sebek1974 Napisano %s o %s Napisano %s o %s Dla mnie każdy rusek jest podejrzany. Przecież oni mają we krwi szpiegostwo i dywersję.:( Cytuj
soldierprzemo Napisano %s o %s Napisano %s o %s Prawo panoramy kontra zakaz fotografowania. Mimo że mamy prawo panoramy to my wyprzedzimy Białoruś. Cytuj
Cypis Napisano %s o %s Napisano %s o %s 6 godzin temu, sebek1974 napisał: Dobrze ze się na Białoruś nie wybieram. ;( ale po ostatnich niusach , białoruś może wybierać się do Ciebie Cytuj
sebek1974 Napisano %s o %s Napisano %s o %s 10 godzin temu, Cypis napisał: ale po ostatnich niusach , białoruś może wybierać się do Ciebie Coś mnie ominęło bo nie jestem na bieżąco? Cytuj
Cronos Napisano %s o %s Napisano %s o %s (edytowane) 17 minut temu, sebek1974 napisał: Coś mnie ominęło bo nie jestem na bieżąco? Jakiś ich "propagandysta" ślinił się nią Białystok, bo ma biały w nazwie chyba. Ogólnie odklejenia, żeby było co w mediach napisać. Edytowane %s o %s przez Cronos Cytuj
sebek1974 Napisano %s o %s Napisano %s o %s 39 minut temu, Cronos napisał: Jakiś ich "propagandysta" ślinił się nią Białystok, bo ma biały w nazwie chyba. Ogólnie odklejenia, żeby było co w mediach napisać. Ręce precz od naszych ziemniaków.:( 1 Cytuj
otton1 Napisano %s o %s Napisano %s o %s Mam pytanie; a czy można fotografować molo sopockie? W końcu to może być też punkt wyładowczo-załadowczy. Jak pamietam tlumy ludzi załadowywały się tam na statki i wyładowywały się ze statków. Wtedy to byly statki "białej floty" a ludzie to wczasowicze i turyści. A co za problem przemalować statki na szaro a ludzi ubrać w mundury. Reasumując: więc jak z tym fotografowaniem mola w Sopocie (i w innych miejscowościach nadmorskich)? Cytuj
Cronos Napisano wczoraj o 03:24 Napisano wczoraj o 03:24 4 godziny temu, otton1 napisał: Mam pytanie; a czy można fotografować molo sopockie? W końcu to może być też punkt wyładowczo-załadowczy. Jak pamietam tlumy ludzi załadowywały się tam na statki i wyładowywały się ze statków. Wtedy to byly statki "białej floty" a ludzie to wczasowicze i turyści. A co za problem przemalować statki na szaro a ludzi ubrać w mundury. Reasumując: więc jak z tym fotografowaniem mola w Sopocie (i w innych miejscowościach nadmorskich)? A jest wspomniana tabliczką? Cytuj
sebek1974 Napisano wczoraj o 04:02 Napisano wczoraj o 04:02 5 godzin temu, otton1 napisał: Mam pytanie; a czy można fotografować molo sopockie? W końcu to może być też punkt wyładowczo-załadowczy. Jak pamietam tlumy ludzi załadowywały się tam na statki i wyładowywały się ze statków. Wtedy to byly statki "białej floty" a ludzie to wczasowicze i turyści. A co za problem przemalować statki na szaro a ludzi ubrać w mundury. Reasumując: więc jak z tym fotografowaniem mola w Sopocie (i w innych miejscowościach nadmorskich)? W tym przypadku prawo jest jednoznaczne: Molo można fotografować ale tylko od strony lądu w kierunku morza i tylko kiedy nie ma żadnych jednostek pływających w pobliżu.:( Cytuj
soldierprzemo Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Jest już pierwsza tablica jest i audytor. http://youtube.com/post/UgkxfvssuaA4zJZ8yXTE-TrWOIl5M7esaxhJ?si=nTXCX_x5oUJQiE7h Cytuj
otton1 Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 10 godzin temu, sebek1974 napisał: W tym przypadku prawo jest jednoznaczne: Molo można fotografować ale tylko od strony lądu w kierunku morza i tylko kiedy nie ma żadnych jednostek pływających w pobliżu.:( Rozumiem, czyli wolno fotografować WZDŁUŻ, w kierunku morza, a NIE WOLNO WZDŁUŻ w kierunku lądu. A jak chciałbym zrobić z plaży fotografię mola z plaży W POPRZEK, pod kątem 90 stopni do osi wzdłużnej? To jak to będzie? Cytuj
Koloman Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 11 godzin temu, sebek1974 napisał: kiedy nie ma żadnych jednostek pływających w pobliżu.:( Aha, i jeszcze pytanie do Kolegi: co to znaczy "..W POBLIŻU..."? Na przykład 10 kilometrów w porównaniu do długości równika to pryszcz. Cytuj
sebek1974 Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu 2 godziny temu, soldierprzemo napisał: Jest już pierwsza tablica jest i audytor. http://youtube.com/post/UgkxfvssuaA4zJZ8yXTE-TrWOIl5M7esaxhJ?si=nTXCX_x5oUJQiE7h Ta tablica została już przedstawiona przez zemnie na pierwszej stronie.;) Cytuj
sebek1974 Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu 55 minut temu, otton1 napisał: Rozumiem, czyli wolno fotografować WZDŁUŻ, w kierunku morza, a NIE WOLNO WZDŁUŻ w kierunku lądu. A jak chciałbym zrobić z plaży fotografię mola z plaży W POPRZEK, pod kątem 90 stopni do osi wzdłużnej? To jak to będzie? Wtedy nam się sprawa trocha skomplikuje ale nie jest to sytuacja bez wejścia. Polecałbym fotografowanie mola od strony zatoki puckiej pod kątem nie wyższym niż 72 stopni do osi wzdłużnej. Ale oczywiście bez jednostek pływających w pobliżu.;) 1 1 Cytuj
sebek1974 Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu 53 minuty temu, Koloman napisał: Aha, i jeszcze pytanie do Kolegi: co to znaczy "..W POBLIŻU..."? Na przykład 10 kilometrów w porównaniu do długości równika to pryszcz. Niestety, ale odległość jednostek pływających do mola to minimum 15,5 mil morskich.:( Cytuj
Koloman Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu 11 minut temu, sebek1974 napisał: Niestety, ale odległość jednostek pływających do mola to minimum 15,5 mil morskich.:( Jasne, rozumiem, że będzie zakotwiczone specjalne boje oznaczająca tą minimalną odległość bo w końcu nikt nie ma w oczach miarki a w tak poważnej sprawie trudno określać odległość "na oko". Cytuj
Cronos Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu 31 minut temu, sebek1974 napisał: Niestety, ale odległość jednostek pływających do mola to minimum 15,5 mil morskich.:( Czy tyczy się to tylko jednostek pod Polską banderą? Cytuj
sebek1974 Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu 9 minut temu, Koloman napisał: Jasne, rozumiem, że będzie zakotwiczone specjalne boje oznaczająca tą minimalną odległość bo w końcu nikt nie ma w oczach miarki a w tak poważnej sprawie trudno określać odległość "na oko". Sam mam problemy z szacowaniem odległości na morzu. Czasami wydaję się ze odległość jest dalsza a okazuje się ze jest zbyt bliska. Dlatego wole nie ryzykować. A ten pomysł z zakotwiczonymi bojami to bardzo dobry pomysł. Urząd morski powinien się dowiedzieć i działać w tej sprawie.;) Cytuj
sebek1974 Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu 2 minuty temu, Cronos napisał: Czy tyczy się to tylko jednostek pod Polską banderą? Nie tylko polskich ale wszystkich z NATO:( Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi