Gigant Napisano 5 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2004 W jakim mieście nakręcano film Prawo i pięść"?Gigant. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 5 Czerwiec 2004 Share Napisano 5 Czerwiec 2004 W Toruniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 5 Czerwiec 2004 Share Napisano 5 Czerwiec 2004 Ano, Zeligoszczak słusznie prawi!http://www.filmpolski.pl/fp/film1.dll/opisfilmu?baza=1&nrf=1952&start=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzebiuszka Napisano 5 Czerwiec 2004 Share Napisano 5 Czerwiec 2004 A może ktoś wie skąd można ściągnąć Nim wstaje dzień" w MP-3 w wykonaniu Edmunda Fettinga?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.Abt. Napisano 6 Czerwiec 2004 Share Napisano 6 Czerwiec 2004 To, to akurat zewsząd.(Przepiękna ballada co by nie mówić..) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 6 Czerwiec 2004 Share Napisano 6 Czerwiec 2004 Naprawde fajny o niepowtarzalnym klimacie film, czy ukazał sie na dvd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzebiuszka Napisano 6 Czerwiec 2004 Share Napisano 6 Czerwiec 2004 No fajnie.Niby zewsząd" a jak wpisałem tytuł w oneta ,to mp3 jest tylko na stronie o Agnieszcze Osieckiej(autorka tekstu) i to tylko 30 sek kawałek.Może jednak podrzuci ktoś linka do całej wersji??Grzebiuszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 6 Czerwiec 2004 Share Napisano 6 Czerwiec 2004 .. ale jeśli wpiszesz hasło Fetting" w searchu eDonkey'owym, to dostajesz 30 różnych wersji tej ballady. Przecież tego typu rzeczy już od dawna nie szuka się przy pomocy wyszukiwarki na Onecie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzebiuszka Napisano 6 Czerwiec 2004 Share Napisano 6 Czerwiec 2004 Zelig,próbowałem Ci wysłać maila, żeby nie śmiecić na forum, ale wrócił.Co to za wyszukiwarka ten edonkey i może jednak ktoś wrzuci linka, tak jak to było do filmów z Ukrainy, czy do marszy wojennych.Nie posiadam żadnego programu do ściągania filmów i muzyki i dla jednej ballady nie chciałbym specjalnie czegoś instalować. Grzebiuszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gigant Napisano 6 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2004 Niemożliwe,że w Toruniu.To miasto musi być gdzieś w górzystym terenie.Może Trzebnica,Strzegom?Sceny początkowe, kiedy dojeżdżają ciężarowym samocho-dem do miasta pokazują to wyrażnie, miasto otoczonejest pagórkami.Gigant. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gigant Napisano 6 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2004 Nim wstanie dzieńśpiewał Edmund Fettingz filmu Prawo i pięść", 1964 r.Ze świata czterech stron,Z jarzębinowych dróg,Gdzie las spalony, wiatr zmęczony, noc i front.Gdzie nie zebrany plon,Gdzie poczerniały głóg,Wstaje dzień.Słońce przytuli nas do swych rąkI spójrz - ziemia ciężka od krwi,Znowu urodzi nam zboża łan, złoty kurz.Przyjmą kobiety nas pod swój dachI spójrz - będą śmiać się przez łzy.Znowu do tańca ktoś zagra nam.Może jużZa dzień, za dwa,Za noc, za trzy,Choć nie dziś.Chleby upieką się w piecach nam.I spójrz - tam gdzie tylko był dym,Kwiatem zabliźni się wojny ślad, barwą róż.Dzieci urodzą się nowe nam.I spójrz - będą śmiać się, że myznów wspominamy ten podły czas, porę burz.Za dzień, za dwa,za noc, za trzy,choć nie dziś.Za noc, za dzień,Doczekasz się,Wstanie świt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 6 Czerwiec 2004 Share Napisano 6 Czerwiec 2004 Grzebiuszka > jeśli baaaaardzo Ci zależy i Twoja skrzynka przyjmuje ok. 3 megowe przesyłki, to mogę Ci bez problemu tę melodię przypomnieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 6 Czerwiec 2004 Share Napisano 6 Czerwiec 2004 Gigantu > dlatego o Toruniu mówi się, że jest magicznym miastem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzebiuszka Napisano 6 Czerwiec 2004 Share Napisano 6 Czerwiec 2004 Zelig,oczywiście ,że melodię znam,słowa dobrze sobie przypomnieć (dzięki Gigant)ale jeżeli masz wersję z wokalem Fettinga ,to z miłą chęcią odbiorę przesyłkę.wyslij na grzebiuszka@pf.pl ,jednorazowo do 25 Mb. Z góry dzieki.Grzebiuszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 6 Czerwiec 2004 Share Napisano 6 Czerwiec 2004 Plener został przegrany (na prywatny użytek). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gigant Napisano 13 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2004 Ponawiam pytanie.W jakim mieście były plenery do filmu:Prawo i Pięść ?Niemożliwe,że w Toruniu.Gigant. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JMS Napisano 13 Czerwiec 2004 Share Napisano 13 Czerwiec 2004 Grzebiuszka-jesli chcesz moge Ci pozyczyc plytke Osieckiej.Jest tam wlasnie ta pios.oraz Ballada o Pancernych"-obie w wyk.Fettinga.JMS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzebiuszka Napisano 14 Czerwiec 2004 Share Napisano 14 Czerwiec 2004 Serdeczne dzięki,już dostałem na maila dwie wersje.Pozdrowienia dla miłosników ballad.Grzebiuszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 30 Marzec 2005 Share Napisano 30 Marzec 2005 Przy okazji - pocztówka z kontrowersyjnym widoczkiem... >>>Toruńtoczy nietoruń fkońcu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
driver81 Napisano 30 Marzec 2005 Share Napisano 30 Marzec 2005 właśnie próbowałem zlokalizowac tą balladę ale jakoś bez rezultatu, proszę wieć o podesłanie na maila.z góry thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wars98 Napisano 30 Marzec 2005 Share Napisano 30 Marzec 2005 Witam!A czy to nie są przypadkiem plenery Kłodzka?Tak by cosik mi się widziało... (:Pozdrawiamwars98 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rso Napisano 30 Marzec 2005 Share Napisano 30 Marzec 2005 Witam. Na 100 procet że kręcony był w Toruniu chodzi o sceny w samym mieście. Specjalnie dla potrzeb filmu na nowym rynku postawiono filmową fąntane którą potem zapomniano rozebrać i tak sobie jakiś czas stała. Mi ten film się podobał trzyma klimacik. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J23 Napisano 30 Marzec 2005 Share Napisano 30 Marzec 2005 A ja słyszałem iz część kadrów była robiona w rejonie Jeleniej Góry np. droga na Legnice przez Kapelę, jak i w Cieplicach w uzdrowisku.Ale czy to prawda to ręki bym nie dał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wicja1 Napisano 30 Marzec 2005 Share Napisano 30 Marzec 2005 W tym filmie występują studebakery z jednostki w której służył mój ojciec.A jednostka stcjonowała w Żagań-Żary.Toruń to kompletna bzdura.To było gdzieś na ziemiach odzyskanych.Pozdrawiamwicja1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Marzec 2005 Share Napisano 30 Marzec 2005 moze zatem od Żagania na południe bo nie targali by sprzętu z jednostki na drugi koniec kraju . Lubań? okolice na pewno...Swoją drogato w jednostkach w Żaganiu po wojnie było masę fajnego sprzetu ,nawet pierwszowojennego bo koszary były poniemieckie .Kilka lat temu mój znajomy w magazynie widział niemieckie hełmy ,na co im to to nie wiem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.