Jedburgh_Ops Napisano 17 Kwiecień 2024 Napisano 17 Kwiecień 2024 34 minuty temu, Czlowieksniegu napisał: Je... Ale ja, w mniej niż Ty żartobliwej formie, napisałem- ile sztuk na miesiąc? " Tysiąc? Pięć tysięcy? Dwadzieścia tysięcy? Nadal to będzie na poziomie zero-zero-nic w stosunku do potrzeb.... itd.." Okay, może być poważnie. Obaj wiemy, że na horyzoncie jest państewko kadłubowe pn. Ukraina Zachodnia z granicą wschodnią na Dnieprze. Wszystkiego piloci ukraińskich F-16 nie załatwią i nie dopilnują każdej próby przeprawy dziczy na prawobrzeżny Dniepr. Ktoś musi pilnować kadłubowego interesu także na lądzie. Dlatego każdy jeden poborowy (i dorwanie go gdzieś na świecie) ma głęboki sens. Rodzi się całkowicie nowy ukraiński przemysł zbrojeniowy - tu też potrzebny jest każdy ukraiński mężczyzna.
Czlowieksniegu Napisano 17 Kwiecień 2024 Autor Napisano 17 Kwiecień 2024 Je.... Ale ja nie krytykuję idei- krytykuję moment, krytykuję sposób, krytykuję optymistyczne nadzieje/sens...
Czlowieksniegu Napisano 17 Kwiecień 2024 Autor Napisano 17 Kwiecień 2024 Została odrzucona z trzech zasadniczych powodów - wskazał Mariusz Błaszczak - Po pierwsze, europejska tarcza antyrakietowa jest projektem, który funkcjonuje wyłącznie na papierze i nie jest w żaden sposób zaawansowana - to jest koncepcja. Po drugie, dlatego, że faworyzuje niemiecki przemysł zbrojeniowy. Po trzecie, dlatego, że podobną opinię prezentowali specjaliści innych państw europejskich, bo przypomnę, że w tym projekcie nie ma Francji, nie ma Włoch, Hiszpanii, Portugalii, nie ma państw bałkańskich. Także, to nie jest żadna europejska tarcza antyrakietowa. Jeżeli już mówimy o europejskości, to możemy powiedzieć, że to jest europejska tarcza finansowa przeznaczona dla Niemiec. Tak, żeby wspierać niemiecki przemysł zbrojeniowy Niemcy, Belgia, Bułgaria, Estonia, Finlandia, Wielka Brytania, Łotwa, Litwa, Holandia, Norwegia, Rumunia, Słowacja, Słowenia, Czechy, Węgry, Dania, Szwecja, Austria i Szwajcaria... Nie wiem, jak Włochy czy Płw. Iberyjski, ale Francja stoi w rozkroku z powodu "nieznanego" w Polsce, czyli.. nie ma przekonania do zakupów w USA i Izraelu... PS ESSI to zabezpieczenie w "trzech" wymiarach, gdzie "trzeciego" nasza "tarcza" nie ma i nie będzie mieć. Czy należy rozumieć, że w sytuacji W, tfu tfu, zakupy tego "trzeciego" będą a'la Błaszczak- nie ważne co, ważne że drogo i ze stanów magazynowych?
Cypis Napisano 17 Kwiecień 2024 Napisano 17 Kwiecień 2024 (edytowane) 1 godzinę temu, Jedburgh_Ops napisał: Okay, może być poważnie. Obaj wiemy, że na horyzoncie jest państewko kadłubowe pn. Ukraina Zachodnia z granicą wschodnią na Dnieprze. Wszystkiego piloci ukraińskich F-16 nie załatwią i nie dopilnują każdej próby przeprawy dziczy na prawobrzeżny Dniepr. Ktoś musi pilnować kadłubowego interesu także na lądzie. Dlatego każdy jeden poborowy (i dorwanie go gdzieś na świecie) ma głęboki sens. Rodzi się całkowicie nowy ukraiński przemysł zbrojeniowy - tu też potrzebny jest każdy ukraiński mężczyzna. Wg. Miedwiediewa , tak ma wyglądać przyszła Ukraina . Po dostarczeniu wszystkiego obiecanego uzbrojenia , będzie to chyba jedno z najbardziej nasyconych uzbrojeniem państw. Edytowane 17 Kwiecień 2024 przez Cypis
Czlowieksniegu Napisano 17 Kwiecień 2024 Autor Napisano 17 Kwiecień 2024 „Ukraina może powiedzieć: «Chcemy przystąpić do NATO». To będzie ich dobrowolna decyzja. Mówimy, że nie będziemy ratyfikować [dokumentów o przyjęciu Ukrainy do NATO] w parlamencie, ponieważ Słowacja potrzebuje neutralnej Ukrainy. Interesy Słowacji będą zagrożone, jeśli Ukraina zostanie członkiem NATO” – podkreślił Fico.
bodziu000000 Napisano 17 Kwiecień 2024 Napisano 17 Kwiecień 2024 47 minut temu, Czlowieksniegu napisał: „Ukraina może powiedzieć: «Chcemy przystąpić do NATO». To będzie ich dobrowolna decyzja. Mówimy, że nie będziemy ratyfikować [dokumentów o przyjęciu Ukrainy do NATO] w parlamencie, ponieważ Słowacja potrzebuje neutralnej Ukrainy. Interesy Słowacji będą zagrożone, jeśli Ukraina zostanie członkiem NATO” – podkreślił Fico.
M81 Napisano 17 Kwiecień 2024 Napisano 17 Kwiecień 2024 On 16.04.2024 o 12:24, bodziu000000 napisał: Jak pisałem wczoraj, na szczęście Belgowie zorientowali się kto to i pogonili na zbity pysk
M81 Napisano 17 Kwiecień 2024 Napisano 17 Kwiecień 2024 1 hour ago, Czlowieksniegu napisał: Została odrzucona z trzech zasadniczych powodów - wskazał Mariusz Błaszczak - Po pierwsze, europejska tarcza antyrakietowa jest projektem, który funkcjonuje wyłącznie na papierze i nie jest w żaden sposób zaawansowana - to jest koncepcja. Po drugie, dlatego, że faworyzuje niemiecki przemysł zbrojeniowy. Po trzecie, dlatego, że podobną opinię prezentowali specjaliści innych państw europejskich, bo przypomnę, że w tym projekcie nie ma Francji, nie ma Włoch, Hiszpanii, Portugalii, nie ma państw bałkańskich. Także, to nie jest żadna europejska tarcza antyrakietowa. Jeżeli już mówimy o europejskości, to możemy powiedzieć, że to jest europejska tarcza finansowa przeznaczona dla Niemiec. Tak, żeby wspierać niemiecki przemysł zbrojeniowy Niemcy, Belgia, Bułgaria, Estonia, Finlandia, Wielka Brytania, Łotwa, Litwa, Holandia, Norwegia, Rumunia, Słowacja, Słowenia, Czechy, Węgry, Dania, Szwecja, Austria i Szwajcaria... Nie wiem, jak Włochy czy Płw. Iberyjski, ale Francja stoi w rozkroku z powodu "nieznanego" w Polsce, czyli.. nie ma przekonania do zakupów w USA i Izraelu... PS ESSI to zabezpieczenie w "trzech" wymiarach, gdzie "trzeciego" nasza "tarcza" nie ma i nie będzie mieć. Czy należy rozumieć, że w sytuacji W, tfu tfu, zakupy tego "trzeciego" będą a'la Błaszczak- nie ważne co, ważne że drogo i ze stanów magazynowych? Francja ma system SAMP/T. Do tego dochodzą względy natury politycznej. Nasza tarcza nie ma mieć trzeciego wymiaru (choć starsi pamiętają pewne koncepcję Wisłoki) i bardzo słusznie- ów trzeci wymiar chroni przed nieistniejącym zagrożeniem i jest tak potrzebny jak narty mieszkańcom Lagos. Chyba, że Koreańczycy z północy dokonają inwazji na Bałkanach i zaczną ostrzeliwać Polskę.
karpik Napisano 17 Kwiecień 2024 Napisano 17 Kwiecień 2024 9 minut temu, M81 napisał: Nie mogę się doczekać, aż zrobią reportaż o ludziach z którymi spotkał się były premier i świta. Oczywiście taki program nie zmienia nic dla wielbicieli pinokia, bo ci, widać na przykładzie m81, sprzedaliby się i kraj ruskim, żeby tylko ich idole wrócili do władzy.
Czlowieksniegu Napisano 17 Kwiecień 2024 Autor Napisano 17 Kwiecień 2024 M81 Spoko, że zgadzasz, bez finalnego znaku zapytania z: PS ESSI to zabezpieczenie w "trzech" wymiarach, gdzie "trzeciego" nasza "tarcza" nie ma i nie będzie mieć. Czy należy rozumieć, że w sytuacji W, tfu tfu, zakupy tego "trzeciego" będą a'la Błaszczak- nie ważne co, ważne że drogo i ze stanów magazynowych?
M81 Napisano 17 Kwiecień 2024 Napisano 17 Kwiecień 2024 Jakiej sytuacji W? Inwazji Korpusu Strażników Rewolucji Islamskiej na Europę? Musisz po prostu sprawdzić użytkowników pocisków MRBM.
M81 Napisano 17 Kwiecień 2024 Napisano 17 Kwiecień 2024 10 minutes ago, karpik napisał: Nie mogę się doczekać, aż zrobią reportaż o ludziach z którymi spotkał się były premier i świta. Oczywiście taki program nie zmienia nic dla wielbicieli pinokia, bo ci, widać na przykładzie m81, sprzedaliby się i kraj ruskim, żeby tylko ich idole wrócili do władzy. Musisz to napisać belgijskiemu premierowi
karpik Napisano 17 Kwiecień 2024 Napisano 17 Kwiecień 2024 1 minutę temu, M81 napisał: Musisz to napisać belgijskiemu premierowi Ktoś powinien. Może nie jest świadomy tego, jakie ścierwo ruskie mu gnije pod nosem.
Czlowieksniegu Napisano 17 Kwiecień 2024 Autor Napisano 17 Kwiecień 2024 M81 Nie wiem, dlaczego próbuję ci serio odpowiadać, na twoje wpisy obrażające inteligencję Użytkowników Forum... "Musisz po prostu sprawdzić użytkowników pocisków MRBM. " Nie, no spoko... Znakomita część "cywilizowanego" Świata w przypadku Putina też nie widziała problemu, patrząc na konice własnego nosa... Cieszymy się, przy okazji, że doskonale, razem z "autorytetami" wiesz i nas zapewniasz, że np za rok-dwa-pięć nie będzie takiego wydumanego przeze mnie i 19 (?) krajów Europy problemu...
karpik Napisano 17 Kwiecień 2024 Napisano 17 Kwiecień 2024 Powinno być na statku i poszło za Moskwą. VID_20240417_182258_974.mp4 VID_20240417_182259_574.mp4
M81 Napisano 17 Kwiecień 2024 Napisano 17 Kwiecień 2024 8 minutes ago, Czlowieksniegu napisał: M81 Nie wiem, dlaczego próbuję ci serio odpowiadać, na twoje wpisy obrażające inteligencję Użytkowników Forum... "Musisz po prostu sprawdzić użytkowników pocisków MRBM. " Nie, no spoko... Znakomita część "cywilizowanego" Świata w przypadku Putina też nie widziała problemu, patrząc na konice własnego nosa... Cieszymy się, przy okazji, że doskonale, razem z "autorytetami" wiesz i nas zapewniasz, że np za rok-dwa-pięć nie będzie takiego wydumanego przeze mnie i 19 (?) krajów Europy problemu... A wracając do rzeczywistości- gdzie znajduje się najbliższy użytkownik takiego uzbrojenia?
karpik Napisano 17 Kwiecień 2024 Napisano 17 Kwiecień 2024 9 minut temu, M81 napisał: A wracając do rzeczywistości- gdzie znajduje się najbliższy użytkownik takiego uzbrojenia? Przypomnij mi ile U bootów zbudowali naziści od 35 do 45 roku i jak ich zlekceważenie przed wojną skoczyło się dla aliantów.
karpik Napisano 17 Kwiecień 2024 Napisano 17 Kwiecień 2024 "Teksty ustaw o pomocy dla Ukrainy, Izraela i Tajwanu ukazały się na stronie internetowej Izby Reprezentantów USA Izba Reprezentantów USA opublikowała trzy odrębne ustawy mające pomóc Izraelowi, Ukrainie i sojusznikom w regionie Indo-Pacyfiku. Jak czytamy w dokumencie, ustawa o pomocy dla Ukrainy wymaga od Departamentu Stanu i Pentagonu przedstawienia amerykańskiej strategii wsparcia Kijowa w ciągu 45 dni od jej przyjęcia. Projekt ustawy zakłada przeznaczenie 61 miliardów dolarów w związku z wojną na Ukrainie, m.in. 23 miliardy dolarów na uzupełnienie amerykańskich arsenałów. Ponadto dokument nakazuje prezydentowi USA dostarczenie mu rakiet ATACMS. Głosowanie nad projektami odbędzie się w sobotę, 20 kwietnia."
M81 Napisano 17 Kwiecień 2024 Napisano 17 Kwiecień 2024 19 minutes ago, karpik napisał: Przypomnij mi ile U bootów zbudowali naziści od 35 do 45 roku i jak ich zlekceważenie przed wojną skoczyło się dla aliantów. Musielibyśmy wejść na pole dyskusji o przestrzeganiu Traktatu Wersalskiego. Nie sądzę aby był to dobry pomysł.
bjar_1 Napisano 17 Kwiecień 2024 Napisano 17 Kwiecień 2024 Teraz, karpik napisał: zbudowali naziści Nie było takiego kraju.
karpik Napisano 17 Kwiecień 2024 Napisano 17 Kwiecień 2024 1 minutę temu, M81 napisał: Musielibyśmy wejść na pole dyskusji o przestrzeganiu Traktatu Wersalskiego. Nie sądzę aby był to dobry pomysł. Akurat wczoraj oglądałem o tym dokument. Tak się składa, że zezwolono na rozbudowę floty niemieckiej ponad traktaty i strzelili sobie w stopę.
karpik Napisano 17 Kwiecień 2024 Napisano 17 Kwiecień 2024 1 minutę temu, bjar_1 napisał: Nie było takiego kraju. Przepraszam. W tym czasie w Niemczech rządzili naziści... i pewnie Tusk.
karpik Napisano 17 Kwiecień 2024 Napisano 17 Kwiecień 2024 Wieża spadła po 8 sekundach. Jak wysoko była? VID_20240417_204538_082.mp4
Rekomendowane odpowiedzi