby fajnie zobaczyć taką informację z fachowego źródła. Wątki zdjęciowe są na swój sposób cenne, ale opis tej idei też byłby fajny. Ja też popatrzę, czy nie mam czegoś na taki temat w mojej bibliotece literatury amerykańskiej i brytyjskiej z epoki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 22 Maj 2019 Share Napisano 22 Maj 2019 http://przeciwlotnicza.pl/biblioteczka/artyleria-przeciwlotnicza-102/Pl/-zasady-dzialania-i-charakterystyka-odbiornikow-w-nasluchownikach-przeciwlotniczych----1936---kpt-w-st-sp--romuald-buzkiewicz-517.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 22 Maj 2019 Share Napisano 22 Maj 2019 Przy okazji mam pytania jakie jednostki Wehrmachtu miały na stanie takowy sprzęt, flugmeldedienst , dywizjony reflektorów p-lot ,dywizjony flak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 22 Maj 2019 Share Napisano 22 Maj 2019 14 minut temu, abcd napisał: Przy okazji mam pytania jakie jednostki Wehrmachtu miały na stanie takowy sprzęt, flugmeldedienst , dywizjony reflektorów p-lot ,dywizjony flak ? Przyłączam się do pytania. Mam cztery gigantyczne albumy fotograficzne o operacji Market Garden (wydawnictwa D-Day Publishing), są tam też flakowcy, ale tych nasłuchowników nie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.