Cypis Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu fiutin podpisał dekret wprowadzający specjalne szkolenie dla obywateli służących w rezerwie mobilizacyjnej. Dokument został opublikowany na oficjalnym portalu publikacji aktów prawnych. „W 2026 roku obywatele rosji służący w rezerwie mobilizacyjnej Sił Zbrojnych Federacji Rosyjskiej zostaną skierowani na specjalne szkolenie w celu zapewnienia ochrony obiektów krytycznych i innej kluczowej infrastruktury” – czytamy w dekrecie. fiutin polecił również rządowi ustalenie listy obiektów krytycznych, które będą chronione przez rezerwistów. Rząd rosyjski zatwierdził przepisy dotyczące szkolenia rezerwistów w celu ochrony obiektów o znaczeniu krytycznym. Uchwała została opublikowana na portalu aktów prawnych. W dokumencie podkreślono, że „rezerwistom przydzielonym do ćwiczeń specjalnych zabrania się wykonywania innych obowiązków”. Ministerstwo Obrony wyjaśniło później, że podczas szkolenia rezerwiści otrzymają zwrot kosztów średnich zarobków, kosztów podróży (do i z wojskowego biura rejestracji i poboru, punktu zbornego), czynszu za mieszkanie oraz kosztów podróży. Bezrobotnym rezerwistom gwarantowane są świadczenia nie niższe niż płaca minimalna. Rezerwiści uczestniczący w szkoleniu otrzymają wynagrodzenie zgodne z zajmowanym stanowiskiem wojskowym oraz pensję odpowiadającą przypisanemu im stopniowi wojskowemu. Łączny czas uczestnictwa rezerwistów w szkoleniu nie może przekroczyć sześciu miesięcy w ciągu roku. Czas spędzony na szkoleniu wlicza się do ich ogólnej służby wojskowej, wyjaśniło ministerstwo. Wiceadmirał Władimir Cymlanski, zastępca szefa Głównego Zarządu Organizacyjno-Mobilizacyjnego Sztabu Generalnego Sił Zbrojnych Federacji Rosyjskiej, oświadczył w październiku, że rezerwiści nie będą powoływani do udziału w operacjach wojskowych ani do wykonywania misji poza granicami Rosji.(tere fere - moje) Powtórzył, że rezerwiści to osoby, które wcześniej służyły w siłach zbrojnych lub innych służbach bezpieczeństwa, a następnie dobrowolnie podpisały umowę o służbie w rezerwie. „Nie ma mowy o żadnej mobilizacji, proszę nie odpowiadać na różne insynuacje na ten temat” – powiedział Cymlanski.
Cypis Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 13 godzin temu, MarekA napisał: Hmm... reaktory te pochodziły prawdopodobnie ze złomowanego atomowego OP projektu 667A
Jedburgh_Ops Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, karpik napisał: Flaszka z produktem Marka Ci się należy za tę grafikę.
fala Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, Erih napisał: Myślę i myślę i na myśl mi przychodzi jedynie SWT. Albo gdzieś wypłynął takowy, albo większa ilość samych ładowników, których kryminaliści używali do odliczania amunicji. Też o tym pomyślałem, ale nawet nie przyszło mi do głowy to ujawniać.
Rekomendowane odpowiedzi