Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
Godzinę temu, Spirit of Warsaw napisał:

No to będziemy wypatrywać gdzie latają :)

Dotąd, od pewnego czasu, realizowali ćwiczenia w wykrywaniu celów niskolecących z odległości ok. 150-200 km. To moja ocena wynikająca z obserwacji. Od ponad roku co 1-2 tygodnie odbywają się loty na małej wys. w specjalnie aktywowanych strefach w pd-wsch. Polsce. Wielokrotnie udało mi się zobaczyć tam przeróżne samoloty, zawsze wyłącznie w czasie aktywności strefy (aktywowana jest raz w tygodniu na 2 godziny - albo wcale). W mojej ocenie to jest ćwiczenie OPL, a nisko latające samoloty podgrywają cele. Generalnie ma to miejsce w obszarze od Chełma przez Zamość po Rzeszów, w tym blisko granicy.

Od paru tygodni do ćwiczeń dołączył SAAB. Przygląda się im, jako THUNDER1, z trasy lotu gdzieś nad Tarnobrzegiem i Sandomierzem.

Tu sytuacja z wtorku 19.11, kiedy to strefa EPTR501 została aktywowana od 1000 do 1200LT (CET):

M.

IMG_9232.png

A tu z środy 06.11:

IMG_9083.png

Edytowane przez beaviso
Napisano

Pomieszkuję na wsi na pograniczu Lubelskiego i Podkarpackiego i widzę jak niewiele mają tu do roboty. Od listopada do kwietnia laba. Czerwiec, poza rzepakiem, też nic się nie działo, cisza. Nastał listopad, więc do marca potrwają protesty - a przy okazji popas na posiłkach dostarczanych przez okoliczne KGW. Nie mają co robić. Jak to było? Kanarki się lęgną we łbach i pierdy w dupie.

M.

• Tak trzymać 1
Napisano
2 godziny temu, beaviso napisał:

Pomieszkuję na wsi na pograniczu Lubelskiego i Podkarpackiego i widzę jak niewiele mają tu do roboty. Od listopada do kwietnia laba. Czerwiec, poza rzepakiem, też nic się nie działo, cisza. Nastał listopad, więc do marca potrwają protesty - a przy okazji popas na posiłkach dostarczanych przez okoliczne KGW. Nie mają co robić. Jak to było? Kanarki się lęgną we łbach i pierdy w dupie.

M.

U nas w dolnośląskim też tylko marudzą jak jest im źle, jak to niedobrze, tyle roboty. A patrząc na nich, dosłownie z okna domu, mogę tylko potwierdzić Twoje słowa. Marudzą i siedzą po chałupach w okresie zimowym. A tak faktycznie to jak podliczyć ich dni pracy w ciągu roku to nie wiem czy uzbiera się 1/4 zwykłych obywateli. A i może z tym przesadziłem. Jak jednemu zasugerowałem aby w okresie zimowym podciągnął sobie budżet domowy to mnie skarcił stwierdzając, że nie będzie z rana wstawał do pracy w sklepie. Błazenada mi masakra w jednym.  

Napisano
14 minut temu, bodziu000000 napisał:

Ile sankcji nałożone jest na Koreę Północną? 

Koreanskie rakiety, używane przez ruskich, są niemal w całości z zagranicznych( w tym zachodnich) komponentów.

To, że ruski turysta nie zapłaci kartą gazpromu, tylko szwajcarską za 10 euro miesięcznie lub kryptowalutą?

Jedyna zmiana to ta, że banki krajów "neutralnych", znanych z dbania o anonimowość klientów w każdym konflikcie, zarobią jeszcze więcej.