M81 Napisano 21 Marzec Napisano 21 Marzec W dniu 20.03.2025 o 17:57, bodziu000000 napisał: 6 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał: Kwalifikacje tego osobnika na stanowisko szefa sztabu są żadne (i nie ja tak twierdzę, ale generałowie), za to oportunizm, karierowiczostwo, oślizły serwilizm wobec PiS są u tego osobnika wybitne, legendarne i opisane. A co do FA-50 to błaszczak i jemu podobne pisowskie prymitywy powinny obowiązkowo nosić element stroju organizacyjnego... Powinniście swoje spostrzeżenia zawrzeć w tym periodyku Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 21 Marzec Napisano 21 Marzec (edytowane) 9 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał: Samolotów FA-50PL w tym roku nie będzie PS Warto zauważyć, ile do powiedzenia na powyższy temat ma propisowskie Defence 24 i pisowski propagandysta na rzecz FA-50 M. Szopa. Doprawdy aż się ulewa od tego, ile ma do powiedzenia na temat tego, o czym pisze TVP. Edytowane 21 Marzec przez Jedburgh_Ops Cytuj
M81 Napisano 21 Marzec Napisano 21 Marzec A tymczasem w krainie, która żyje z pieniędzy przeznaczonych na onkologię Cytuj
beaviso Napisano wczoraj o 20:46 Napisano wczoraj o 20:46 Gap Filler z Laską Marszałkowską ;) w kokpicie. M. Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano wczoraj o 20:55 Napisano wczoraj o 20:55 (edytowane) Majorką już została. Leci w drugiej kabinie to może zrobiła już papiery instruktorki tego wynalazku. Edytowane wczoraj o 21:00 przez Jedburgh_Ops Cytuj
Tyr Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu "Moja żona pojedzie na front. Moja żona zginie, jeżeli będzie konflikt zbrojny" - powiedział Szymon Hołownia... On nie pójdzie...Za spódnicą się będzie chował. Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Religijny oszołom Hołownia wygaduje bzdury. W razie „W” nikt by nie wysłał mjr pil. Hołowni do walki. Zrobiono by z niej instruktorkę, albo planistkę operacji powietrznych, albo selekcjonerkę kandydatów na pilotów, albo wykładowczynię przyspieszonych szkoleń pilotów, albo organizatorkę DOL-i itd., itp. Członków rodzin polityków, albo rodów królewskich nigdy nie wysyła się na wojny w takie obszary, gdzie kule gwiżdżą. Mjr Hołownia tak by była „wysłana na wojnę”, jak książę Andrzej „walczył” w śmigłowcu Sea King HAS Mk 5 na Falklandach. Luksusowo szukał sobie okrętów podwodnych – jak gdyby Argentyna miała ich całą flotyllę – i latał tam tylko w miejscach, w których kule nie gwizdały. To po pierwsze. Po drugie – co trzeba mieć w głowie, żeby wyjść za mąż za oszołomionego, złotoustego kaznodzieję i fanatyka religijnego? Po mjr Hołowni prędzej niż pójścia na wojnę należałoby spodziewać się bycia żołnierzem z „klauzulą sumienia”. Nie wyobrażam sobie, żeby ona kogoś zabiła na wojnie, a bycie pilotem myśliwskim to nic innego, jak zabijanie innych ludzi w razie „W”. Cytuj
MarekA Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 34 minuty temu, Jedburgh_Ops napisał: Po mjr Hołowni prędzej niż pójścia na wojnę należałoby spodziewać się bycia żołnierzem z „klauzulą sumienia”. Nie wyobrażam sobie, żeby ona kogoś zabiła na wojnie, a bycie pilotem myśliwskim to nic innego, jak zabijanie innych ludzi w razie „W”. "Niestety niezrozumienie biblijnego zapisu wynika z wadliwych tłumaczeń Biblii, w których tłumacze tłumaczyli nie morduj jako nie zabijaj. Wreszcie pojawiło się porządne tłumaczenie Biblii Ewangelicznego Instytutu Biblijnego, gdzie boże przykazanie zapisano, tak jak brzmi naprawdę, jako Nie morduj. W Starym Testamencie są dwa miejsca gdzie zapisano tzw. dziesięcioro przykazań, to Księga Wyjścia rozdział 21 (wers 13) i Księga Powtórzonego Prawa rozdział 5 (wers 17)." https://trybun.org.pl/2017/04/14/nie-zabijaj-a-moze-nie-morduj/ Cytuj
M81 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Szanowni. Słyszeliście może o teorii wojny sprawiedliwej? O św. Augustynie? Nie wiem czy Hołownia jest bardzo pobożny ale nie słyszałem aby przystąpił do arian. Cytuj
MarekA Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 2 godziny temu, M81 napisał: Nie wiem czy Hołownia jest bardzo pobożny ale nie słyszałem aby przystąpił do arian. Mowa jest o Pani major a nie marszałku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi