Sedco Express Napisano 16 Listopad Napisano 16 Listopad (edytowane) Następne... str.44 - dwa zdjęcia opisane jako Latham a powinno być LeO H 135 B3 Co najmniej dziwne dlaczego autor nie zadał sobie trudu dokładnego sprawdzenia opisów zdjęć - a może ktoś inny dokonał ich wyboru ? Duży wstyd... Edytowane 16 Listopad przez Sedco Express
Spirit of Warsaw Napisano 22 Listopad Napisano 22 Listopad 19.09.2025 Samolot CANT 506 Airone – Janusz Ledwoch - spotkanie modelarskie Pancelot w MWP. 1
Zieliński Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu MDL Puck - kilka fotografii z lat 1929-1931
Zieliński Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Widzę, że zniknęły podpisy pod zdjęciami?? 1. MDL Puck 03.Maj.1930 2. MDL Puck - jakaś uroczystość - z lat 1930-31 3. Puck - Boże Ciało 1930r - MDL pluton "honorowy" 4. Puck - Boże Ciało 1930r 5. Marynarze służby czynnej - ostatni (od lewej) Antoni Siudziński, pozostali jak na rewersie zdjęcia 6. rewers zdjęcia 5 7. MDL na manewrach w Gdyni - 1930-31 8. Orkiestra MW albo MDL na pomoście w Gdyni - 1930-31 Pozdrawiam.
Zieliński Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu To pewnie nie na temat, ale znalazłem fotografię - zrobioną przez A. Siudzińskiego, czyli z lat 1929-31 - na której widać ORP "Iskra" z wyrąbanym w burcie dodatkowym wejściem. W historii "Iskry" - z tamtego okresu - nie ma wzmianki o jakimś incydencie. Więc albo to nie "Iskra", albo czegoś nie wiemy. Czy ktoś mógłby rozwiać moje wątpliwości lub skierować mnie do osoby kompetentnej? Pozdrawiam.
sebek1974 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 43 minuty temu, Zieliński napisał: To pewnie nie na temat, ale znalazłem fotografię - zrobioną przez A. Siudzińskiego, czyli z lat 1929-31 - na której widać ORP "Iskra" z wyrąbanym w burcie dodatkowym wejściem. W historii "Iskry" - z tamtego okresu - nie ma wzmianki o jakimś incydencie. Więc albo to nie "Iskra", albo czegoś nie wiemy. Czy ktoś mógłby rozwiać moje wątpliwości lub skierować mnie do osoby kompetentnej? Pozdrawiam. 14 pażdziernika 1928 doszło do kolizji w kanale La Manche z norweskim parowcem Grey Country i Iskra musiała zostać osądzona na mieliżnie z powodu przebicia burty. Iskra przebywała następnie 4 tygodnie w jednej ze stoczni w Dover i dopiero w końcu listopada powróciła do kraju. Zródło: Wikipedia.
Rekomendowane odpowiedzi