karpik Napisano wczoraj o 19:27 Napisano wczoraj o 19:27 Chyba jakaś pompa. Co oni mieliby w ten sposób atakować? Okopy? Czołgi? "Rosyjskie siły ponownie „szokują” metodami prowadzenia wojny: pojawiły się doniesienia o wykorzystywaniu zagranicznych najemników jako zamachowców samobójczych, do których przyczepia się miny przeciwpancerne." VID_20260109_202506_673.mp4
Cronos Napisano wczoraj o 19:48 Napisano wczoraj o 19:48 19 minut temu, karpik napisał: Chyba jakaś pompa. Co oni mieliby w ten sposób atakować? Okopy? Czołgi? "Rosyjskie siły ponownie „szokują” metodami prowadzenia wojny: pojawiły się doniesienia o wykorzystywaniu zagranicznych najemników jako zamachowców samobójczych, do których przyczepia się miny przeciwpancerne." VID_20260109_202506_673.mp4 Ale ma przecież kamizelkę, więc nic się nie stanie. W Power Rangers byli Kitowcy, trzeba ich było uderzyć w brzuch i znikali:p
Jedburgh_Ops Napisano wczoraj o 20:37 Napisano wczoraj o 20:37 11 minut temu, karpik napisał: VID_20260109_212126_568.mp4 W tych wszystkich filmikach uderzające jest to, że to są pojedynczy ludzie. Leci dron i po horyzont nie widać ani jednego dzikiego, poza tym, który zaraz będzie przedmiotem ataku. Zawsze mnie ciekawi, kim oni są? Maruderzy, dezerterzy, dekownicy, cwaniacy unikający walki i oddalający się od oddziału? Dlaczego na tych filmach z ataku drona na ruskiego prawie nigdy nie ma jakiegoś oddziału, tylko prawie zawsze pojedynczy sołdaci?
karpik Napisano wczoraj o 20:54 Napisano wczoraj o 20:54 3 minuty temu, Jedburgh_Ops napisał: W tych wszystkich filmikach uderzające jest to, że to są pojedynczy ludzie. Leci dron i po horyzont nie widać ani jednego dzikiego, poza tym, który zaraz będzie przedmiotem ataku. Zawsze mnie ciekawi, kim oni są? Maruderzy, dezerterzy, dekownicy, cwaniacy unikający walki i oddalający się od oddziału? Dlaczego na tych filmach z ataku drona na ruskiego prawie nigdy nie ma jakiegoś oddziału, tylko prawie zawsze pojedynczy sołdaci? Bo już od paru miesięcy tak wyglądają "ataki" wojsk dzikich. Poza głośnymi niedawno próbami puszczenia większej grupy ze zmechem. Głośnymi dlatego, że rozniesiono je w pył już na podejściu. Jedyną szansą na postęp jest przenikanie małych 1-3 osobowych grup do określonego terenu i próba "nasycenia" miejsca piechotą i sprzętem. Następnie próba ataku na bronione pozycje. Dronów jest tam full, to śmiertelność w tych podchodach duża i czasowo ślimacza. Stąd te "wielkie" postępy drugiej armii...
pawel_breslau Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu https://wiadomosci.onet.pl/swiat/rosja-zaatakowala-cywilne-statki-na-morzu-czarnym-zginal-czlonek-zalogi/xvggz1x
Jedburgh_Ops Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 3 godziny temu, karpik napisał: Chyba jakaś pompa. Co oni mieliby w ten sposób atakować? Okopy? Czołgi? "Rosyjskie siły ponownie „szokują” metodami prowadzenia wojny: pojawiły się doniesienia o wykorzystywaniu zagranicznych najemników jako zamachowców samobójczych, do których przyczepia się miny przeciwpancerne." VID_20260109_202506_673.mp4 Jak napisałeś - po pierwsze, niby co oni mieliby atakować? Po dwa - ten biedak wygląda mi na odurzonego czymś i w ogóle słabo kontaktującego z Ziemianami. Po trzy - śmierdzi mi to takim samym bezsensem, jak Gieranie z R-60 i Igłami.
Cypis Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 2 godziny temu, bodziu000000 napisał: no co chcesz , to się po rusku nazywa maskirowka
karpik Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Pokrowsk nadal nie jest spokojnym miejscem dla dziczy. VID_20260110_181920_564.mp4
karpik Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Nie wiem czy to przez ten atak, ale w Biełgorodzkim prądu i wody nie ma podobno ponad pół miliona dzikich. VID_20260110_182230_091.mp4
karpik Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Prawie mi umknęło, że dziś wojna ukraińsko- rosyjska zrównała się czasem trwania z "wielką wojną ojczyźnianą". Podobno ruscy docierają już do zachodnich krańców Europy, ale ja się na mapach nie znam...
karpik Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu "Efekt ataku na bazę paliw w regionie Wołgogradu."
bodziu000000 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowane) Edytowane 1 godzinę temu przez bodziu000000
karpik Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu "Najnowszy system obrony przeciwlotniczej „Tempest” przeciwko dronom, przekazany potajemnie przez USA, oparty na platformie z dwoma rakietami AGM-114L „Longbow”, jest w użyciu przez siły powietrzne armii ukraińskiej."
Rekomendowane odpowiedzi