canabis.dw Napisano %s o %s Napisano %s o %s (edytowane) Egipt sie boi, że mu będa siłą pchac Palestyńczyków na granice i próbuje przeciwdziałać. Ale czy to sie mu im uda? Przecież "kwestia Palestyńska" musi zostać jakos rozwiązana.... Edytowane %s o %s przez canabis.dw
Czlowieksniegu Napisano %s o %s Napisano %s o %s 5 minut temu, canabis.dw napisał: Przecież "kwestia Palestyńska" musi Musi, gdyż?
canabis.dw Napisano %s o %s Napisano %s o %s Teraz, Czlowieksniegu napisał: Musi, gdyż? Pewnie dlatego, że bóg tak chciał - mnie nie pytaj bo ja nie wiem
Czlowieksniegu Napisano %s o %s Napisano %s o %s 3 minuty temu, canabis.dw napisał: mnie nie pytaj bo ja nie Pytałem trochę żartem oczywiście, trochę serio... Finalnie, po hekatombie, którą odprawił Izrael, "kwestii palestyńskiej" już nigdy nie da się rozwiązać. A na 101 % nie w sposób, który wszystkich zadowoli- nawet jeśli cień szansy na to istniał przed listopadem 2023.
canabis.dw Napisano %s o %s Napisano %s o %s 4 minuty temu, Czlowieksniegu napisał: Pytałem trochę żartem oczywiście, trochę serio... Finalnie, po hekatombie, którą odprawił Izrael, "kwestii palestyńskiej" już nigdy nie da się rozwiązać. A na 101 % nie w sposób, który wszystkich zadowoli- nawet jeśli cień szansy na to istniał przed listopadem 2023. Z tego co widać to Izrael ma swój plan rozwiązania ostatecznego i go realizuje, w du**pie mając co kto myśli na ten temat
Czlowieksniegu Napisano %s o %s Napisano %s o %s 2 minuty temu, canabis.dw napisał: swój plan rozwiązania ostatecznego Nie mamy zielonego pojęcia, czy i co uroiło się w głowach izraelskich oficjeli, ale zapewne nawet oni mają świadomość, że to nie jest plan rozwiązania "kwestii palestyńskiej". Co więcej- w jakiejś części jest to zapewne plan ucieczki do przodu samego Netanjahu, gdzie Izrael/Palestyna jest w tle.
Czlowieksniegu Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Wg palestyńskich danych* od początku 2024 Izrael stracił 50+ Merkav różnych typów. Patrząc na ilość zdjęć, filmów, wielce możliwe, ktoś dokładanie policzył i ma pewniejsze informacje. Robi wrażenie patrząc, że 1982/85 w czasie wojny libańsko-izraelskiej stracili kilka, poniżej 10 szt.... * i podobnych
Rekomendowane odpowiedzi