Skocz do zawartości

Fajny fotoreportaż z wydobycia czołgu T-38

michałł

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Fajne tylko co to się z nim stało? Zawsze jak widziałem wydobyte czołgi to stan był całkiem całkiem a ten totalnie zeżarty przez rdzę.

PS.
Rozumiem że czołg był z załogą skoro tak świrowali z tymi kwiatami i popem?
Napisano
Zauważyłem, że czołg został podniesiony przez żuraw drogowy firmy FABLOK z Chrzanowa:
http://www.fablok.com.pl/index.php?dzial=2&poddzial=106&art_poddzial=110
Napisano
Też wydaje mi się, że stan jest raczej standardowy. Po prostu mocno pokryty omułkami (czy jak to się nazywa). Zauważcie, że te części, które były w piasku są w stanie bardzo dobrym (co też jest typowe).

Pozdrawiam
Krzysiek
Napisano
Na końcu reportażu jest post p.t V Polsku nalezeno pevnostni panteru jest to foto z odnalezienia wieży od Pantery na budowie w Szczecinie .Wydobyli takie cudo i cisza jak po śmierci organisty. Leży teraz w jakimś wojskowym magazynie.
Napisano
popatrzcie jak uniwersalna jest kultura: Čas od času je možné se setkat i dnes s informacemi, že v tom kterém českém rybníce, lese nebo lomu je utopen či zasypán, nebo jinak ukryt německý tank ( nejlépeTiger ), který zde zůstal v květnu 1945." - skąd my to znamy ;))))
Napisano
Amerykanie nazywają takie opowieści urban legends" i niektóre z nich są tak atrakcyjne, że je sfilmowano (Ludzie w czerni", Koziorożec 1"...).
Obok miasta, w którym się wychowałem są gęste lasy z oczkami wodnymi, w nich też miały się kryć niemieckie czołgi wraz z załogą.
Napisano
Kurna !!! Czy zktoś słyszał o ruskim czołgu utopionym w 1939r w jeziorze Wytyczno k. Wytyczna. Sądząc z opisu to był T-28 z anteną poręczową.
  • 4 weeks later...
Napisano
W sprawie wierzy od Pantery.Jezeli to jest ta wydobyta z nasypu przy moscie, to stoi odrestaurowana na terenie remontowej jednostki wojskowej w Czarnym.
Napisano

Witam.
Czerwona strzałka na zdjęciu pokazuje gdzie leży zatopiony Tank. Widać też sprzęt i ludzi przygotowujących się do jego wydobycia.Można go wirtualnie wydobyć". Jest ktoś tą akcją zainteresowany?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie