Jump to content

Recommended Posts

Posted
37 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

"W najwyższej kategorii amunicji również mamy spore zapasy, jednak nie są one tak duże, jak byśmy tego oczekiwali. Duża ilość dodatkowej broni wysokiej jakości jest przechowywana dla nas w odległych krajach. Sleepy Joe Biden poświęcił cały swój czas i pieniądze naszego kraju, DAJĄC wszystko P.T. Barnumowi Zełenskiemu z Ukrainy (P.T Barnum to słynny XIX-wieczny cyrkowiec, był mistrzem autopromocji ) - setki miliardów dolarów - i chociaż oddał tak wiele (amunicji) z najwyższej półki (ZA DARMO!), nie zadał sobie trudu, aby to zastąpić"

Donald Trump

Pisałem o tym że wiewiórki donoszą że precyzyjnego u tak dużo na zapasie nie mają.

Posted
11 minut temu, toska napisał:

Pisałem o tym że

Zapewne...

Ale mnie bardziej fascynuje burdel w głowie DTrumpa i jego wyznawców, który skutkuje wypowiedziami i wiarą w 

"..setki miliardów dolarów - i chociaż oddał tak wiele (amunicji) z najwyższej półki (ZA DARMO!).."

Podczas, gdy od dłuuuuuuuuuugiego czasu wszystko jest opłacane czy przez inne państwa, czy UE, że pominę pojedynczych sponsorów.

Posted
5 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

Ale mnie bardziej fascynuje burdel w głowie DTrumpa i jego wyznawców

Ja na prawdę się nie spodziewałem, że wśród naszych orłów z pisu jest tylu wyznawców tych bredni. Tylko w  imię zasady - na przekór Tuskowi.

Posted
5 minut temu, Cronos napisał:

Tylko w  imię zasady

Nie, nie tylko...

Tam jest dużo większa kumulacja- i robienie las.. łaski Trumpowi, frukta, na które z jego strony liczą, pełne podporządkowanie prezesowi i, najważniejsze, świadomość, że DTrump jest dla nich ostatnią deską nadziei. I na poziomie całej partii, która się od środka rozlatuje, i pojedynczych nr na listach wyborczych.

Posted

To są jednak skrajne [....].

Wpompowanie -dziesięciu miliardów USD w przemysł amerykański i koreański, to ewidentne i potężne zyski dla polskich przedsiębiorstw.
W przeciwieństwie do ulokowania miliardowych zamówień dla polskich firm i dla zagranicznych płacących w Polsce podatki, zatrudniających mieszkańców naszego burdelu.

HCeHSVvXEAAyDHz.jpg

Posted

"Nigdy nie zostawię Donbasu i 200 tys. Ukraińców, którzy tam mieszkają. Czemu miałbym to zrobić? Bo Putin to narzuca jako warunek pokoju? A zaraz potem narzuci nowe warunki? Nie, nie zgadzam się" - oświadczył Zełenski w rozmowie z włoskim dziennikiem "Corriere della Sera".

Czyli temat "negocjacji pokojowych" pod zarządem Trumpa i Witkoffa mamy już wyjaśniony.
Dla obu, pomijając Putina, oddanie Donbasu jest jednym z kilku pkt wyjścia do rozmów.

https://www.corriere.it/esteri/26_marzo_03/intervista-a-zelensky-lasciare-il-donbass-aprirebbe-la-via-a-mosca-putin-ha-perso-l-inverno-l-ue-da-sola-non-basta-3004ee60-a4ef-4ea2-83ae-1559b14d2xlk.shtml

Posted

Okupanci stracili fregat typu „Admirał Grigorowicz” – platformę startową dla rakiet „Kalibr”

Analitycy z „Krymskiego Wiatru” zidentyfikowali go na podstawie zdjęć satelitarnych po ataku na port Noworosyjsk.

IMG_20260303_160034_776.jpg

IMG_20260303_160034_258.jpg

IMG_20260303_160034_386.jpg

Posted

Rosyjski tankowiec płonie na Morzu Śródziemnym po ataku dronów

Statek podróżował „w ukryciu” – z wyłączonym systemem AIS na ostatnich 300 km trasy. Kilka morskich dronów-samobójców dokonało ataku, po czym wybuchł pożar o niesamowitej sile – donoszą rosyjskie media

Posted
29 minut temu, karpik napisał:

Okupanci stracili fregat typu „Admirał Grigorowicz” – platformę startową dla rakiet „Kalibr”

Analitycy z „Krymskiego Wiatru” zidentyfikowali go na podstawie zdjęć satelitarnych po ataku na port Noworosyjsk.

IMG_20260303_160034_776.jpg

IMG_20260303_160034_258.jpg

IMG_20260303_160034_386.jpg

Btw. noworosyjska. Ilość OPL świadczy o ważności portu dla dzikich. Jak widać Ukraina też to wie.