Czlowieksniegu Napisano 26 Kwiecień 2022 Share Napisano 26 Kwiecień 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 26 Kwiecień 2022 Share Napisano 26 Kwiecień 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 26 Kwiecień 2022 Share Napisano 26 Kwiecień 2022 "Od początku PRL kontrolerzy ruchu lotniczego to zawsze była agentura werbowana bezpośrednio przez GRU" – wskazuje Cezary Gmyz. "Podobnie jak niektórzy kolejarze w ważnych węzłach kolejowych czy obsługa portów. Rosjanie nie ufali polskim służbom i pewne strategiczne na czas wojny obszary zabezpieczali bezpośrednio. Podobnie jak polskie służby i te obszary nie zostały w latach 90-tych oczyszczone. I dzisiaj, w obliczu wojny na Ukrainie, to środowisko realizuje zadanie GRU, aby sparaliżować ruch lotniczy nad Polską i zablokować dostawy na Ukrainę i napływ wojsk NATO do Polski" – napisał na Twitterze dziennikarz "Do Rzeczy" oraz Telewizji Polskiej. "To są klasyczne, wręcz podręcznikowe, działania GRU na zapleczu prowadzonych działań militarnych. I nie są przypadkiem akurat w czasie wojny. SB-cy na emeryturę byli plasowani w PAŻP. Jak nawet dzisiaj już tam ich nie ma z przyczyn biologicznych, to uplasowali swoje dzieci i znajomych" – wskazuje Cezary Gmyz. [...] https://dorzeczy.pl/opinie/293386/cezary-gmyz-kontrolerzy-ruchu-lotniczego-to-byla-agentura.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 26 Kwiecień 2022 Share Napisano 26 Kwiecień 2022 W dniu 25.04.2022 o 15:15, bjar_1 napisał: A co do Briańska, to pewnie jakaś onuca przysnęła z kiepem i się zdarzyło. Policzyłem dziś w mediach (włącznie z dzisiejszymi opiniami różnych speców na ten temat), co to mogło być w Briańsku: 1. Akcja ukraińskich specjalsów. 2. HIMARS, które Ukraina miała obiecane. 3. Drony amunicji krążącej też Ukrainie obiecane. 4. Wg Wolskiego - są filmiki, na których słychać na sekundy przed atakami coś napowietrznego, ale nie wiadomo, czy rakiety, czy samoloty. Czyli wiemy, że nic nie wiemy, poza faktem dematerializacji ruskich dóbr wojskowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 26 Kwiecień 2022 Share Napisano 26 Kwiecień 2022 10 minut temu, Czlowieksniegu napisał: "Od początku PRL kontrolerzy ruchu lotniczego to zawsze była agentura werbowana bezpośrednio przez GRU" – wskazuje Cezary Gmyz. Nie zniżaj się do cytowania tego pojeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 26 Kwiecień 2022 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2022 Takie cós w Moskwie. WTF? IMG_8154.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 26 Kwiecień 2022 Share Napisano 26 Kwiecień 2022 7 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał: Zaczynam się robić ostrożny wobec „znania się na wszystkim” Wolskiego oraz spółki Wolski/Zychowicz. Jeszcze coś, bo jedna rzecz mnie zastanawia. Tak sobie porównuję tutejsze forum z podcastami z udziałem Jarosława Wolskiego – albo jego autorskimi, albo z takimi, gdzie jest on gościem-ekspertem. I tak sobie myślę, że na tym forum i w tych szczególnych wątkach o wojnie na Ukrainie są naprawdę bardzo dobrzy spece od wydłubywania z netu filmików, jakich nikt przeciętny nigdy by nie wydłubał, bo to po pierwsze trzeba posłużyć się cyrylicą, a po drugie dobrze trzeba ruszyć głową, ponieważ sama znajomość ruskiego/ukraińskiego to jeszcze nie wszystko. Dzięki temu – jak mi się wydaje – wszyscy wspólnie stworzyliśmy i nadal tworzymy najlepszą, największą i najbardziej wieloaspektową w polskim necie encyklopedię wojny na Ukrainie. Tymczasem… Jedna z najczęstszych fraz w wypowiedziach Jarosława Wolskiego o wojnie na Ukrainie to „jest taki filmik”. Ponieważ słucham wszystkiego z jego udziałem to ciągle słyszę „jest taki filmik”, „jest taki filmik”, „jest taki filmik”… Ale on tych filmików nigdy nie pokazuje. Tylko opowiada, że „jest taki filmik” i co w nim jest. Uważnie słucham, co jest w tych jego „jest taki filmik” i nigdy nie rozpoznaję niczego, co odkryliby w necie tutejsi forumowi (bardzo dobrzy) spece od wydłubywania fimików najbardziej osobliwych i drastycznych związanych często z najciekawszymi epizodami omawianej wojny. I tu pytania. Jak to możliwe? Dlaczego nasi tutejsi forumowi (bardzo dobrzy) spece tak jakby przegrywają z Jarosławem Wolskim? Jak się go słucha to odnosi się wrażenie, że on ma lepszy dostęp do jakichś filmików z wydarzeń na Ukrainie niż sto procent polskich dziennikarzy i publicystów wojskowych, internautów oraz generałów-komentatorów obecnej wojny. Co to jest za zjawisko? Skąd to się bierze? On opowiada o jakichś takich filmikach, jakich dosłownie nie zna nikt inny. Czy on ma jakiś dostęp do darknetu i tamtejszych filmików o wojnie na Ukrainie, jeśli w darknecie komuś w ogóle chce się utrzymywać takie kanały z filmikami, jakich nikt przeciętny mieć nie może? Czy może to jest jakiś kit? Bo opowiadać, że „jest taki filmik” to każdy może wraz z opowieścią (bez pokazania filmiku), że widać w tym filmiku bóg wie co z działań wojennych pomiędzy Rosją a Ukrainą. Wasze opinie mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 26 Kwiecień 2022 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2022 21 minut temu, Jedburgh_Ops napisał: Jeszcze coś, bo jedna rzecz mnie zastanawia. Tak sobie porównuję tutejsze forum z podcastami z udziałem Jarosława Wolskiego – albo jego autorskimi, albo z takimi, gdzie jest on gościem-ekspertem. I tak sobie myślę, że na tym forum i w tych szczególnych wątkach o wojnie na Ukrainie są naprawdę bardzo dobrzy spece od wydłubywania z netu filmików, jakich nikt przeciętny nigdy by nie wydłubał, bo to po pierwsze trzeba posłużyć się cyrylicą, a po drugie dobrze trzeba ruszyć głową, ponieważ sama znajomość ruskiego/ukraińskiego to jeszcze nie wszystko. Dzięki temu – jak mi się wydaje – wszyscy wspólnie stworzyliśmy i nadal tworzymy najlepszą, największą i najbardziej wieloaspektową w polskim necie encyklopedię wojny na Ukrainie. Tymczasem… Jedna z najczęstszych fraz w wypowiedziach Jarosława Wolskiego o wojnie na Ukrainie to „jest taki filmik”. Ponieważ słucham wszystkiego z jego udziałem to ciągle słyszę „jest taki filmik”, „jest taki filmik”, „jest taki filmik”… Ale on tych filmików nigdy nie pokazuje. Tylko opowiada, że „jest taki filmik” i co w nim jest. Uważnie słucham, co jest w tych jego „jest taki filmik” i nigdy nie rozpoznaję niczego, co odkryliby w necie tutejsi forumowi (bardzo dobrzy) spece od wydłubywania fimików najbardziej osobliwych i drastycznych związanych często z najciekawszymi epizodami omawianej wojny. I tu pytania. Jak to możliwe? Dlaczego nasi tutejsi forumowi (bardzo dobrzy) spece tak jakby przegrywają z Jarosławem Wolskim? Jak się go słucha to odnosi się wrażenie, że on ma lepszy dostęp do jakichś filmików z wydarzeń na Ukrainie niż sto procent polskich dziennikarzy i publicystów wojskowych, internautów oraz generałów-komentatorów obecnej wojny. Co to jest za zjawisko? Skąd to się bierze? On opowiada o jakichś takich filmikach, jakich dosłownie nie zna nikt inny. Czy on ma jakiś dostęp do darknetu i tamtejszych filmików o wojnie na Ukrainie, jeśli w darknecie komuś w ogóle chce się utrzymywać takie kanały z filmikami, jakich nikt przeciętny mieć nie może? Czy może to jest jakiś kit? Bo opowiadać, że „jest taki filmik” to każdy może wraz z opowieścią (bez pokazania filmiku), że widać w tym filmiku bóg wie co z działań wojennych pomiędzy Rosją a Ukrainą. Wasze opinie mile widziane. Żeby ktoś mnie nie posądzał o jakieś "dziwne źródła". Moje info to zwykłe wiadomości, i dwa kanały na telegramie: gruz 200 i nexta live + czat nexta live. Wczoraj było dużo filmów (starych) jak na żywca Czeczeni dekapitują ruskich. Nie wrzucałem...jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 26 Kwiecień 2022 Share Napisano 26 Kwiecień 2022 Teraz, karpik napisał: jak na żywca Czeczeni dekapitują ruskich Daj mi na priva, bo tutaj to Yeti paraliżu dostanie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 26 Kwiecień 2022 Share Napisano 26 Kwiecień 2022 3 godziny temu, Jedburgh_Ops napisał: W takim razie Most Krymski nad Cieśniną Kerczeńską czeka na rewanż. Było dziś info, że na ukraińskim stole od pierwszej minuty wojny leży ten temat wraz z pomysłami, jak to zrobić. Yes, sir! W przygotowaniu. Challenge accepted by RAF! Dzisiaj RAF poświęcił nieco uwagi właśnie rejonowi Cieśniny Kerczeńskiej. Jeden z RC-135W Rivet Joint z Waddington, regularny gość znad Polski, wybrał się od razu (z pominięciem zwyczajowego kursu wzdłuż naszych wschodnich rubieży) nad Morze Czarne, gdzie przeskanował sytuację naziemną w rejonie Kerczu. Teraz ląduje w macierzystej bazie. M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 26 Kwiecień 2022 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2022 6 minut temu, bjar_1 napisał: Daj mi na priva, bo tutaj to Yeti paraliżu dostanie ;) Nie ściągałem, nie lubię oglądać aż takich rzeczy. Jak chcesz zobaczyć to wejdź na nexta live i poprzeglądaj komentarze z wczoraj. Tego właśnie nie napisałem, a to ważne. Rodzynki są często w komentarzach do wrzucanych postów. Je...- nie znam cyrylicy i nie mam zamiaru się uczyć więc po prostu klikam w tekst i wybieram opcję tlumacz Może faktycznie coś w tym jest co piszesz i przez przypadek stworzyliśmy historiografię tego konfliktu Gdyby była z tego jakaś kasa to proszę moderatora o kontakt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 26 Kwiecień 2022 Share Napisano 26 Kwiecień 2022 1 minutę temu, beaviso napisał: Yes, sir! W przygotowaniu. Challenge accepted by RAF! Dzisiaj RAF poświęcił nieco uwagi właśnie rejonowi Cieśniny Kerczeńskiej. Jeden z RC-135W Rivet Joint z Waddington, regularny gość znad Polski, wybrał się od razu (z pominięciem zwyczajowego kursu wzdłuż naszych wschodnich rubieży) nad Morze Czarne, gdzie przeskanował sytuację naziemną w rejonie Kerczu. Teraz ląduje w macierzystej bazie. M. Super. Bardzo lubię te Twoje informacje Śledzę 99,99 proc. info o tej nieszczęsnej wojnie, ale na radarowanie już czasu nie mam, bo mam na głowie prowadzenie własnej firmy i zarobienie na miskę dla mojej labradorki. Wielkie dzięki! :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 26 Kwiecień 2022 Share Napisano 26 Kwiecień 2022 Podobno nowa sztuka uliczna w Warszawie. Ładna! :) Ciekawe tylko czy napis zrobili celowo z przestawionymi literami, żeby nie było wulg. czy coś im się pomieszało :D Swoją drogą, od przeszło miesiąca to moje ulubione wyrażenie/słowo. Wyparło połowę polskich przekleństw. Obowiązkowo z akcentem na początek "NAch...j" M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 26 Kwiecień 2022 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2022 (edytowane) 8 minut temu, Jedburgh_Ops napisał: Super. Bardzo lubię te Twoje informacje Śledzę 99,99 proc. info o tej nieszczęsnej wojnie, ale na radarowanie już czasu nie mam, bo mam na głowie prowadzenie własnej firmy i zarobienie na miskę dla mojej labradorki. Wielkie dzięki! :-) A widzisz Flora- 7 miesięcy. I druga micha Gaja- 7 miesięcy Edytowane 26 Kwiecień 2022 przez karpik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 26 Kwiecień 2022 Share Napisano 26 Kwiecień 2022 6 minut temu, karpik napisał: Je...- nie znam cyrylicy i nie mam zamiaru się uczyć więc po prostu klikam w tekst i wybieram opcję tlumacz Może faktycznie coś w tym jest co piszesz i przez przypadek stworzyliśmy historiografię tego konfliktu Śmy stworzyliśmy i masz w tym bardzo fajny, bardzo duży i sensowny udział. Popatrzmy - jakim cudem Jarosław Wolski zna jakieś filmiki znad Briańska, gdzie na sekundy przed wybuchami słychać coś napowietrznego, rakiety albo samoloty, a my tutaj nie znamy takich filmików? Tylko o to mi chodzi, broń boże nie o jakieś uszczypliwości wobec Wolskiego. W środowisku dziennikarzy lotniczych, wojskowych i wojskowo-historycznych żyję od roku 1987 i w związku z tym lubię wiedzieć, na czym stoję... :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gacol Napisano 26 Kwiecień 2022 Share Napisano 26 Kwiecień 2022 47 minut temu, Jedburgh_Ops napisał: Dzięki temu – jak mi się wydaje – wszyscy wspólnie stworzyliśmy i nadal tworzymy najlepszą, największą i najbardziej wieloaspektową w polskim necie encyklopedię wojny na Ukrainie. Przekłuję jednak ten balonik: https://www.skyscrapercity.com/threads/ukraina-rosyjska-inwazja-2022-archiwum-do-20-04-2022.2360344/page-1874#post-178266224 https://www.skyscrapercity.com/threads/ukraina-rosyjska-inwazja-2022-drastyczne-zdjęcia-i-filmy-linkujemy-z-oznaczeniem.2364550/page-119 https://www.skyscrapercity.com/threads/ukraina-rosyjska-inwazja-2022-sytuacja-na-froncie-mapy-informacje-o-ruchach-wojsk-nie-przyszłe-dostawy-sprzętu.2360627/page-192 Mimo sentymentu do Odkrywcy, to jednak to o czym piszesz "zadziało się" na pewnym forum budowlanym o krzywych chodnikach... Niestety albo właśnie stety, tam jest więcej, szybciej, do tego z analizą na bieżąco. Do tego klasyczny już wątek militarny: https://www.skyscrapercity.com/threads/wątek-militarny-technika-wojska-organizacja-i-struktury-newsy-wątek-pod-nadzorem-polityka-lobbing-teorie-spiskowe-wycieczki-osobiste-ban.519638/page-4506 Pozdrawiam część wspólną forów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 26 Kwiecień 2022 Share Napisano 26 Kwiecień 2022 6 minut temu, Jedburgh_Ops napisał: Śledzę 99,99 proc. info o tej nieszczęsnej wojnie, ale na radarowanie już czasu nie mam, bo mam na głowie prowadzenie własnej firmy i zarobienie na miskę dla mojej labradorki. Wielkie dzięki! :-) Ja przede wszystkim, wręcz natrętnie, podglądam radary. Marnuję sporo czasu, ale i tak pracuję non stop przed kompem i potrzebuję czasem się oderwać. Jak na prowadzenie własnej firmy, to mimo wszystko jesteś tu częstym gościem. Dzięki za chęci! Jest tu jeszcze taki jeden, który ma dużo czasu, bo często odpisuje o różnych porach. Ale, sądząc po wydźwięku, raczej firmy nie prowadzi, a czas ma, bo on z tych... beneficjentów. Trudne słowo, ale jako wykształcony dałem radę. :D M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 26 Kwiecień 2022 Share Napisano 26 Kwiecień 2022 My tutaj tak amatorsko, ale zawsze jakąś część informacji dziennych przerobimy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 26 Kwiecień 2022 Share Napisano 26 Kwiecień 2022 3 minuty temu, Jedburgh_Ops napisał: Popatrzmy - jakim cudem Jarosław Wolski zna jakieś filmiki znad Briańska, gdzie na sekundy przed wybuchami słychać coś napowietrznego, rakiety albo samoloty, a my tutaj nie znamy takich filmików? Gdzieś było. Nie tu? Nie kliknąłem, ale pamiętam podpis, że "słychac jakby rakietę lub samolot". M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 26 Kwiecień 2022 Share Napisano 26 Kwiecień 2022 3 minuty temu, karpik napisał: A widzisz Flora- 7 miesięcy. A widzisz - pies na szkopa. Gloria lat 7. Godło IX Troop Carrier Command USAAF widoczne na „mundurze”. Piękna Flora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 26 Kwiecień 2022 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2022 5 minut temu, Jedburgh_Ops napisał: Śmy stworzyliśmy i masz w tym bardzo fajny, bardzo duży i sensowny udział. Popatrzmy - jakim cudem Jarosław Wolski zna jakieś filmiki znad Briańska, gdzie na sekundy przed wybuchami słychać coś napowietrznego, rakiety albo samoloty, a my tutaj nie znamy takich filmików? Tylko o to mi chodzi, broń boże nie o jakieś uszczypliwości wobec Wolskiego. W środowisku dziennikarzy lotniczych, wojskowych i wojskowo-historycznych żyję od roku 1987 i w związku z tym lubię wiedzieć, na czym stoję... :-) Widziałem filmik z Briańska z kamery przemysłowej chyba. Widać jedno małe bum i po chwili drugie wielkie bum. Na życzenie mogę poszukać. Chyba, że jest na tym drugim forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gacol Napisano 26 Kwiecień 2022 Share Napisano 26 Kwiecień 2022 Teraz, karpik napisał: Chyba, że jest na tym drugim forum W sensie, że na skaju? Jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 26 Kwiecień 2022 Share Napisano 26 Kwiecień 2022 No dobra, te filmiki znamy, ale Jarosław Wolski słyszy (zanim bum) silniki rakiet lub samolotów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 26 Kwiecień 2022 Share Napisano 26 Kwiecień 2022 (edytowane) 16 minut temu, gacol napisał: Przekłuję jednak ten balonik: https://www.skyscrapercity.com/threads/ukraina-rosyjska-inwazja-2022-archiwum-do-20-04-2022.2360344/page-1874#post-178266224 https://www.skyscrapercity.com/threads/ukraina-rosyjska-inwazja-2022-drastyczne-zdjęcia-i-filmy-linkujemy-z-oznaczeniem.2364550/page-119 https://www.skyscrapercity.com/threads/ukraina-rosyjska-inwazja-2022-sytuacja-na-froncie-mapy-informacje-o-ruchach-wojsk-nie-przyszłe-dostawy-sprzętu.2360627/page-192 Mimo sentymentu do Odkrywcy, to jednak to o czym piszesz "zadziało się" na pewnym forum budowlanym o krzywych chodnikach... Niestety albo właśnie stety, tam jest więcej, szybciej, do tego z analizą na bieżąco. Do tego klasyczny już wątek militarny: https://www.skyscrapercity.com/threads/wątek-militarny-technika-wojska-organizacja-i-struktury-newsy-wątek-pod-nadzorem-polityka-lobbing-teorie-spiskowe-wycieczki-osobiste-ban.519638/page-4506 Pozdrawiam część wspólną forów. O matko! Klienci mojej firmy są na skyscrapercity, ale że tam się gada o wojnie na Ukrainie to bym się w życiu nie spodziewał... Przecież kompletnie nie do takich spraw jest tamto forum. Edytowane 26 Kwiecień 2022 przez Jedburgh_Ops Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 26 Kwiecień 2022 Share Napisano 26 Kwiecień 2022 5 minut temu, Jedburgh_Ops napisał: No dobra, te filmiki znamy, ale Jarosław Wolski słyszy (zanim bum) silniki rakiet lub samolotów... https://t.me/nexta_live/26687 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi