takafura Napisano 17 Styczeń 2023 Share Napisano 17 Styczeń 2023 30 minut temu, bodziu000000 napisał: Paradoksalnie to bardziej Twój niż mój "kolega" po fachu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 18 Styczeń 2023 Share Napisano 18 Styczeń 2023 7 godzin temu, takafura napisał: Wiemy że Kaczor nienawidzi Niemiec, ale jak on to zrobił - "ceny konsumpcyjne w Niemczech wzrosły w 2022 roku średnio o 7,9 proc. w porównaniu z rokiem 2021. To najwyższy odczyt w historii zjednoczonych Niemiec czyli od 1991 roku" To nie moja opinia, ekstrapoluję tylko powyższe pogłębione analizy ekonomiczne, historyczne, psychologiczne i behawioralne. W twojej kpiącej próbie obrony, jota w jotę z tvpiss, jest więcej niż ziarno prawdy. Tego się nie mówi w szczujni ale Niemcy są naszym największym partnerem jeśli chodzi o eksport i sztucznie pompowana inflacja w Polsce nie była bez wpływu na wzrost(wyraźnie niższy niż w Polsce mimo ogromnego(byłego)uzależnienia od raszki) cen w Niemczech. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 18 Styczeń 2023 Share Napisano 18 Styczeń 2023 48 minut temu, karpik napisał: W twojej kpiącej próbie obrony(...) Nie lubiłem ani makroekonomii ani analizy finansowej. Ale jakoś tam zaliczyłem. Jak widzę jak ktoś ( piszę ogólnie, nie kieruję tego do Ciebie) wrzuca jedną cyfrę lub jeden parametr i wyciąga z tego straszliwe wnioski o bliskim końcu świata lub co najmniej 135 pewnym bankructwie Polski... Trudno nie wykpić taką manipulację lub niekompetencję. Ps. A to też Kaczor ? "nflacja w Stanach Zjednoczonych wzrosła w czerwcu o 9,1 proc. rok do roku – podało w środę Biuro Statystyk Rynku Pracy. To najwyższy poziom od 40 lat" "Inflacja we Francji wzrosła do najwyższego poziomu od września 1985 r." "stopa inflacji w Wielkiej Brytanii wzrosła do 11,1 proc. To kolejny miesiąc, gdy jest ona na najwyższym poziomie od 41 lat" "Ceny towarów opuszczających fabryki w Chinach wzrosły we wrześniu najmocniej od prawie 26 lat - wynika z opublikowanych w czwartek danych. Jak komentuje agencja Bloomberg, inflację napędzają ogólnokrajowy kryzys energetyczny i gwałtownie rosnące ceny węgla." Przepraszam jak zburzyłem komuś jego wizję pisowskiego Świata ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 18 Styczeń 2023 Share Napisano 18 Styczeń 2023 takafura.... Yhmmm... i dlatego inflacja bazowa osiągnęła w raju nad Wisła rekordowy poziom... Nie, wróć, przecież już kiedyś napisałeś, że się nie znasz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 18 Styczeń 2023 Share Napisano 18 Styczeń 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 18 Styczeń 2023 Share Napisano 18 Styczeń 2023 Leon Komornicki... wstyd. No ale to wyznawca bełkotu pisowskiego bartosiaka, więc nie dziwota, że po drodze mu nawet z pereirą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 18 Styczeń 2023 Share Napisano 18 Styczeń 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 18 Styczeń 2023 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2023 Spokojnie. Z dzieckiem, które zjadło kajzerkę to sobie poradzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 18 Styczeń 2023 Share Napisano 18 Styczeń 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 18 Styczeń 2023 Share Napisano 18 Styczeń 2023 PiS-Bantustan Bolanda - ciąg dalszy. Jak kradnie trzoda chlewna piss, żeby się nażreć z koryta w przedśmiertnych drgawkach, gdy klapa od śmietnika historii jest już otwarta dla tej złodziejskiej bandy. Teraz miniaturowa, kanapowa, nomenklaturowa fundacyjka z megalomańską, bombastyczną nazwą "Polska Wielki Projekt". Władze fundacyjki - miodzio, sami guru piss, tacy na miarę Sai Baby. A w nagrodę państwowa willa za grosze na warszawskim Mokotowie, czyli w najdroższym miejscu stolicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 18 Styczeń 2023 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 18 Styczeń 2023 Share Napisano 18 Styczeń 2023 1 godzinę temu, bodziu000000 napisał: nie rozumiem tego aktu żebractwa, przecież inni chcą od nas pożyczać i w ogóle to jesteśmy zasobni w złoto i miód po kokardki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 18 Styczeń 2023 Share Napisano 18 Styczeń 2023 Paweł Kukiz: "Prezes Kaczyński prawdopodobnie za Polskę oddałby życie". Trzymamy za słowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 18 Styczeń 2023 Share Napisano 18 Styczeń 2023 11 godzin temu, Czlowieksniegu napisał: takafura.... Yhmmm... i dlatego inflacja bazowa osiągnęła w raju nad Wisła rekordowy poziom... Prosiłem Cię już kilkadziesiąt razy żebyś nie polemizował w moim imieniu z własnymi tezami. Stać Cie na więcej... Gdzie w poście wskazałem przyczyny inflacji w Polsce, Niemczech, USA ? Komentuj to co napisałem a nie to co Ci sie wydaje że chciałem napisać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 18 Styczeń 2023 Share Napisano 18 Styczeń 2023 takafura... Czyli się ni w ząb nie pomyliłem... Umówmy się tak- sprawdzisz, czym jest inflacja bazowa, a później pokazuj, jakie wartości inflacji są w innych krajach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 18 Styczeń 2023 Share Napisano 18 Styczeń 2023 1 godzinę temu, Czlowieksniegu napisał: takafura... Czyli się ni w ząb nie pomyliłem... Umówmy się tak- sprawdzisz, czym jest inflacja bazowa, a później pokazuj, jakie wartości inflacji są w innych krajach... Yety, ty tak z obowiązku czy z masochizmu z tymi cymbałami korespondujesz? zapewniam że z resocjalizacji nic nie wyjdzie, za bardzo uzależnieni od różnych plus aby myśleć samodzielnie i nie wrzucać tu partyjnego przekazu dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 18 Styczeń 2023 Share Napisano 18 Styczeń 2023 fala... nie mam pojęcia, od czego, poza szarym posłem ps Prezes może być np takafura.... Dwa- ot, taka praca u podstaw.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 18 Styczeń 2023 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2023 https://allegro.pl/oferta/stroj-ksiadz-ksiedza-dostojnik-dzieciecy-140-11623377693?utm_feed=8bfe7601-09a1-49d0-8886-e5ec16c8e08a&utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_term=ROIHUNTER&utm_campaign=RH_DPA_prospecting_Kids--RH_DPA_prospecting_Kids&utm_content=at1!24233665&utm_id=at1!24233665&fbclid=IwAR0jxIvHJNDlZtMpqxIYsnX5uxTzYF9aIf3mdgbkaeuPLfjCQJHDKvUWWR0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 18 Styczeń 2023 Share Napisano 18 Styczeń 2023 Przed upadkiem piss za parę miesięcy czarnek zdąży wydać nakaz uczynienia z tego obowiązkowych mundurków szkolnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 18 Styczeń 2023 Share Napisano 18 Styczeń 2023 2 godziny temu, Czlowieksniegu napisał: Dwa- ot, taka praca u podstaw.. Wiesz co, zgrywasz ekonomistę, reszta udaje że wie co to jest inflacja bazowa , dajesz głebokie rady typu "sobie sprawdź"... Podsumowując: Jakim trzeba być jełopem lub tępym propagandystą aby drzeć szaty w temacie inflacji pomijając zupełnie takie drobiazgi jak wariujące ceny gazu, paliwa, węgla, ropy, a do tego 3 mln uchodźców, tarcze finansowe, wojnę u granic, pomoc wojskową dla Ukrainy... Że nie wspomnę o upartym ignorowaniu faktu, że największe gospodarki na całym świecie mają mają problem z inflacją. No, ale to nie pasuje do historyjki o pisowskim reżimie z pisowską inflacją. Więc wzmianki o najwyższej inflacji od 30-40 lat w USA czy Niemczech należy wykpić zagadać używając fachowych terminów których nikt nie kuma ale brzmią mądrze i groźnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi