Moskit1 Napisano 1 Grudzień 2007 Share Napisano 1 Grudzień 2007 Proszę bardzo))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 1 Grudzień 2007 Share Napisano 1 Grudzień 2007 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 1 Grudzień 2007 Share Napisano 1 Grudzień 2007 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 1 Grudzień 2007 Share Napisano 1 Grudzień 2007 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 1 Grudzień 2007 Share Napisano 1 Grudzień 2007 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 1 Grudzień 2007 Share Napisano 1 Grudzień 2007 To ostatnie))))Bardzo ciekawą mam historie ten baczek ( z Łańcuta pochodzi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 1 Grudzień 2007 Share Napisano 1 Grudzień 2007 Poprosimy zatem o tę historię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maru Napisano 1 Grudzień 2007 Share Napisano 1 Grudzień 2007 bjar_1 a pewnosc z tad ze mialem to jazmo w rekach a jednak ktos taki kawal zelastwa powiesil a wiezyc to wcale nie musisz . zapytaj kolege Jacka M czy bylo ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 1 Grudzień 2007 Share Napisano 1 Grudzień 2007 Maru czy znasz dalsze losy tego jarzma? Poszło na złom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maru Napisano 1 Grudzień 2007 Share Napisano 1 Grudzień 2007 na zlom nie poszlo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 1 Grudzień 2007 Share Napisano 1 Grudzień 2007 Witam Więc zatem zaczęło się od właściciela tegoż przedmiotu posiada bardzo wiele cennych znalezisk i nie tylko(pole do popisu mam ja))))!!!Ten przedmiot jest oryginalnym baczkiem TKS z Łańcuta owy właściciel mając 16 lat z kolegą rozbierali tankietkę na część miejscu, którym ta tankietka stała, było ustronne przy tankietce stało działo nie wiem, jakiego typu???Rozbierali calutką silnik calutki rozkręcili, ale problem był z wyciagnięciem nie mogli sobie dać rade z wałem myśleli ze przetną piłką, ale po większych staraniach brzeszczot poszedł się je..ci ))) owy silnik prawdopodobnie został myślę żeby jeszcze poszukać okolicznych domach za różnymi częściami.Owa tankietka została załadowana przez Niemców na wagony tyle znam relacji myślę ze by opisać historie tankietki nie wiem, jaki był numer(czy był w ogóle) wiem, którym miejscu stał dużo mi to pomoże w od szukaniu jej historii. Zrobię zdajecie tego miejsca pokaże na stypnym razem. Nie jestem pisarzem, ale mam nadziej ze ciekawiłem jeszcze mam Junkersa pisałem o nim, ale jest problem kupił go Norweg od starego pijaka no nie wiem jak go uratować na policje no nie wiem!!!!! Przed wywozem z kraju wrzucę zdajecie ze nie bajeruje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 1 Grudzień 2007 Share Napisano 1 Grudzień 2007 Nie chcę zaśmiecać wątku mam na dzieje ze wybaczycie)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 1 Grudzień 2007 Share Napisano 1 Grudzień 2007 Nadal nie wierzę, ale zapytam Jacka ;]pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maru Napisano 2 Grudzień 2007 Share Napisano 2 Grudzień 2007 miejsce w kturym stal ten TKS nie bylo jeszcze sprawdzane jakas wykrywka . a moze cos z drobnicy jeszcze zostalo ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 2 Grudzień 2007 Share Napisano 2 Grudzień 2007 A tutaj jeszcze w kwestii wcześniejszych spostrzeżeń. Zdjęcie pokazuje to coś" obok wizjera kierowcy, na obu tankietkach, tym razem w układzie poziomym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gebhardt Napisano 4 Grudzień 2007 Share Napisano 4 Grudzień 2007 A nie jest to jakis 'artefact' na zdjeciu czy odbitce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 4 Grudzień 2007 Share Napisano 4 Grudzień 2007 Jotesowi chodziło chyba o to coś" zaznaczone na fotkach więc nie jest to skaza kliszy czy fotografii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gebhardt Napisano 4 Grudzień 2007 Share Napisano 4 Grudzień 2007 Wlasnie o to mi chodzi. Slowo 'artefact' opisuje naumyslne pozniejsze dodatki a nie tylko skazy etc (po polsku nie wiem jak to :( ). Moze juz mi sie chce widziec ale pod (niezbyt czworobocznym i rownym nota bene) 'prostokacie' majaczy sie jakby jakis napis - Gracik???? moze wymazany na zdjeciu przez cenzora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 8 Grudzień 2007 Share Napisano 8 Grudzień 2007 I jednak potwierdzam : w okolicach Zagnańska między Kielcami ,a Skarżyskiem-Kamienną był zniszczony jeden TKS z 20 mm wkm, a do tego drugi TKS z karabinem maszynowym.pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeszekS Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 Z albumu na Ebay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 Nowość z pierwszej strony GW ...Patrzcie, jaki magik !http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=290645Cytat:Polska tankietka z Quebecu?czwartek, 20 grudnia 2007Za każdym razem jestem zaskoczony gdy ktoś z daleka zabiera się budowę typowo polskich konstrukcji. Tak jest i tym razem - Vincent Desrochers , AFOL z Montrealu zbudowal piekny model polskiej tankietki TKS:http://klocki.blox.pl/html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 Nawet ma gundlacha" :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mi.Der Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 ..A jaka gustowna ta łopata.. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 9 Luty 2008 Share Napisano 9 Luty 2008 Znany nam TKS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 10 Marzec 2008 Share Napisano 10 Marzec 2008 O tyle ciekawe, że to chyba owy" TKS z nkm-em z pobojowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi