Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Następne...

str.44 - dwa zdjęcia opisane jako Latham a powinno być LeO H 135 B3

DSC03019.jpg

Co najmniej dziwne dlaczego autor nie zadał sobie trudu dokładnego sprawdzenia opisów zdjęć - a może ktoś inny dokonał ich wyboru ?

Duży wstyd...

Edytowane przez Sedco Express
  • 2 weeks later...
Napisano

Widzę, że zniknęły podpisy pod zdjęciami??

1. MDL Puck 03.Maj.1930

2. MDL Puck - jakaś uroczystość - z lat 1930-31

3. Puck - Boże Ciało 1930r - MDL pluton "honorowy"

4. Puck - Boże Ciało 1930r

5. Marynarze służby czynnej - ostatni (od lewej) Antoni Siudziński, pozostali jak na rewersie zdjęcia

6. rewers zdjęcia 5

7. MDL na manewrach w Gdyni - 1930-31

8. Orkiestra MW albo MDL na pomoście w Gdyni - 1930-31

Pozdrawiam.

Napisano

To pewnie nie na temat, ale znalazłem fotografię - zrobioną przez A. Siudzińskiego, czyli z lat 1929-31 - na której widać ORP "Iskra" z wyrąbanym w burcie dodatkowym wejściem. W historii "Iskry" - z tamtego okresu - nie ma wzmianki o jakimś incydencie. Więc albo to nie "Iskra", albo czegoś nie wiemy. Czy ktoś mógłby rozwiać moje wątpliwości lub skierować mnie do osoby kompetentnej?

Pozdrawiam.

ORP - Iskra .jpg

Napisano
43 minuty temu, Zieliński napisał:

To pewnie nie na temat, ale znalazłem fotografię - zrobioną przez A. Siudzińskiego, czyli z lat 1929-31 - na której widać ORP "Iskra" z wyrąbanym w burcie dodatkowym wejściem. W historii "Iskry" - z tamtego okresu - nie ma wzmianki o jakimś incydencie. Więc albo to nie "Iskra", albo czegoś nie wiemy. Czy ktoś mógłby rozwiać moje wątpliwości lub skierować mnie do osoby kompetentnej?

Pozdrawiam.

ORP - Iskra .jpg

14 pażdziernika 1928 doszło do kolizji w kanale La Manche z norweskim parowcem Grey Country i Iskra musiała zostać osądzona na mieliżnie z powodu przebicia burty. Iskra przebywała następnie 4 tygodnie w jednej ze stoczni w Dover i dopiero w końcu listopada powróciła do kraju. Zródło: Wikipedia.