Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
1 godzinę temu, M81 napisał:

"Działo przeciwlotnicze" Ile luf! A jakie wielkie pociski!

bm-27-uragan-9p140_4.jpg

Ten skrót mi źle tłumaczy. 

220-мм РСЗО "Ураган".

Napisano

Pеактивная Cистема Залпового Oгня. Skrót jest odpowiednikiem angielskiego MLRS.

Napisano
4 godziny temu, M81 napisał:

Generał dowódcą eskadry? Ciekawe jakie stopnie mają dowódcy kluczy. Nie chcę nawet myśleć o randze dowódcy pułku.

Znasz rosyjski czy tłumaczenie z googla? Bo to w tym może być problem. Tz. w tłumaczeniu googla.

Napisano
4 hours ago, M81 napisał:

Generał dowódcą eskadry? Ciekawe jakie stopnie mają dowódcy kluczy. Nie chcę nawet myśleć o randze dowódcy pułku.

Znam osobiście białoruskiego podpułkownika który jest kierowcą w ichnim MSW. Teraz może już awansował. Jego umiejętnością specjalną jest poruszanie się autami z grupy vag w automacie bez szarpania...

Napisano

A cóż to za kamuflaż?😅

"Bułgaria rozpoczęła dostawy na Ukrainę kilkuset transporterów opancerzonych – BGNES

Sprzęt zostanie dostarczony z już znajdującą się na nim bronią i częściami zamiennymi. Logistykę sfinansował nieznany kraj uczestniczący w „Ramsteinie”."

IMG_20240202_224052_671.jpg

IMG_20240202_224052_547.jpg

IMG_20240202_224052_349.jpg

Napisano
1 hour ago, MarekA napisał:

Znasz rosyjski czy tłumaczenie z googla? Bo to w tym może być problem. Tz. w tłumaczeniu googla.

To był żart. Sprawa generała dowodzącego eskadrą jest wyjaśniona.

Napisano
Teraz, Czlowieksniegu napisał:

Trochę się o Stolycę zDolnego Śląska martwię...
Chyba, że do Czech- to może być...

z30574517IH,Andrzej-Duda.jpg

Nie martw się, nikt go na poważnie nie bierze. Po prostu dostosował się intelektualnie do nazwy kanału 🤣🤣🤣

Choć z drugiej strony, ilość debilizmów wygłoszonych w tym "wywiadzie" obdzieliłaby wszystkie kanały informacyjne na tydzień 

Napisano
31 minut temu, bodziu000000 napisał:

Przypadek? Nie sądzę.

Ukraińcy już w roku 2022 odgrażali się, że będą walczyli z ruskimi metodami izraelskimi. Czyli wróg ma ginąc na wszelkie sposoby, a nie tylko w otwartej walce na linii frontu. Ma ginąć także w jego bezpiecznym państwie, gdy np. idzie ulicą itp.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie