Skocz do zawartości

Wojna na Ukrainie vol. 5

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, bjar_1 napisał:

U kacapów bez zmian od 1945 roku - w pojeździe zrabowane koła od rowerów.

https://t.me/gruz_200_rus/1320?fbclid=IwAR02lT3_nrCjm5fPqBEZfZgh5ZQWU5kzrG7vnuNS_I2E3TFHhhSoIhX3z48

Wielkie dzięki za ten film, bo właśnie na coś takiego czekałem.

Ruskie bydło jest niezmienne od stuleci.

Czytam od tygodni (m.in. ostatnio relację polskiego żołnierza-ochotnika), jak to ruska swołocz grabi wszystko, czego normalny człowiek Zachodu (w tym my) na pewno nie dotknąłby się, bo i po co? Po co, bo to wszystko albo mamy, albo noszenie tego (damskie futra) to obciach maksymalny.

A te ruskie zwierzęta grabią, co się da. Były doniesienia, jak grabią dywany i co lepszą damską garderobę, w tym futra. Były doniesienia (polskiego żołnierza walczącego teraz na Ukrainie), jak to ruskie bydło grabi sprzęt RTV.

Tak sobie pomyślałem - kiedy będzie jakiś filmik z ruskim czołgiem lub transporterem rozpukniętym na wylot i z rozsypanymi zagrabionymi futrami, dywanami, telewizorami, wieżami hi-fi itp.

A tu się okazuje, że nawet koła od rowerów to dla ruskiej dziczy też atrakcyjny łup wojenny.

Pamiętajmy, że gdybyśmy my mieli walczyć z ruskim bydłem, to będzie to walka cywilizacji łacińskiej z kompletną antycywilizacją o nawet trudnej do zdefiniowania nazwie przymiotnikowej, żeby nie obrażać niektórych zacnych narodów Azji.

9 minut temu, formoza58 napisał:

Pułk Azow jest teraz bardzo rozczłonkowany. Te najbardziej bitne zakapiory z rdzenia pułku walczą na wschodzie. Inna część pułku jest pod Kijowem i szkoli narybek.

"Węgry zapłacą za to wysoką cenę"

Duda wprost stwierdził, że "nie rozumie" prowadzonej przez Orbana polityki. Węgierski premier działa jako hamulcowy wobec proponowanych przez Unię Europejską sankcji wobec Rosji, która zaatakowała Ukrainę.

- Naprawdę, trudno mi ją zrozumieć. To Orban uzależnił Węgry od rosyjskiej energii. Nie tylko Budapeszt ma z tym problem, inne europejskie kraje również. Jego polityka będzie dla Węgier bardzo kosztowna - stwierdził Duda. Polski prezydent powiedział, że nie tylko Węgry mają problem z dywersyfikacją źródeł energii, ale to polityka Budapesztu jest niezrozumiała.

10 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

Duda wprost stwierdził, że "nie rozumie" prowadzonej przez Orbana polityki.

A to duda ściągnął był T-shirt z wizerunkiem Salviniego? No nie do wiary. Tak nagle...? Bez buzi na do widzenia...?

Edytowane przez Jedburgh_Ops

10 minut temu, Jedburgh_Ops napisał:

A to duda ściągnął był T-shirt z wizerunkiem Salviniego? No nie do wiary. Tak nagle...? Bez buzi na do widzenia...?

To już nie ma Budapesztu w Warszawie? , a tak prezes kciał.....

36 minut temu, bjar_1 napisał:

Może na dole jest w komentarzach, ale nie mam TT żeby zobaczyć...

Nie ma filmu , to niby screenshot jest, ale w komentarzach powtarza się że to fake.

Edytowane przez fala

17 minut temu, formoza58 napisał:

Orki chcą zdusić Mariupol, bo to kolebka batalionu/ pułku. I może się niestety stać, ze bez pomocy , obrońcy  zginą. Innej obcji nie ma...

Tak, wiem. Legenda Pułku Azow - i ta najgorsza, i ta najlepsza - może umrzeć w Mariupolu, bo źle tam sprawy wyglądają. A odsiecz dla nich prawie niemożliwa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie