beaviso Napisano 7 Maj 2024 Napisano 7 Maj 2024 49 minut temu, Jedburgh_Ops napisał: Łapserdak założył już konto na Telegramie i zareklamował swój dzisiejszy udział w programie Sołowiowa. Partia PiS na pewno puchnie z dumy z powodu jej człowieka. Ostatnia prosta tego indywiduum. M.
Jedburgh_Ops Napisano 7 Maj 2024 Napisano 7 Maj 2024 45 minut temu, beaviso napisał: Skoro nad tym dronem wisiał śmigłowiec, a rakieta nie została odpalona, to raczej jej przeznaczenie jest inne. Wisiał, ale sprytnie. Widać ruskich pilotów śmigłowców też uczą tego, co może, a czego nie, ruski kpr krótkiego zasięgu. Śmigłowiec wisiał nad tym pływającym wynalazkiem ale z tyłu, poza zakresem wykrywalności głowicy. Ruskie kpr krótkiego zasięgu widzą cel tylko w zakresie 180° a i to pod warunkiem, że jest to cel niemanewrujący. 45 minut temu, beaviso napisał: Teoretycznie, nie wiem jak w praktyce, rakiety R-60 i R-73 (obie nie są już kopiami Sidewindera - tą były R-3/R-13) można użyć przeciwko celom naziemnym, nawodnym - oczywiście kontrastowym termicznie. R-60 w trybie pow-pow naprowadza się tylko na cele, które w trakcie jego naprowadzania użyły dopalacza, natomiast w trybie pow-ziemia naprowadza się tylko na cele naziemne. Swoją drogą - widać, że F-16 nadchodzą. Ukraińcy przestali już oszczędzać kpr krótkiego zasięgu dla samolotów i bawią się w takie wynalazki. Już im nie zależy, żeby kisić ruskie rakiety.
Jedburgh_Ops Napisano 7 Maj 2024 Napisano 7 Maj 2024 Płk Vincent V. Severski o ucieczce sędziego Szmydta: straty mogą okazać się gigantyczne
Czlowieksniegu Napisano 7 Maj 2024 Autor Napisano 7 Maj 2024 Je... Napisałem o powyższym wczoraj... A poniżej potwierdzenie: B. sędzia Tomasz Szmydt w wywiadzie dla kremlowskiego propagandysty Sołowjowa: "Zajmowałem się sprawami dotyczącymi policji, wojska, polskiego wywiadu, kontrwywiadu i wywiadu wojskowego. Oczywiście zajmowałem się też ochroną danych osobowych”.
Jedburgh_Ops Napisano 7 Maj 2024 Napisano 7 Maj 2024 12 minut temu, Czlowieksniegu napisał: Je... Napisałem o powyższym wczoraj... A poniżej potwierdzenie: B. sędzia Tomasz Szmydt w wywiadzie dla kremlowskiego propagandysty Sołowjowa: "Zajmowałem się sprawami dotyczącymi policji, wojska, polskiego wywiadu, kontrwywiadu i wywiadu wojskowego. Oczywiście zajmowałem się też ochroną danych osobowych”. Po prostu dzicz turańska ma drugie idealne trafienie w dziesiątkę po ruskim agencie Tomaszu L. w archiwum USC stołecznego ratusza, a zatrudnionym przez ekipę lecha kaczyńskiego.
Jedburgh_Ops Napisano 7 Maj 2024 Napisano 7 Maj 2024 Tak jakby nastał czas podobnych historii: Zatrzymano pięciu agentów FSB planujących zamach na Zełenskiego Pięć osób, które działając na rzecz Federalnej Służby Bezpieczeństwa Rosji (FSB), planowały zamach na prezydenta Wołodymyra Zełenskiego, zostało zatrzymanych przez Służbę Bezpieczeństwa Ukrainy (SBU). Wśród nich jest dwóch pułkowników UDO, ukraińskiej służby ochrony najwyższych urzędników.
Czlowieksniegu Napisano 7 Maj 2024 Autor Napisano 7 Maj 2024 A w psychiatryków znów udostępnili internety...
Cypis Napisano 7 Maj 2024 Napisano 7 Maj 2024 (edytowane) Film o wczorajszej walce śmigłowca z dronem morskim Edytowane 7 Maj 2024 przez Cypis
Jedburgh_Ops Napisano 7 Maj 2024 Napisano 7 Maj 2024 Sędzia Szmydt od dawna na celowniku ABW. Miał być rozpracowywany przez kontrwywiad Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego od kilku miesięcy wiedziała o związkach sędziego Tomasza Szmydta z białoruskimi służbami — wynika z nieoficjalnych informacji Onetu. Miał on być nawet rozpracowywany przez polski kontrwywiad, a działania polskich służb zmierzać miały do jego zatrzymania za szpiegostwo. Na finiszu operacji coś poszło jednak nie tak.
bjar_1 Napisano 7 Maj 2024 Napisano 7 Maj 2024 Jeśli to prawda, to klasyka nieudolności państwa z dykty i paździerza.
Lycena33 Napisano 7 Maj 2024 Napisano 7 Maj 2024 Dostał zawiadomienie, że jest poszkodowanym w sprawie Pegasusa?
bjar_1 Napisano 7 Maj 2024 Napisano 7 Maj 2024 https://wiadomosci.wp.pl/co-kaczynski-mysli-o-sprawie-sedziego-zdrajcy-padly-zaskakujace-slowa-7024909828053952a
Czlowieksniegu Napisano 7 Maj 2024 Autor Napisano 7 Maj 2024 Serbia jest najważniejszym partnerem handlowym Chin w Europie Środkowej i Wschodniej - podkreślił chiński przywódca Xi Jinping w autorskim tekście opublikowanym we wtorek na łamach serbskiego dziennika "Politika". Xi uda się tego dnia do Belgradu. "W ubiegłym roku Chiny były największym źródłem inwestycji zagranicznych i drugim co do wielkości partnerem handlowym Serbii. Dynamiczna współpraca obu stron w zakresie gospodarki i handlu, (...) przemysłu i infrastruktury daje ogromny impuls procesowi modernizacji obu państw" - podkreślił Xi.
Jedburgh_Ops Napisano 7 Maj 2024 Napisano 7 Maj 2024 7 minut temu, bodziu000000 napisał: Bardzo to ciekawe, tylko to się nie może udać. Mam wrażenie, że to kolejny akt PsyOps, żeby ruscy bali się latać nad Morzem Czarnym i żeby myśleli, że Zachód pomógł w jakiejś wunderwafficznej modyfikacji tych lotniczych kpr. Czyli trwa kolejny akt przygotowywania się na odbiór F-16 i czyszczenie sobie pod nie pola także metodami PsyOps.
Cypis Napisano 7 Maj 2024 Napisano 7 Maj 2024 13 minut temu, bodziu000000 napisał: Rakieta odpaliła od trafienia z helikoptera , a nie została odpalona i chybiła . Widać to na przejętym uszkodzonym dronie , jedna rakieta jest na wyrzutni , a druga uszkodzona leży na pokładzie drona.
Rekomendowane odpowiedzi