Skocz do zawartości

Wojna w Ukrainie vol.7

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, Czlowieksniegu napisał:

Laszlo Koever wcześniej skrytykował postawę Wołodymyra Zełenskiego, zarzucając mu atakowanie Węgier i Niemiec.

Pewnie gdyby Ukraińcy oddali ukradzione Węgrom Zakarpacie, to i postawa Budapesztu byłaby inna...

2 godziny temu, bodziu000000 napisał:

Dwa główne powody dlaczego, gienki są na linii frontu. 

1- sami na to nie wpadli. Fiutin im kazał. Sam siedzi w bunkrze. Tchórz bez honoru.

2- brak szarży podoficerskiej w wojsku orków.

Szeregowi razem z niższymi oficerami, a czasem i wyższymi walczą na pierwszej linii zamiast skupić się na dowodzeniu. Ktoś ich musi ogarniać na miejscu.

Po przeczytaniu miałem dejavu, że już to gdzieś widziałem.

Pytanie jest takie.

Czy nasz forumowy kolega działa wg. notatek fsb czy nadaje się do ich pisania?

"Na Zachodzie natomiast propaganda rosyjska powinna według FSB skupić się na "zmasowanym przekazie o faktach i prognozach pogorszenia warunków życia w Unii Europejskiej w związku z poparciem rządów dla nacjonalistów w Ukrainie", a także sprowokować wewnętrzną presję społeczną na rządy zachodnie, w tym poprzez straszenie napływem uchodźców i wzrostem cen surowców energetycznych. Należy również "porównywać Ukrainę z neonazistami w Europie"."

23 minuty temu, karpik napisał:

Po przeczytaniu miałem dejavu, że już to gdzieś widziałem.

Pytanie jest takie.

Czy nasz forumowy kolega działa wg. notatek fsb czy nadaje się do ich pisania?

"Na Zachodzie natomiast propaganda rosyjska powinna według FSB skupić się na "zmasowanym przekazie o faktach i prognozach pogorszenia warunków życia w Unii Europejskiej w związku z poparciem rządów dla nacjonalistów w Ukrainie", a także sprowokować wewnętrzną presję społeczną na rządy zachodnie, w tym poprzez straszenie napływem uchodźców i wzrostem cen surowców energetycznych. Należy również "porównywać Ukrainę z neonazistami w Europie"."

Pomijając fakt wsparcia dla Ukrainy jaka by ona nie była jest lub będzie  to.....

Czy te prognozy według ciebie kłamią?

Bo na to wychodzi że ci na kremlu powtarzają tylko to co mówi gros specjalistów ekonomicznych globalnego knowhow.

34 minuty temu, karpik napisał:

Należy również "porównywać Ukrainę z neonazistami w Europie"."

Co i do kogo można porównać to już tylko wyobraźnia ogranicza....

Ale wiesz że ostatnio z tego pomnika zdemontowano pewien jego istotny fragment żeby nie urażać dumy synów tryzbuda.

pobrane (1).jpeg

Edytowane przez toska

5 godzin temu, toska napisał:

Pomijając fakt wsparcia dla Ukrainy jaka by ona nie była jest lub będzie  to.....

Czy te prognozy według ciebie kłamią?

Bo na to wychodzi że ci na kremlu powtarzają tylko to co mówi gros specjalistów ekonomicznych globalnego knowhow.

Ciekawe, że ten "gros ekspertów" powtarzając te czarnowidztwa nie widzi/ nie chce widzieć, że nasze państwo kupuje od ruskich więcej ropy niż przed wojną i notuje rekordowe zyski naszym kosztem i właśnie dzięki tej propagandzie ekspertów.

Kryzys uchodźczy opiszę w liczbach. W Polsce może zostać lekko milion dzieci(nie liczę kobiet, które za jakiś czas, będą rodzić na potęgę). To jest największy sukces Polski w XXIw. Mało kto dostrzega, jak jest to ważne dla przyszłości kraju.

Rząd na swój program prenatalny w ostatnich latach wydał 200000 tyś. zł na jedno urodzenie.

Jesteśmy na start  1000000*200000=200000000000zł

Do przodu.

+ Minimum milion rąk do pracy w postaci matek tych dzieci.

8 godzin temu, karpik napisał:

Dwa główne powody dlaczego, gienki są na linii frontu. 

1- sami na to nie wpadli. Fiutin im kazał. Sam siedzi w bunkrze. Tchórz bez honoru.

2- brak szarży podoficerskiej w wojsku orków.

Szeregowi razem z niższymi oficerami, a czasem i wyższymi walczą na pierwszej linii zamiast skupić się na dowodzeniu. Ktoś ich musi ogarniać na miejscu.

Sorry. ale bzdury Waść pleciesz. Rosyjscy generałowie są na pierwszej linii, bo Rosja nie dysponuje nowoczesnym [porównywalnym z USA] systemem rozpoznania, analizy danych w czasie rzeczywistym i kodowaniem łączności. To co mają, to poziom z lat 80-tych, no może tylko trochę zmodernizowany.

To dlatego tak łatwo jest Amerykanom namierzać tam rosyjskich generałów. Ale myślę, że prędzej czy później Rosja się USA zrewanżuje, bo prawdziwy konflikt [USA Chiny] dopiero nas czeka. To znaczy - niech się młodzi martwią, bo mnie już zapewne będzie wtedy pokrywać trawa...

1 godzinę temu, balans napisał:

Sorry. ale bzdury Waść pleciesz. Rosyjscy generałowie są na pierwszej linii, bo Rosja nie dysponuje nowoczesnym [porównywalnym z USA] systemem rozpoznania, analizy danych w czasie rzeczywistym i kodowaniem łączności. To co mają, to poziom z lat 80-tych, no może tylko trochę zmodernizowany.

To dlatego tak łatwo jest Amerykanom namierzać tam rosyjskich generałów. Ale myślę, że prędzej czy później Rosja się USA zrewanżuje, bo prawdziwy konflikt [USA Chiny] dopiero nas czeka. To znaczy - niech się młodzi martwią, bo mnie już zapewne będzie wtedy pokrywać trawa...

Czyli twierdzisz, że kacapstwo z dużą gwiazdką jest tak durne, że nie zdaje sobie sprawy, że łatwo ich namierzyć.

Nawet gdyby mieli najlepsze szyfrowanie na świecie to zawsze znajdzie się mięso, które wyśle żonie SMS "Nawet generał dziś jest, żeby nas wesprzeć/ zjechać".

Tu wracam do punkt 1. "Ktoś" wymaga, żeby tam byli (na pierwszej linii bo zdaje się po zdjęciu, że Ukraińcy przejęli Kutuzowa)

A nie musiałby "ktoś" kazać gdyby nie punkt 2.

Z drugim punktem też się nie zgadzasz? Bo to akurat jest też opinia wielu wojskowych z całego świata.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie