Skocz do zawartości

wieża 7TP zachowana koło Brześcia?

Gość Marek Jaszczołt

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 102
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Naiwni i zakochani żyją nadzieją i złudzeniami.

Myśląc racjonalnie to nie szans na zdobycie 7 TP w całości. Jedyna możliwość, by taki czołg zachował się w całości to przypadek:
- wpadnięcia jego do rzeki o głębokości min. 3 metrów /np. z mostu/
- utopienia i to raczej celowego w leśnym oczku wodnym
- wpadnięcia, zsunięcia się do ziemnej szczeliny odpowiednio szerokiej, i głębokiej
- zatonięcia w błocie /np. Głowaczów, ale tam było zdecydowanie za płytko/
- poszukania za granicą egzemplarzy zdobytych przez Niemców /największe szanse/

Na Lubelszczyżnie i Zamojszczyznie wszystko co dało sie ukraść, także mienie cywilne zrabowały SOWIETY jeszcze we wrześniu 1939. W centralnej Polsce pobojowiska dokładnie wysprzątali Niemcy.

Jednak od kilku lat, i to także na tym forum ktoś stale informuje /jedna osoba pod różnymi adresami?/, że zebrał co następuje: większośc kół, i rolek z układu jezdnego 7 TP, posiada ogniwa gąsienicy, duże fragmenty mocno skorodowanej wanny kadłuba czołgu.
Napisano
W pewnej wsi nieopodal zamościa szamba sa pokryte elementami 7 TP ale jak to polski chłop Nie dam Panie bo to warte dużo Pieniędzów wiec lepiej niech leży aż Pan tych Pieniędzów nazbierasz".I całkiem niedaleko ponoć płk Rowecki się rozbrajał i ponoć coś tam ma być.Ale temat dopiero na wiosne a na razie to rodzinka moja z tamtych rejonów węszy knuje i mataczy.Moze coś z tego wyjdzie?Oby.Czego sobie bym winszował.
Pozdrawiam
Napisano
panowie jest pewien człowiek który ma dużo cześci do 7tp lub c7p w stodole jeszcze po ojcu lub dziadku co jakis czas ktoś do niego przyjeżdza i ten mu po kawałku wynosi ten pojazd (MWP wie o tym)
czesci te są skupowane przez panów Kęszyckich
którzy nie wątpliwie zrobią z nich urzytek
to znaczy jak namierzą odpowiednio duży ciekawy i drogi pojazd wstawią w depozyt do MWP czesci od 7tp za co dostana zgodę na ciche wydobycie i wywiezienie znaleziska

dokładnie to samo było z wanną TK3 wyciągneli ją w Polsce
zrobili lipna umowe w celu zalegalizowania wstawili do MWP
a zato dostali glejt na stuga 3 i wszystko gra
Napisano
myszaniołek......pierdoły opowiadasz o skupowaniu części od 7 tp przez kęszyckich ....jak nie wiesz to nie chrzań głupot. a idać ewidentnie że kompletnie nie wiesz o czym mówisz nie wiesz kto ,gdzie ,co ,od kogo i ,dlaczgo ale posądzasz bez zmrużenia oka .....
Wstyd .....diabełek a nie aniołek z Ciebie

PZDR PATRON
Napisano
:-))))) No i chyba jednak to ja mam rację w kwestii tych dyrdymałów o skupowaniu 7tp przez Kęsiaka...tak, tak ....myszaniołek i tylko niepotrzenie zagotowałeś panzergrzesia ...:-)))

PZDR PATRON
Napisano
Kolesiu wiem przez kogo jestes informowny! Co chwile ktos mi dzwoni ze mają byc czesci a to kola a to blachy jakos nic dotychczas nie widzialem!!!Wiec mysle ze bedzie lepiej jak przeniesiesz sie na forum dla malych dzieci!!!
Napisano
Panzergrzes,
Wez gleboki wdech!I wydech!I jeszcze raz!
A teraz juz spokojnie - znam Twoje bole ;o)Najwieksze szkody robi gromada niedoinformowanych zyczliwych"...Ale na te gromadke szkoda zdrowia.
A szukac czesci i tak trzeba:)
Pozdrowienia i szczere zyczenia sukcesow!
Grendel

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie