Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
Godzinę temu, Tyr napisał:

a jednak już z kilku źródeł - poważnych,  dochodzą pogłoski o zakończeniu w 2025 roku wojny. Pewnie po jakiejś ruskiej ofensywie po zimie-maj - czerwiec...  Taka głęboka analiza polityczno- gospodarczo-militarna.. 

Podaj te swoje "poważne" źrodła.

Głęboka analiza - pisowskiego asa wywiadu i geopolityki na temat pogłosek, ze być może za pół roku sie wojna skończy :D

Edytowane przez canabis.dw
Napisano
9 minut temu, Tyr napisał:

Ty chyba nic o grach wywiadów i polityce nie wiesz...

Czasem myślę po twoim wpisie, że już bardziej nie da się zbłaźnić, a wtedy znów coś piszesz.

• Haha 5
Napisano
4 minuty temu, karpik napisał:

Czasem myślę po twoim wpisie, że już bardziej nie da się zbłaźnić, a wtedy znów coś piszesz.

On genialnie trolluje całe forum i ma ubaw albo na prawde taki jest i głęboko  wierzy we wszystko co pisze  :D bo nikt by mu kopiejki nie zapłacił za taką propagandę

• Tak trzymać 2
Napisano
9 minut temu, canabis.dw napisał:

On genialnie trolluje całe forum i ma ubaw albo na prawde taki jest i głęboko  wierzy we wszystko co pisze  :D bo nikt by mu kopiejki nie zapłacił za taką propagandę

Ja rozumiem, że ludzie mają różne poglądy. Światopogląd wynosi się z domu, buduje się w dzieciństwie i ciężko go zmienić w życiu dorosłym. 

Ulubiona zasada KK, a znana od starożytności - „Daj mi dziecko do 7 roku życia, a pokażę ci mężczyznę”

Tyr jednak to cięższy przypadek.  Racjonalizowanie każdego debilizmu idoli to zwykłe sekciarstwo a nie poglądy.

• Tak trzymać 1
Napisano (edytowane)
18 minut temu, karpik napisał:

Ja rozumiem, że ludzie mają różne poglądy. Światopogląd wynosi się z domu, buduje się w dzieciństwie i ciężko go zmienić w życiu dorosłym. 

Ulubiona zasada KK, a znana od starożytności - „Daj mi dziecko do 7 roku życia, a pokażę ci mężczyznę”

Tyr jednak to cięższy przypadek.  Racjonalizowanie każdego debilizmu idoli to zwykłe sekciarstwo a nie poglądy.

Oj! Nie strasz mnie. Mój ślubny z domu moherów, a sam przeciwnie. Może nie tylko dom( na szczęście) kształtuje, ale też środowisko. U mnie też pół na pół ( w pokoleniu moich rodziców), więc to chyba nie jest wyznacznik.

Edytowane przez MonikaNJ
Napisano
2 minuty temu, MonikaNJ napisał:

Oj! Nie strasz mnie. Mój ślubny z domu moherów, a sam przeciwnie. Może nie tylko dom( na szczęście) kształtuje), ale też środowisko. U mnie też pół na pół ( w pokoleniu moich rodziców), więc to to chyba nie jest wyznacznik.

Te mohery mają to do siebie, że w słowach jest świętość i Bóg, ale w czynach mocno się z tym rozmijają. Dziecko nie nauczy się tej wersji aktorskiej. Często też ludzi wykręca później. Może wcześniej byli inni.

Środowisko też może wychować, jeżeli rodzina nie spełnia swojej roli i jest tylko hodowlą.

Napisano
1 godzinę temu, MonikaNJ napisał:

Oj! Nie strasz mnie. Mój ślubny z domu moherów, a sam przeciwnie. Może nie tylko dom( na szczęście) kształtuje, ale też środowisko. U mnie też pół na pół ( w pokoleniu moich rodziców), więc to chyba nie jest wyznacznik.

Nie bój , nie bój . Jak to mówią , czym skorupka w młodości nasiąknie , tym na starość trąci .

Napisano

Francuskie media informują, że jeszcze w styczniu w Ukrainie pojawi się kilka myśliwców Mirage 2000-5F.

Portal Avions Legendaires podaje, że do 20 stycznia w Ukrainie pojawią się trzy myśliwce Mirage 2000-5F.

Napisano (edytowane)
7 godzin temu, canabis.dw napisał:

grupę trolli to se znalazł pewien lewus-moder i teraz przygłupy liżą sobie dupy i niuchają własne pierdy, przyznając sobie nawzajem uśmieszki i inne nagrody :) . A najgorsze, że całe to towarzystwo  działa na zasadzie projekcji- tej psychologicznej 

Edytowane przez Tyr
Napisano
3 godziny temu, Tyr napisał:

grupę trolli to se znalazł pewien lewus-moder i teraz przygłupy liżą sobie dupy i niuchają własne pierdy, przyznając sobie nawzajem uśmieszki i inne nagrody :) . A najgorsze, że całe to towarzystwo  działa na zasadzie projekcji- tej psychologicznej 

IMG_20250104_234310.jpg

• Super 1
Napisano

"Zasadzka FPV – zwiadowcy wyeliminowali szefa sztabu okupacyjnego batalionu „Burza-Osetia”

29 grudnia 2024 r. na autostradzie Wasyliwka-Tokmak żołnierze kalkulacji FPV jednostki Kraken działań czynnych GUR Ministerstwa Obrony Ukrainy wyeliminowali szefa sztabu batalionu „Szturm. Osetia” ( jednostka szturmowa 429. pułku strzelców zmotoryzowanych Federacji Rosyjskiej) Siergiej „Kama” Mielnikow i jego kierowca.

Harcerze Departamentu Działań Czynnych Służby Wywiadu Wojskowego Ministerstwa Obrony Narodowej uzyskali informację operacyjną zawierającą szczegółowe informacje o trasie i harmonogramie przemieszczania się szefa sztabu batalionu rosyjskich sił terrorystycznych na czasowo okupowanym terytorium Federacji Rosyjskiej. Obwód zaporoski.

Dzięki tym danym zwiadowcy powietrzni zaplanowali zasadzkę FPV na przywódcę najeźdźców.

Początkowo operatorzy dronów umiejętnie wystraszyli kierowcę samochodu UAZ „Patriot”, w którym znajdował się Mielnikow.

Przerażony rosyjski kierowca gwałtownie zmienił trajektorię, samochód wpadł do rowu, a następnie wojskowi zwiadowcy uderzyli w przód dronem kamikadze.

Obaj najeźdźcy zostali zniszczeni."

IMG_20250105_092823_766.jpg

Napisano
6 minut temu, MarekA napisał:

Nie wiem czy zagłuszarki z zasięgiem 50m to powód do chwalenia się. Było przed chwilą parę tego typu filmów na telegramie ale szybko usunęli.