Cypis Napisano %s o %s Napisano %s o %s Czy ktoś ma jakiś pomysł jaki to może być typ autobusu ? Cytuj
0 Catadero Napisano %s o %s Napisano %s o %s Typ autobusu? Benzyniak zasilany gazem drzewnym z generatora. Cytuj
0 bjar_1 Napisano %s o %s Napisano %s o %s Co do marki i modelu, to szukaj: http://www.kfzderwehrmacht.de/Homepage_english/Motor_Vehicles/Cars-_Lorries_-_Buses/Omnibuses/omnibuses.html Cytuj
0 Cypis Napisano %s o %s Autor Napisano %s o %s 1 godzinę temu, bjar_1 napisał: Co do marki i modelu, to szukaj: http://www.kfzderwehrmacht.de/Homepage_english/Motor_Vehicles/Cars-_Lorries_-_Buses/Omnibuses/omnibuses.html bjar , to znam i już przeszukałem , niestety bez rezultatu 1 Cytuj
0 Kee Napisano %s o %s Napisano %s o %s A patrzyłeś austriacki Steyr? Kwestia taka, że ten na zdjęciu został przerobiony na holtzgas więc zapewne lampy jak i maska/grill nie są seryjne(lub są przerobione) Wermacht chyba ukazywał tych autobusów. Więc warto by się rozeznać. Cytuj
0 Cypis Napisano %s o %s Autor Napisano %s o %s Steyr raczej nie , on jest bardziej zaokrąglony , a ten ze zdjęcia kanciasty. Isobloc już prędzej , ale na zdjęciach jakie znalazłem maska jest całkowicie zakryta blachą . Na francuskim forum sugerują , że może to Panhard ZUVIC K 161 . Ale ten mi nie pasuje w ogóle. Cytuj
0 Cypis Napisano %s o %s Autor Napisano %s o %s 1 minutę temu, bjar_1 napisał: Też mi on francuzem zalatuje, ewentualnie włochem. No właśnie chyba jednak włoch , bo jak mi się wydaje ma kierownicę z prawej strony. 1 Cytuj
0 Catadero Napisano %s o %s Napisano %s o %s A jednak,,,francuz. przynajmniej tak mi się wydaje. Na drugiej fotce-stosowane w autobusach Renault okienko w burcie, by kierowca mógł widzieć chodnik. Porównywalny z nr 3. Kierownica jednak po lewej stronie - nr 1. - odchylana szyba przednia tylko przed kierowcą. Autobus jest co prawda o jedno okienko dłuższy od tych, które porównywałem ale może to nie była wcześniej wersja miejska (krótka) tylko np. międzymiastowa. W każdym razie stawiam na Panharda. C. Cytuj
0 Cypis Napisano %s o %s Autor Napisano %s o %s Catadero , no nie bardzo to do mnie przemawia . 1. kierownica jednak po prawej stronie.(ale nie będę się upierał) 2. układ okien z przodu i wokół kierowcy całkiem inny , nawet inna szyba do parkowania przy krawężniku . Cytuj
0 Catadero Napisano %s o %s Napisano %s o %s Nie napisałem, że to jest taki sam autobus a tylko dałem przykład okienka. W samochodzie Renault, a nie Panhard. I na pewno na pierwszej fotografii do identyfikacji jest któryś z modeli autobusu Panhard. Dodatkowo, do porównania, koło autobusu z pierwszej foty i koło ciężarówki Panhard z 1943 roku i z 1946. Dla mnie jest to francuski Panhard. C. Cytuj
0 Tyr Napisano %s o %s Napisano %s o %s Karosowanie,! choć ten raczej wygląda na jakiś seryjny... Cytuj
0 Catadero Napisano %s o %s Napisano %s o %s (edytowane) Autobus międzymiastowy, francuski, PANHARD z roku 1947. Tylko o jeno okienko krótszy od tego na pierwszej fotce Cypisa. Edytowane %s o %s przez Catadero Cytuj
0 Cypis Napisano %s o %s Autor Napisano %s o %s Jeszcze może wchodzić w rachubę któryś z Berlietów. Cytuj
0 bjar_1 Napisano %s o %s Napisano %s o %s Jeśli francuski, to też stawiam na jakiegoś Berlieta. Cytuj
0 Catadero Napisano wczoraj o 08:27 Napisano wczoraj o 08:27 Chyba trafiłeś na 100%. Fot. 1 - Berliet PCK, Fot. 2 - Powojenny, licencyjny Berliet karosowany w Portugalii. Ilość okien (w tym drzwi) się zgadza. Cytuj
0 Cypis Napisano wczoraj o 12:22 Autor Napisano wczoraj o 12:22 Tylko cały czas , coś mi nie pasuje z tą kierownicą . Cały czas mam wrażenie , że ona jest po prawej stronie. Cytuj
0 Kee Napisano wczoraj o 13:56 Napisano wczoraj o 13:56 1 godzinę temu, Cypis napisał: Tylko cały czas , coś mi nie pasuje z tą kierownicą . Cały czas mam wrażenie , że ona jest po prawej stronie. Patrząc na zegary, fotel i to co wydaje się być lusterkiem bocznym to ta kierownica jest zdecydowanie po lewej Cytuj
0 uhi3511 Napisano wczoraj o 16:08 Napisano wczoraj o 16:08 Tutaj chyba ten sam model. Niestety na stronie gdzie znalazłem jest napisane tylko, że to Berliet. Cytuj
Pytanie
Cypis
Czy ktoś ma jakiś pomysł jaki to może być typ autobusu ?
21 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi