Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Egipt sie boi, że mu będa siłą pchac Palestyńczyków na granice i próbuje przeciwdziałać. Ale czy to sie mu im uda? Przecież "kwestia Palestyńska" musi zostać jakos rozwiązana....

Edytowane przez canabis.dw
Napisano
3 minuty temu, canabis.dw napisał:

mnie nie pytaj bo ja nie

Pytałem trochę żartem oczywiście, trochę serio...

Finalnie, po hekatombie, którą odprawił Izrael, "kwestii palestyńskiej" już nigdy nie da się rozwiązać. A na 101 % nie w sposób, który wszystkich zadowoli- nawet jeśli cień szansy na to istniał przed listopadem 2023.

Napisano
4 minuty temu, Czlowieksniegu napisał:

Pytałem trochę żartem oczywiście, trochę serio...

Finalnie, po hekatombie, którą odprawił Izrael, "kwestii palestyńskiej" już nigdy nie da się rozwiązać. A na 101 % nie w sposób, który wszystkich zadowoli- nawet jeśli cień szansy na to istniał przed listopadem 2023.

Z tego co widać to Izrael ma swój plan rozwiązania ostatecznego i go realizuje, w du**pie mając co kto myśli na ten temat

Napisano
2 minuty temu, canabis.dw napisał:

swój plan rozwiązania ostatecznego

Nie mamy zielonego pojęcia, czy i co uroiło się w głowach izraelskich oficjeli, ale zapewne nawet oni mają świadomość, że to nie jest plan rozwiązania "kwestii palestyńskiej".
Co więcej- w jakiejś części jest to zapewne plan ucieczki do przodu samego Netanjahu, gdzie Izrael/Palestyna jest w tle.