Jedburgh_Ops Napisano 17 Luty 2023 Share Napisano 17 Luty 2023 Końcówki śmigieł samolotowych mają prędkość przydźwiękową, a nic od nich się nie odrywa. Niedobre łopaty wiatraków, niedobre! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 17 Luty 2023 Share Napisano 17 Luty 2023 Wie co mówi. w końcu jest magistrem łopatologii stosowanej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 17 Luty 2023 Share Napisano 17 Luty 2023 Debil jest miary unikatowej, ale trzeba być wyrozumiałym, albowiem przemawia do jemu równych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 17 Luty 2023 Share Napisano 17 Luty 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 17 Luty 2023 Share Napisano 17 Luty 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tailor Napisano 17 Luty 2023 Share Napisano 17 Luty 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 17 Luty 2023 Share Napisano 17 Luty 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 17 Luty 2023 Share Napisano 17 Luty 2023 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 17 Luty 2023 Share Napisano 17 Luty 2023 2 godziny temu, Czlowieksniegu napisał: Mam pełną świadomość, że trollujesz i nie masz zielonego pojęcia o czym próbujesz pisać i/lub nie znasz nawet ogólnych informacji o C40. Gdybyś miał, ciekawe, czy uznałbyś za lewacki ekoterrozym, dla przykładu: wydłużenie żywotności aut do 20 lat, wydłużenie życia urządzeń elektronicznych do 7 lat, a powyższe pkt są w C40 wpisane... i każdy zdroworozsądkowo powinien im przyklasnąć. Śmiem się z Tobą nie zgodzić. Doskonale wiem o czym piszę. Daleko mi do lewactwa ale np. moje samochody to klasyki z jeszcze z XX wieku które w 80 % sam remontuję. W "nierozbieralnej" pralce sam rozciąłem obudowę bębna, wymieniłem łożyska po czym skleiłem rozcięcie klejem do szyb samochodowych ( instrukcja z elektroda.pl). Odkurzacz to dzielny Zelmer chyba jeszcze z '45 ;) Mogę tak wymieniać co już od lat realizuję w ramach prywatnego projektu C40. W swojej krytyce popełniasz kolosalny błąd - mimo że masz rację, że sporej części pkt "każdy zdroworozsądkowo powinien im przyklasnąć". Serio tak myślę, wiesz że raczej nie mam tendencji do podlizywania się moderatorom ;) A teraz pacz mi uważnie na usta: problemem nie jest co oni se ubzdurali dzisiaj, ale to JAK to będzie egzekwowane. Wyobraź sobie następujące zmiany w Warszawie: - tylko obrót bezgotówkowy - 100 % ! - punkty obywatelskie jak w Chinach, - blokowanie zakupu po wykorzystaniu limitu ............ ( tu wpisz wszystko o czym wspomniano w założeniach C40 - mięso, nabiał, spodnie, gacie, benzyna, bilet parkingowy, bilet metra itp. itd) Ja osobiście ma skojarzenia z "Rokiem 1984" Orwella. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 17 Luty 2023 Autor Share Napisano 17 Luty 2023 Teraz, Tailor napisał: No popatrz. A w Glasgow kto podpisywał takie cuda? https://www.polska-ie.com/jakub-wiech-polska-podpisala-w-glasgow-deklaracje-zakazu-sprzedazy-samochodow-z-silnikiem-spalinowym-od-2035-r/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 17 Luty 2023 Share Napisano 17 Luty 2023 2 godziny temu, szutnik napisał: Jesteś hipokrytą i to nie dla tego ,że wrzuciłeś jakiegoś mema ( fakt , że wyjątkowo prymitywnego) ale dlatego ,że porównujesz polityka chwalącego się rozdaniem nie swoich pieniędzy z politykiem , który , co jest oczywiste, odblokuje środki unijne i to nie za pomocą jakichkolwiek szachrajstw , układów i znajomości a poprzez przywróceni stanu normalności. Z resztą , co zabawne nie musi być to "cudowny" Tusk - każdy , nawet Hołownia, Kosiniak, czy ,tfu, Czarzasty jest w tej chwili równie dobrym gwarantem odblokowania tychże środków. Hipokryzją to jest robienie stójki na dwunastnicy aby nie widzieć związku z lansowaniem się za nie swoją kasę. Obaj stosują dokładnie tą samą socjotechnikę. Nie ma najmniejszej różnicy oprócz kwot i wizualizacji stadionu pełnego palet z 58 mld euro ( że też Ciebie to nie razi ani chociaż nie śmieszy ?? ). Kasa z UE na KPO jest blokowana wyłącznie z przyczyn politycznych - mimo miliardów wydanych na pomoc Ukrainie, kilku milionów uchodźców, wojnie hybrydowej na granicy z Białorusią... Podziwiam Twoją oczywistą wiarę w Tuska i polityków miary Hołowni, Czarzastego. szczególnie ten ostatni ma ogromne doświadczenia w krzewieniu demokracji i praworządności :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 17 Luty 2023 Autor Share Napisano 17 Luty 2023 Teraz, takafura napisał: blokowana Słusznie. Po otrzymaniu tych pieniędzy napasło by się nimi jedynie pisiorstwo vide takie wille Czarnka i inne wałki. Wobec braku jakiejkolwiek nad nimi kontroli nie wolno złodziejom powierzać takich pieniędzy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 17 Luty 2023 Share Napisano 17 Luty 2023 takafura "A teraz pacz mi uważnie na usta: problemem nie jest co oni se ubzdurali dzisiaj, ale to JAK to będzie egzekwowane. Wyobraź sobie następujące zmiany w Warszawie: - tylko obrót bezgotówkowy - 100 % ! - punkty obywatelskie jak w Chinach, - blokowanie zakupu po wykorzystaniu limitu ............ ( tu wpisz wszystko o czym wspomniano w założeniach C40 - mięso, nabiał, spodnie, gacie, benzyna, bilet parkingowy, bilet metra itp. itd)" Ale zrozum, że twoje czy wasze, prawilne fobie i wymysły są twoimi i waszymi urojonymi problemami, na których kilku pacjentów z pełnymi pieluchami, ale za to z poparciem na poziomie błędu statystycznego próbuje zbić kapitał, nie tylko polityczny, nie dając się przy okazji oderwać od koryta. Znajdź mi związek między urojeniami a rekomendacjami... najlepiej taki, gdzie są podane przepisy prawa, pozwalające samorządom, patrz Warszawa, wprowadzić je instytucjonalnie w życie. Jednym z niewielu wyjątków jest sterowanie przez samorząd ruchem samochodowym, tworzenie stref, itp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 17 Luty 2023 Share Napisano 17 Luty 2023 takafura "Kasa z UE na KPO jest blokowana wyłącznie z przyczyn politycznych - mimo miliardów wydanych na pomoc Ukrainie, kilku milionów uchodźców, wojnie hybrydowej na granicy z Białorusią... " Serio? Pomijając aspekty polityczne, to jednym z powodów są, np, "problemy" w polskim sądownictwie... I teraz patrz, jakie "stójki na dwunastnicy", gdzie ZZ popiera wymyślone przez siebie "reformy", a Mistrz power-pointa, szary poseł ps prezes, a i PAD z tego co pamiętam, otwarcie informują, że reformy są kiepskie, niedopracowane, itp, itd... Kilka dni temu, jakby mało było, obudził się PAD i skierował przepisy o SN do TKO*... TKO, które już pal licho czy ma prawo działać, czy wcale, ale przede wszystkim generalnie nie istnieje... Ale to "tylko" jeden z przykładów, gdzie Mistrz power-pointa się zgodził na realizację... +/- 300 kamieni milowych, a teraz płacz.... * a taka np Krystyna P. swoimi nieustannymi wpisami wciąż pokazuje, jak się obiektywna :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tailor Napisano 17 Luty 2023 Share Napisano 17 Luty 2023 @trzaskowski_ CHWALIŁ się,że jak będzie rządzić PO,wdrożą zalecenia C40️ - Razem z C40 z.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tailor Napisano 17 Luty 2023 Share Napisano 17 Luty 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 17 Luty 2023 Share Napisano 17 Luty 2023 (edytowane) 4 godziny temu, takafura napisał: Hipokryzją to jest robienie stójki na dwunastnicy aby nie widzieć związku z lansowaniem się za nie swoją kasę. Obaj stosują dokładnie tą samą socjotechnikę. Nie ma najmniejszej różnicy oprócz kwot i wizualizacji stadionu pełnego palet z 58 mld euro ( że też Ciebie to nie razi ani chociaż nie śmieszy ?? ). Kasa z UE na KPO jest blokowana wyłącznie z przyczyn politycznych - mimo miliardów wydanych na pomoc Ukrainie, kilku milionów uchodźców, wojnie hybrydowej na granicy z Białorusią... Podziwiam Twoją oczywistą wiarę w Tuska i polityków miary Hołowni, Czarzastego. szczególnie ten ostatni ma ogromne doświadczenia w krzewieniu demokracji i praworządności :) Ty chyba kpisz nie widząc różnicy między gościem , który z pieniędzy zrabowanych za pomocą podatków robi z siebie św. Mikołaja a kolesiem , który obiecuje odblokowanie dla kraju środków unijnych ? Ten drugi nota bene w żaden sposób nie obiecuje ich dzielić - od tego ma samorządy. Ten zabieg z paletami - możesz kpić ale to było skierowane do Twojej grupy elektoralnej , która jeszcze sześć zer z czymś tam z przodu ogarnia ale 58 mld ( jeszcze do tego razy 4,76 ) to już abstrakt niemożliwy do wyobrażenia. Gdy Sasin pierdyknął sobie coś tam ad hoc zniknęło z GPW circa 10 mld ( głównie z funduszy emerytalnych ) i większość nie robiła z tego halo, bo i tak nie potrafi przełożyć tego na swoje emerytury czy dochody. Ciekawe ,że pyszczysz tu w obronie Pislandu tuż po skokowej podwyżce ZUS'u a podobno jesteś na B2B ? Co LP dorzucą do koszyka ,żeby wierny elektor nie stracił? ps. To nie wiara w Tusków czy innych ( tfu) Czarzastych) a zwykła kalkulacja człowieka , który woli katar od dżumy czy innej Czarnej Zarazy. Katar da się przeżyć... Edytowane 17 Luty 2023 przez szutnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 17 Luty 2023 Share Napisano 17 Luty 2023 4 godziny temu, takafura napisał: Daleko mi do lewactwa To nie cytuj Orwell'a , nie Twoja bajka... 4 godziny temu, takafura napisał: Ja osobiście ma skojarzenia z "Rokiem 1984" Orwella No kolejny " znaffca prafficowego" Orwell'a nam się objawił. Przeczytaj najpierw całą twórczość G. Orwell'a , zrozum jego wybory życiowe a potem zabieraj się za interpretacje 1984. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tailor Napisano 17 Luty 2023 Share Napisano 17 Luty 2023 Wybrałem udko z ziemniaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi