Skocz do zawartości

Wojna na Wschodzie c.d.

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, M81 napisał:

"Tusk wizytujący sprzyjającą Rosji Serbię" - ja bym powiedział że prezydent Serbii wolał spotkać się z u siebie z Tuskiem niż jechać do rosii spotkać się z putinem. To o czymś świadczy.

2 godziny temu, MarekA napisał:

"Tusk wizytujący sprzyjającą Rosji Serbię" - ja bym powiedział że prezydent Serbii wolał spotkać się z u siebie z Tuskiem niż jechać do rosii spotkać się z putinem. To o czymś świadczy.

A może Tusk jako wysłannik UE pojechał z jakimś ultimatum dla Serbii , żeby wybrali , albo wybieracie Europie lub pozostaniecie jedyną czerwoną plamą na bałkanach .

16 minut temu, Cypis napisał:

A może Tusk jako wysłannik UE pojechał z jakimś ultimatum dla Serbii , żeby wybrali , albo wybieracie Europie lub pozostaniecie jedyną czerwoną plamą na bałkanach .

Zaraz tam ultimatum... Zwyczajna propozycja politycznego dilu. Serbowie najwyraźniej okazują się pragmatyczni - może i mają do Rosji sentyment, ale nie będą kłaść głowy pod topór za międzynarodowego pariasa.

To sięga już naprawdę głęboko. Komentarz z jednej z grup na FB:

"Mam nadzieję że słowa tej osoby przejdą bez echa , nie chcemy wojny z Rosją już dość tych tematów przekraczania czerwonych linii itp . Logiczna rzeczą jest że Rosja nie odpuści całości terytorium które zdobyła ktoś powinien w końcu usiąść do stołu i postarac się wypracować jakiś kompromis . Rację miał Macron mówiąc że coś Rosja musi dostać wtedy posypała się lawina krytyki na niego dziś widzę że miał rację . Polska też straciła lwów i kresy , nie mówię że to super sprawiedliwe ale już dość tej wojny i ryzyka jej eskalacji"

Konto prawdziwego Polaka Katolika z dziada pradziada, ze zdjęciami ukradzionymi z profilu mojego znajomego którego znam osobiście i z którym wczoraj rozmawiałem przez telefon, w życiu by czegoś takiego nie napisał. JEst sposób żeby z tymi moskiewskimi kurwiami jakoś walczyć inaczej niż przy pomocy 5.56? Można to gdzieś zgłaszać? Przecież to w żywe robota gnojów z Olgino, jest tego cała masa w social mediach :(

7 godzin temu, Cypis napisał:

Vuczić nie pojechał na spotkanie grupy BRICS w rosji dlatego że przyjechał do niego Tusk z ultimatum UE? Eee ... chyba nie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie