Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
1 minutę temu, karpik napisał:

Nie w temacie jestem. Co zmieniły efy i co zmienią żaboloty?

Tak wg. mnie:

po pierwsze primo - odstraszanie ruskich litaków dalej od granicy

po drugie primo - do zwalczania ruskich rakiet 

po trzecie primo - (francuzy, nie wiem czy też F-16) platformy do ataków rakietami dalekiego zasięgu i bombami kierowanymi

Napisano
1 godzinę temu, karpik napisał:

Nie w temacie jestem. Co zmieniły efy i co zmienią żaboloty?

Nic nie zmienią - Ukraina nadal będzie miała sprawne samoloty bojowe. Poradzieckie samoloty są albo zniszczone albo zajechana (zalatane) do stanu złomu.

Napisano

"Kilka dni temu nasi żołnierze zaatakowali tzw. Selidove.

W wyniku strajku wszyscy dowódcy 35. Brygady Strzelców Zmotoryzowanych, operującej na kierunku Pokrowskoje, zostali zlikwidowani."

IMG_20250207_202505_472.jpg

IMG_20250207_202505_299.jpg

Napisano
2 godziny temu, sebek1974 napisał:

No to ukrom brakuje już chyba tylko szwedzkich Viggenów i Drakenów do kompletu.🇸🇪

ale najważniejsze dla wygrania wojny to chyba FA-50 

Napisano

"Partię gogli FPV Skyzone Cobra X v4 przekazał nam mężczyzna o imieniu Roman, udzielając nam wsparcia humanitarnego. Po włączeniu okularów nastąpiła detonacja i eksplozja. Po otwarciu partii okazało się, że w każdym produkcie znajdowały się zapakowane materiały wybuchowe."

to ruska strona:

https://topwar.ru/258978-v-rf-podtverdili-diversiju-ukrainskih-specsluzhb-s-otpravkoj-zaminirovannyh-ochkov-dlja-fpv-dronov.html