Andreos Napisano 20 Grudzień 2004 Share Napisano 20 Grudzień 2004 Luger. Nie pisz pozdrawiam prawdziwych fanów", bo jak widzisz nie tylko ja uważam, że przyssaliście się za bardzo do tego serialu. I nikogo nie krytykuję (mylisz pojęcia). Myślę, że każdy odbiera ten serial i czas z dziciństwa, zupełnie inaczej. Jedni chcą aby pozostał w pamięci jako legenda, inni zapomnieć o nim, a jeszcze inni dociekać. Ty szukasz dziury w całym, a ja tylko piszę, że mi się to nie podoba. W końcu to forum. :-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandalf de Grey Napisano 20 Grudzień 2004 Share Napisano 20 Grudzień 2004 Salve,Do P.T. Leuthen. Prosto z glowy przychodzi mi:Boleslaw Jan Kukielka ycie kreslone historia" chyba oficyna wydawnicza Ajaks" Pruszkow chyba 1998Pozatym dopoki sie ukazywal Pancerniak" - Biuletyn 1 Dywizji Pancernej w Ameryce PolnocnejOraz w Przegladzie Kawalerii i Broni Pancernej - najlepiej popatrzec w bibliografii 1956-2000 (numery chyba od 1 do 160...)wydane w Londynie 2001 rokuTyle na razie jak mi sie cos jeszcze przypomni to dodam - ale jesttego troche. Ponadto prosze pamietac, ze chyba i Przymanowski piszac pancernych bral opowiadania roznych zalog czolgow a nie tylko jednej konkretnej...PozdrawiamGandalf de Grey Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 20 Grudzień 2004 Share Napisano 20 Grudzień 2004 Andreos do prawdziwych fanów zaliczam i Ciebie bo masz coś na ten temat do powiedzenia. A że róznimy się w podejściu to nie ma znaczenia. Lubię poznawać subiektywne opinie innych ludzi bo czasem dają do myślenia. Pozdrawiam (tym razem imiennie) Andreosa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 20 Grudzień 2004 Share Napisano 20 Grudzień 2004 Andreos dodam jeszcze tylko ze nie szukam dziury w całym bo nie zmieniłbym absolutnie ani jednej sceny w tym filmie.Luger Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 Ma ktoś screena z tym niemieckim czołgiem zatopionym w bagnie - Grigorij chodził po pancerzu. Coś mi się kojarzy ,że to oryginał był... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiku Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 Fajnie zrobiona ale na 100% nie prawdziwa. A screena wkleję jak mi ktoś powie jak go wyciąć" z filmu w divix-ie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j35 Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 Witam .Zdj. zrobiłem prosto z tv,więc przepraszam za jakość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 Ściemniony rzeczywiście... Dzięki za fotkę.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j35 Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 Nie jest tak tragicznie,więc dodam jeszcze kilka ujęć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j35 Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 kolejne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 Najwyraźniej miał grać Panterę"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j35 Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 Jeśli jeszcze jakieś zdj. z serialu(jakość jw.},to służę pomocą.Ta Pantera, to i tak mistrzostwo w porównaniu z wieloma drogimi produkcjami amerykańskimi.Np wBitwa o Ardeny"Tiger II grały bodajże M-26.Ale to i tak nic w porównaniu z tym,że były one w kamo USA,natomiast willisy i halftruckimiały trójkolorowy kamo niemiecki.A w tej zatopionej Panterze fajna jest wieżyczka d-cy.Pzdr.Jarek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 21 Grudzień 2004 Share Napisano 21 Grudzień 2004 A ja z chęcia skrzyknąłbym (niestety to już nie możliwe) dawną załogę z podwórka i znowu przetrzepał całodobowe w poszukiwaniu cześci składowych do budowy Rudego.Wtedy wszystko było takie proste......Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Czwartosz Napisano 9 Marzec 2005 Share Napisano 9 Marzec 2005 Cytat z kolegi Leuthena:Jakoś ja nie znam zbyt wielu wspomnień polskich pancerniaków z PSZ na Zachodzie, pisanych nie przez generałów czy pułkowników (Maczek, Skibiński, Koszutski) lecz przez dowódców pojedynczych czołgów, plutonów czy szwadronów".--------------------------------------------------------Jeśli mogę radzić - nie przywiązywałbym się do twórczości płk. Franciszka Skibińskiego. Fałszowanie przez komunistów historii bitwy pod Lenino jest niczym w porównaniu z propagandą i fałszem płynącymi z książek tego autora tam, gdzie porusza tematykę 1. DPanc i jej udziału w operacjach Totalize" i Tractable".PozdrawiamG. Cz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 4 Lipiec 2006 Share Napisano 4 Lipiec 2006 Jak by na to nie patrzył fałsz, fikcja itp. wychowałem się na tym serialu i nieraz lałem się z chłopakami kto ma być Jankiem –no i Marusia też była cheche-ale panowie udało mi się zarazić mojego syna tym serialem-bardzo go mile wspominam-naszym pierwszym Rudym 102 była stara buda po psie-nawet wszyscy się tam mieściliśmy –co z tego że śmierdziało na przód na faszystów uraaaaaaaaa- checheche-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubuś 2001 Napisano 4 Lipiec 2006 Share Napisano 4 Lipiec 2006 W okopie z JOŁKIPOŁKI Janek miał DP 28 a szybciej czołgowy.Ja tez walczyłem na podwórku o rolę Janka. I cieszę się że mój 5-cio letni synek lubi 4 Pancernych. Dzisiaj był Kosem a jego kolega Szarikiem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yorik Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 Mi się też podobało jak Janek pod Studziankami demontuje z czołgu DT, a strzela w okopie z DP (przy okazji zabija niemieckiego czołgistę typu nordyckiego i nie może tego potem przeżyć). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komunacccp Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 heh ciekawe spadal ten czolgista:P i jaki mial zegarek. wychowalem sie na tym serialu. slyszal ktos o komiksie o ich przygodach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 Sorki za off-topic, ale zaciekawiła mnie wypowiedź GrzeogrzaGrzegorz: Skibiński faktycznie taką propagandę leje ? Ciekawe ... nigdy nie zwróciłem na to uwagi. Jego ksiązki się dobrze czyta, czyżbym wpadł w świat fantazji autora ? Napisz czemu tak uważasz :)pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gunship! Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 Co do pancerniaków na zachodzie to trochę wspomnień jest też w książce Władysława Deca Narwik i Falaise".Jeżeli chodzi o serial - to jest i będzie kultowy. Za każdym razem kiedy jest emitowany gdzieś w tv staram się go oglądać. Poprostu go lubię. Kiedyś kino polskie było kinem przez duże K. Wszyscy znani i szanowani twórcy z naszego kraju tak naprawdę markę wyrobiło sobie wtedy. Fakt - trzeba było upolitycznić - bo takie były czasy, ale się kręciło. Teraz - mało który film jest ambitny - a większość robiona na jedną modłę tak że się nie chce oglądać.Tak jak przedmówcy stwierdzili kto mając 12 lat oglądająć 4 Pancernych zastanawaiało się co to jest polityka, propaganda itp.Ważne że walczyli, mieli ciekawe przygody i stanowili zgraną paczkę tak jak my z naszymi kumplami z sąsiedztwa. Większość z nas chciała tego samego - identyfikowaliśmy się z nimi. Chyba tylko człowiek - dajmy mu kryptonim operacyjny - Times New Roman ;) - miał zakaz oglądania, bawił się sam bez olszewickich" ;) kolegów na podwórku i planował jak pozbyć się komunistów ze świata :) U mnie w domu też rozmawiało się o 17 września, Katyniu, 1920-21 i stalinizmie ale nikt nie zabronił mi oglądać twórczości naszej i wschodniej kinematografii - a oglądałem to razem z dziadkami którzy doświadczyli sporo w trakcie wojny. Porównajcie batalistykę w kinematografii Związku Radzieckiego - dotyczących wojen napoleońskich, Wielkiej Wojny czy też II Wojny Światowej. Robi wrażenie.Amerykanie - fakt sporo produkcji jest całkiem fajnych - ale M-26 czy M-47/48 jako niemieckie panzery - to kupa śmiechu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 do j35może byś zapodał foto klamry pasa (ale nie klamry spadochronu) japończyka z 1 odcinka. i foto jego broni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozi Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 hej a pamietacie może taka piosenke z filmu ktora spiewał wichura" chyba z takim innym polakiem?leciało jakoś tak.. Tygrysa bierz na cel i rąb.." dalej nie pamiętam.. :))) wiecie o co chodzi?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 Wiemy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j35 Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 Jutro wrzucę Ci te fotki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 6 Lipiec 2006 Share Napisano 6 Lipiec 2006 Spróbujcie mu powiedzieć ze nie jest Jankiem !!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.