Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

"Pilotem rosyjskiego samolotu Su-25, który wczoraj został zestrzelony przez żołnierzy 72. brygady pod Swietłodarskiem, jest wagnerowiec, major Andriej Fiodorczukow z Rosyjskich Sił Powietrznych. Uczestniczy w mordzie Ukraińców za pensję najemnika - 205 tys. rubli. miesięcznie, powiedział dziennikarz wojskowy Jurij Butusow"

Napisano

Propaganda też powinna mieć jakieś granice. Nie w mordorze.

"Starszy sierżant Mergen Dongak zlikwidował nożem trzy tuziny bojowników, uratował naszych z niewoli i wyprowadził dowódcę.

Bohater Rosji!"

IMG_20220620_084336_035.jpg

Napisano

"Pojawiły się informacje o dziesiątkach eksplozji i pożarze na Snake Island

Przypomnijmy, że Rusnia umieściła tam dużo broni: liczne rosyjskie systemy obrony przeciwlotniczej, ciężarówki z paliwem, systemy radarowe, a także centrum kontroli.

Prawdopodobnie Siły Zbrojne Ukrainy z powodzeniem usmażyły tam rosyjski sprzęt. Czekamy na oficjalne potwierdzenie."

Napisano
W dniu 19.06.2022 o 09:36, bjar_1 napisał:

Rozumiem, że wobec kultu Lenina i Stalina przeciwwskazań nie masz? :)

Kiedy to dzięki Leninowi i Stalinowi Ukraina stała się największym krajem na pograniczu Europy i Azji. Do tego 30 lat temu miała potencjał uważany za dwukrotnie większy niż my. Ale najpierw dali się okraść własnej mafii, a później dali się oszukać naszym zapewnieniom, że jak zrezygnują z rosyjskich surowców i ich rynku zbytu, to olbrzymia rzeka ojro do nich popłynie. No i w ciągu ostatnich 8 lat stali się największymi dziadami na naszym kontynencie. I wcale mnie to nie cieszy, acz w pewnym momencie byli dla nas poważną konkurencją w UE...

15a0ba04fecca292c3a0716f510033d9.jpg

Napisano

"Ukraińskie Siły Zbrojne uderzyły w platformy wiertnicze Czarnomornieftiegazu – powiedział tak zwany „szef” Krymu Siergiej Aksjonow

W 2014 roku, po aneksji półwyspu, Rosja zajęła platformy wiertnicze 100 km od Odessy i 150 km od Krymu. Były używane przez orki do wydobywania gazu na ukraińskim Morzu Czarnym, a także do monitorowania sytuacji na powierzchni za pomocą elektronicznego wywiadu.

APU wykonał świetną robotę. Teraz Rusnia prowadzi „akcję ratunkową”."

Napisano

"W Federacji Rosyjskiej twierdzą, że ich ręce są teraz „rozwiązane” z powodu blokady transportowej obwodu kaliningradzkiego

„Unia Europejska musi naprawić sytuację blokadą Kaliningradu, w przeciwnym razie Rosja będzie miała wolną rękę, by w jakikolwiek sposób rozwiązać kwestię tranzytu” – powiedział Andriej Klimow, szef komisji ochrony suwerenności Rady Federacji."

Napisano

"Atak na wieże Czernomornieftiegazu uwolnił ręce Federacji Rosyjskiej, w niedalekiej przyszłości odwetowe uderzenia zostaną wymierzone w ośrodki decyzyjne - powiedział deputowany Dumy Państwowej z Krymu Sheremet."

Napisano
Teraz, balans napisał:

Szykuje się III Wojna Światowa? Ja już stary jestem i niewiele mam do stracenia...

Refleksje osobiste ? To podciągnij galoty i to niewiele spędź godnie, jak na faceta przystało.Spoko, będzie jak będzie...

Ale, jeśli to straszak z Twojej strony, to widzę, że robisz co możesz, a teraz to wręcz " rzut na bandę". Pane predatore, prosim...

Napisano
5 minut temu, balans napisał:

Szykuje się III Wojna Światowa? Ja już stary jestem i niewiele mam do stracenia...

Już ze dwa miechy temu, tuba propagandy zwyrodnialców i złodziei ogłosiła, że trzecia wojna już trwa. 

Napisano
2 minuty temu, formoza58 napisał:

Refleksje osobiste ? To podciągnij galoty i to niewiele spędź godnie, jak na faceta przystało.Spoko, będzie jak będzie...

Ale, jeśli to straszak z Twojej strony, to widzę, że robisz co możesz, a teraz to wręcz " rzut na bandę". Pane predatore, prosim...

Rosja nie ma czym i jak zacząć wojny konwencjonalnej w Europie. Zostają tylko atomówki.

Napisano
Teraz, karpik napisał:

Rosja nie ma czym i jak zacząć wojny konwencjonalnej w Europie. Zostają tylko atomówk

No tak, a tutaj " pajac co się zowie". Ten to dopiero straszy,  Balans przy nim ze swoimi , to mały pikuś...

Wiceszef Rady Bezpieczeństwa Rosji Dmitrij Miedwiediew oświadczył, że "nie ma sensu prowadzić ze USA rozmów w sprawie redukcji zbrojeń nuklearnych". - Nie ma potrzeby prowadzenia rozmów w tej sprawie. Powinniśmy poczekać, aż Amerykanie będą nas o to błagać - stwierdził były prezydent Rosji. Według FAS Rosja i Stany Zjednoczone kontrolują około 90 proc. światowych głowic nuklearnych. Każdy z krajów ma do dyspozycji około 4 tys. głowic w swoim arsenale

Napisano

Zastanawiam się, czy koncepcja jakiejś unii polsko-ukraińskiej albo Rzeczypospolitej wielu narodów nie mogłaby być wspaniałą przygodą dla pokolenia młodych ludzi. To jest wyzwanie o wiele ambitniejsze niż włączenie się Polski do przecież już gotowych organizmów, jakim jest NATO i Unia. Mamy szansę zbudować nową płaszczyznę integracji, wykorzystać to, czego się nauczyliśmy z integracji europejskiej dla integracji wschodnioeuropejskiej, bez tamtych błędów, innymi ścieżkami, uwzględniającą naszą regionalną specyfikę

stwierdził w rozmowie z "Gazetą Pomorską" prof. Andrzej Zybertowicz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie