Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Godzinę temu, Czlowieksniegu napisał:

Hmmmm.... pal licho źródło, które jest z alternatywnej rzeczywistości...

Ciekawe, czy w ten sposób faktycznie rannych czy zwłoki poległych U. ściągają...

Zabitych. I to nie od razu.

Napisano

Jest 3 grudnia 2021 r.

Za 2,5 miesiąca rosyjskie wojska zaatakują niepodległą Ukrainę. Premier Morawiecki i wierchuszka PiS wie o tym od USA już od ponad miesiąca.

Właśnie w Warszawie ląduje samolot z Marie Le Pen, która jest wieziona rządową limuzyną na sygnale przez całą Warszawę, z premierem Morawieckim na fotelu obok. Kolumna pędzi na spotkanie z europejskimi poplecznikami Putina Orbanem, czy Santiago Abascella z hiszpańskiego Vox.

6k9smoe35zbwi955igxwuz34kktodzr9.jpg

Napisano
11 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

* czyli bez narażania lub z ograniczonym narażeniem żywych- czego w przypadku rannych się nie stosuje...

Nagminnie „ratuje” zwłoki ukraińskich żołnierzy nasz combat medic ppor. rez. Damian Duda razem z zespołem. Ja już nie wiem, czy on jest odmianą Waldemara Milewicza, czy on pomylił planety i jest nie stąd. Ale właśnie dlatego stale domagam się dla niego najwyższego ukraińskiego odznaczenia wojskowego. Byle nie...

Napisano
1 minutę temu, bjar_1 napisał:

Tylko, czy to odzyskiwanie zwłok poległych narażając życia żywych...

Tych robotów do rannych i zwłok jest na razie mało.

Damiana Dudy nikt nie zmusza, aby ściągał pod ogniem zwłoki. Sam chce.

Napisano
59 minut temu, Jedburgh_Ops napisał:

Tych robotów do rannych i zwłok jest na razie mało.

Damiana Dudy nikt nie zmusza, aby ściągał pod ogniem zwłoki. Sam chce.

Damian nie zajmuje się "ściąganiem zwłok" ! Od tego są inne ekipy:

Napisano
1 minutę temu, weteran napisał:

Słuchaj podcastów o nim, a najlepiej z jego udziałem, to dowiesz się, że zajmuje się także ściąganiem zwłok.

Napisano
8 minut temu, weteran napisał:

Ci to akurat ekshumują starocie, a nie ściągają świeżaków.

Napisano
2 godziny temu, Czlowieksniegu napisał:

6k9smoe35zbwi955igxwuz34kktodzr9.jpg

Ładna kurtka M1965.

W stanie wojennym za noszenie takiej wylądowałem na WSW i musiałem (przynajmniej teoretycznie) zeznać, jakie są moje związki ze Stanami Zjednoczonymi i czy korzystam z biblioteki w Ambasadzie Stanów Zjednoczonych?

Ale to tak na marginesie ładnej kurtki aktywisty PZPR i SBckiego TW „Rewo”, z którym mam wspólnego znajomego z telewizji.

Napisano (edytowane)
28 minut temu, bodziu000000 napisał:

20230816_214737.jpg

To też jest „mem” z TW Wołoszańskim, tylko że SBcki. PO zidiociała.

image.thumb.jpeg.c61da13e59713b4aefecbee87c68e0cb.jpeg

U mnie on ma przechlapane. Nie zapomnę jego programu telewizyjnego w PRL, w którym zapewniał, że bombowce strategiczne ma tylko USA, a ZSRR nie.

Oficjalnie zarzuciłem mu kiedyś manipulanctwo w jednej z jego książek i świadomy zmanipulowany przekład z angielskiego (z kłamliwym przypisem od niego nieuzgodnionym z oryginalnym wydawcą i ośmieszającym tego wydawcę), żeby robić propagandę. W zastępstwie kłóciła się ze mną tylko jego żona.

Dziękuję bardzo za takich posłów KO.

Edytowane przez Jedburgh_Ops
Napisano
32 minuty temu, Jedburgh_Ops napisał:

Ładna kurtka M1965.

Mam taką i w kamo też ;)

Ale miałeś orgo? Za komuny szyli u nas idealne kopie, taka jak nosi np. Borewicz, ale chyba jednostkowe to były akcje.

Napisano
1 minutę temu, bjar_1 napisał:

Ale miałeś orgo? Za komuny szyli u nas idealne kopie, taka jak nosi np. Borewicz, ale chyba jednostkowe to były akcje.

Miałem orgo - dlatego mnie zwinęli. W mojej wsi można było zdobyć M65 na Bazarze Różyckiego, albo na Ciuchach w Rembertowie. Mieszkałem w takim miejscu mojej wsi, że ciągle mijał mnie Marek Perepeczko w oryginalnej M65 no to kurczę kto by to wytrzymał... 🤣

Napisano (edytowane)
W dniu 14.08.2023 o 23:13, bodziu000000 napisał:

Dla kontrastu ten sam temat, lecz skrajnie odmienne standardy.

W bantustanie Bolanda nie ma odważnego, który podszedłby do dziada i kazał mu się wynosić od żołnierzy i nie robić na ich tle kampanii politycznej.

image.thumb.jpeg.85d6f2e4bb125cad89a4eb324085c3c1.jpeg

Edytowane przez Jedburgh_Ops
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie