Skocz do zawartości
  • 0

Obraz żołnierza Niemieckiego

Pytanie

Napisano (edytowane)

Witam, co myślicie o tym? Jest to faktyczny obraz czy reprint oraz czy z okresu 2 wojny? Sprzedawca twierdzi że jest to obraz malowany olejem na płótnie z 1943, z góry dziękuję i pozdrawiam 

IMG_20221016_203023.jpg

Edytowane przez Herr_Fisch

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Napisano

Mundur napewno z drugiej wojny, po samych odznaczeniach to widać, wstążka z medalu za kampanię zimową na wschodzie 1941/42. Oberfeldfebel Gebirgsjaeger

Jak z obrazem??? cholera wie

• Tak trzymać 1
  • 0
Napisano

Bez zdjęć zbliżeniowych fragmentów obrazu (w tym podpisu malarza) nic nie można wywnioskować. Skłaniam się, że to obraz olejny ale jak napisałem zamieść zdjęcia fragmentów w maksymalnym zbliżeniu.

• 0
Napisano

Bez dobrych zdjęć faktury malunku nie da się nic powiedzieć.

Zdjęcie powinno obejmować tak ze trzy centymetry powierzchni, światło powinno padać na obraz pod kontem.

• 0
Napisano

Spalić to "dzieło" a nie wyszukiwać walorów artystycznych. Dla mnie tyle samo wart co obraz przedstawiający np. Dzierżyńskiego.

• Haha 1
  • 0
Napisano
7 godzin temu, RDW60 napisał:

Spalić to "dzieło" a nie wyszukiwać walorów artystycznych. Dla mnie tyle samo wart co obraz przedstawiający np. Dzierżyńskiego.

Nie zaczynaj

• 0
Napisano
21 hours ago, RDW60 napisał:

Byli już tacy od palenia książek i obrazów...

• Tak trzymać 2