bodziu000000 Napisano 16 Sierpień 2023 Share Napisano 16 Sierpień 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 16 Sierpień 2023 Share Napisano 16 Sierpień 2023 2 godziny temu, Czlowieksniegu napisał: Ładna kurtka M1965. W stanie wojennym za noszenie takiej wylądowałem na WSW i musiałem (przynajmniej teoretycznie) zeznać, jakie są moje związki ze Stanami Zjednoczonymi i czy korzystam z biblioteki w Ambasadzie Stanów Zjednoczonych? Ale to tak na marginesie ładnej kurtki aktywisty PZPR i SBckiego TW „Rewo”, z którym mam wspólnego znajomego z telewizji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 16 Sierpień 2023 Share Napisano 16 Sierpień 2023 K......, w pojedynkę chcą wygrać tę wojnę. Strategia jak u orków. Przynajmniej ten miał szczęście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 16 Sierpień 2023 Share Napisano 16 Sierpień 2023 2 godziny temu, bjar_1 napisał: A tak a propos p. Bogusława: https://epiotrkow.pl/news/Boguslaw-Woloszanski-jedynka-KO-w-okregu-piotrkowskim,52170 Tak mi się skojarzyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 16 Sierpień 2023 Share Napisano 16 Sierpień 2023 3 minuty temu, bodziu000000 napisał: K......, w pojedynkę chcą wygrać tę wojnę. Eee, dobry Kozak! Napuszczał bąków i ładnie się wywinął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 16 Sierpień 2023 Share Napisano 16 Sierpień 2023 (edytowane) 28 minut temu, bodziu000000 napisał: To też jest „mem” z TW Wołoszańskim, tylko że SBcki. PO zidiociała. U mnie on ma przechlapane. Nie zapomnę jego programu telewizyjnego w PRL, w którym zapewniał, że bombowce strategiczne ma tylko USA, a ZSRR nie. Oficjalnie zarzuciłem mu kiedyś manipulanctwo w jednej z jego książek i świadomy zmanipulowany przekład z angielskiego (z kłamliwym przypisem od niego nieuzgodnionym z oryginalnym wydawcą i ośmieszającym tego wydawcę), żeby robić propagandę. W zastępstwie kłóciła się ze mną tylko jego żona. Dziękuję bardzo za takich posłów KO. Edytowane 16 Sierpień 2023 przez Jedburgh_Ops Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 16 Sierpień 2023 Share Napisano 16 Sierpień 2023 32 minuty temu, Jedburgh_Ops napisał: Ładna kurtka M1965. Mam taką i w kamo też ;) Ale miałeś orgo? Za komuny szyli u nas idealne kopie, taka jak nosi np. Borewicz, ale chyba jednostkowe to były akcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 16 Sierpień 2023 Share Napisano 16 Sierpień 2023 1 minutę temu, bjar_1 napisał: Ale miałeś orgo? Za komuny szyli u nas idealne kopie, taka jak nosi np. Borewicz, ale chyba jednostkowe to były akcje. Miałem orgo - dlatego mnie zwinęli. W mojej wsi można było zdobyć M65 na Bazarze Różyckiego, albo na Ciuchach w Rembertowie. Mieszkałem w takim miejscu mojej wsi, że ciągle mijał mnie Marek Perepeczko w oryginalnej M65 no to kurczę kto by to wytrzymał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 17 Sierpień 2023 Share Napisano 17 Sierpień 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 17 Sierpień 2023 Share Napisano 17 Sierpień 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 17 Sierpień 2023 Share Napisano 17 Sierpień 2023 (edytowane) W dniu 14.08.2023 o 23:13, bodziu000000 napisał: Dla kontrastu ten sam temat, lecz skrajnie odmienne standardy. W bantustanie Bolanda nie ma odważnego, który podszedłby do dziada i kazał mu się wynosić od żołnierzy i nie robić na ich tle kampanii politycznej. Edytowane 17 Sierpień 2023 przez Jedburgh_Ops Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 17 Sierpień 2023 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2023 Wszystkie (?) języki słowiańskie są dość podobne i za pomocą takiego samego zestawu słów można niemal wszystko opisać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 17 Sierpień 2023 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2023 Śledztwo ws. uzyskania dostępu do prywatnej skrzynki e-mailowej byłego już szefa KPRM Michała Dworczyka jest prowadzone przeciwko trzem osobom - przekazał prokurator krajowy Dariusz Barski. Prokuratura Okręgowa w Warszawie nie ujawnia na razie, kim są te osoby i jaka miała być ich rola w przestępstwie. [...] Według Centrum Informacyjnego Rządu jest to "akcja dezinformacyjna prowadzona przez osoby z terenu Federacji Rosyjskiej". Z medialnych ustaleń wynika, że poczta polityka miała zostać zainfekowana fałszywym oprogramowaniem, które umożliwiło hakerom dostęp do hasła. [...] To nie jest jedyne postępowanie, które prowadzi prokuratura. Trwa również śledztwo ws. "przekroczenia uprawnień przez funkcjonariuszy publicznych wykorzystujących prywatne skrzynki poczty elektronicznej do wykonywania zadań służbowych". W lutym wszczęto także śledztwo po zawiadomieniu złożonym przez posłów KO Cezarego Tomczyka i Adama Szłapkę, a o którym szeroko rozpisywały się kilka miesięcy temu media. Dotyczy ono ujawnienia informacji niejawnych przez Doradcę do Spraw Obronności w KPRM, który miał przesyłać za pośrednictwem niezabezpieczonej korespondencji e-mailowej dane objęte klauzulą "zastrzeżone", "tajne" i "ściśle tajne". Postępowanie dotyczy korespondencji z maja 2020 r. między Michałem Dworczykiem a pułkownikiem Krzysztofem Gajem. Wojskowy w mailach miał dzielić się szczegółami ze swojej pracy. Miał wysłać m.in. notatkę o wrażliwym z punktu widzenia obronności państwa systemie obrony powietrznej "Narew", dane o zasobie amunicji do czołgów Leopard 2, T-72 i PT-91. W jednej z wiadomości miał też napisać wprost o tym, że przekazuje informacje niejawne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 17 Sierpień 2023 Share Napisano 17 Sierpień 2023 29 minut temu, Czlowieksniegu napisał: Śledztwo ws. uzyskania dostępu do prywatnej skrzynki e-mailowej byłego już szefa KPRM Michała Dworczyka jest prowadzone przeciwko trzem osobom - przekazał prokurator krajowy Dariusz Barski. No zaraz, ale jak to? Przecież wg partii piss 100% e-maili dworczyka znanych publicznie to fejki. A skoro fejki to znaczy, że nie było włamania do skrzynki dworczyka. Narodził się nowy gatunek logiki do tych kilku znanych do tej pory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 17 Sierpień 2023 Share Napisano 17 Sierpień 2023 22 godziny temu, bjar_1 napisał: A tak a propos p. Bogusława: https://epiotrkow.pl/news/Boguslaw-Woloszanski-jedynka-KO-w-okregu-piotrkowskim,52170 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 17 Sierpień 2023 Share Napisano 17 Sierpień 2023 19 godzin temu, bodziu000000 napisał: K......, w pojedynkę chcą wygrać tę wojnę. Strategia jak u orków. Przynajmniej ten miał szczęście Jak w pojedynkę? Ja tam widzę ewidentnie 2 wozy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 17 Sierpień 2023 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi