Cypis Napisano 9 Marzec Napisano 9 Marzec Seria zdjęć moździerza "Ziu". Czy to są może zdjęcia z użycia tego działa w Warszawie w 1944 ?
sebek1974 Napisano 9 Marzec Napisano 9 Marzec Dokładnie tak było. Ziu strzelał z parku Generała Sowinskiego na Woli.
Cypis Napisano 10 Marzec Autor Napisano 10 Marzec 6 i 7 zdjęcie , to jakby strzelał z dwóch różnych miejsc , patrząc na budynki z przodu , chyba , że budynek się rozsypał.
sebek1974 Napisano 10 Marzec Napisano 10 Marzec 3 godziny temu, Cypis napisał: 6 i 7 zdjęcie , to jakby strzelał z dwóch różnych miejsc , patrząc na budynki z przodu , chyba , że budynek się rozsypał. Wydaje mnie sie że te budynki zostały celowo zburzone przez szkopów aby ośiągnąc lepszą widocznośc na Śródmieście. Więc zdjęcie 6 i 7 powinnen być na początku.
Cypis Napisano 10 Marzec Autor Napisano 10 Marzec 1 godzinę temu, sebek1974 napisał: Ten sam budynek. chodzi mi o to , że na kolejnym zdjęciu budynek ma tylko parter
sebek1974 Napisano 11 Marzec Napisano 11 Marzec Nie jestem na sto procent pewny ale wydaje mi się że to ten. Prawdopodobnie powstał po 39 roku. Jakiś magazyn zbudowany przez Niemców po 1939 roku?
Rekomendowane odpowiedzi