Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cała masa ciekawostek.

Izrael leży i kwiczy. Kończą się tzw. antyrakiety; irańskie latadła lecą gęsto i nie są już zestrzeliwane, bo nie ma czym; w Izraelu odbywa się selekcja do schronów: chrześcijanie wypad! - schron tylko dla izraelitów.

Itd. itp. Warto posłuchać.

Napisano

Tak tylko w nawiązaniu do cytowanego tutaj twitterowicza o nicku WW3...

Takie wypomadowane zero, jak Hegseth, rozkazał teraz „nie brać jeńców” w akcji przeciwko Iranowi, czyli po prostu jeńców zabijać. Dokładnie tak, jak Japończycy, hitlerowcy i alianci robili podczas nie WW3 ale WW2.

Ponadto - na okoliczność akcji przeciwko Iranowi - specjalne biuro śledczo-prawne w Pentagonie (ale nie JAG) ds. amerykańskich zbrodni wojennych Hegseth ograniczył z 200 pracowników do 40.

Napisano
3 minuty temu, bodziu000000 napisał:

Dlatego tylko czekać, kiedy - jak wspomniałem wcześniej - ambasador Izraela w Polsce Thomas Rose zażąda od RP wysłania do Ormuzu ORP Kormoran, ORP Albatros i ORP Mewa, a branża sutenerska będzie aż piszczała, żeby to zrobić.

Napisano
4 minuty temu, Czlowieksniegu napisał:

...coraz "śmieszniej" robi się a propos Bibiego...

Dziś dostał ładną obietnicę od Iranu. Na jego miejscu mieszkałbym na parterze, a w miejscach publicznych oglądałbym się za siebie.

Napisano
5 godzin temu, karpik napisał:

main_01ku_chwale_kraju_kt_ry_nie_istnieje_.jpg

main_09ale_to_eskalowa_o.jpg

To jest odrobinę inna kwestia i trochę inny mechanizm patologicznego osobnika o barwie pomarańczowej. I nie ja tak twierdzę, bo – na szczęście dla mojego zdrowia – nie ja mam do niego dostęp, ale relacjonują to już sami Amerykanie, i cywilni, i wojskowi. I coraz rzadziej i coraz mniej czegokolwiek się boją.

To, że to jest kompletnie niewychowany cham, prostak, arogant, bufon, mizogin i bydlę nieustannie obrażające państwa, narody, siły zbrojne świata oraz pojedyncze głowy państw, dziennikarzy i inne osoby to nie nowina. Ale w to, że ten prymityw jest w stanie zaplanować III w.ś. to wierzyć nie należy, ponieważ on nie jest w stanie zaplanować nawet wojny z kretami na jego daczy Mar-a-Lago.

Zawsze trzeba pamiętać to, jak definiują streaming świadomości tego idioty ci, którzy muszą z nim coś uzgadniać i z nim współpracować. A wszystkie te osoby mówią dokładnie jednym głosem. Gdy jest jakiś problem to on go nieraz konsultuje z jakimiś specami. Po takich konsultacjach wychodzi do mediów i wygaduje wtedy na temat danego problemu to, co usłyszał od jakiegoś speca jako ostatnie.

Po czym, gdy konsultacje są następnego dnia, to znowu idzie do mediów i na ten sam temat, co wczoraj, wygaduje coś innego, bo usłyszał to od jego innego speca jako ostatnie. On jest za głupi, żeby wydać z siebie na świat własną opinię o czymś. Regułą jest to, że on zawsze mówi to, co o danej sprawie usłyszał od kogoś jako ostanie.

I to nie jest dowcip, że operacją „Epic Fury” dowodzi societa deweloperska gówniarz Kushner i ruski dziad Witkoff, bo wszyscy są zgodni, że to oni namówili świra do ataku na Iran. Szef Pentagonu był przeciw tak jak chyba cała US generalicja i coraz wyraźniej informuje się o tym.

A że Kushner i Witkoff mają do niego dostęp stały, nieograniczony, to też wszystko to, co jest ostatnie, jakie on słyszy, to są oślizłe, wiernopoddańcze opinie tych dwóch cymbałów (@ prof. Grala) i to oni napełniają świra poczuciem, że jest geniuszem polityki, strategii i wojskowości. Bo słyszy to jako ostatnie w danej godzinie lub danego dnia.